Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tydzień temu w piątek było zarybienie. W weekend były dobre wyniki, może ryby coś jeszcze zostało :wink:

czołem Gofer

nie wybierasz sie na czarną w najblizszym czasie ?

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 143
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Napisano

Mam stare info, ale jeśli się nic nie zmieniło to co piątek. 1/3 ryby na muchowy, pozostała na spiningowy. Dawaj fotkę źródełka Przyjemniaczku :smile:

• 2 months later...
Napisano

Mój post z innego forum sprzed miesiąca

Z rybami skończyłem na remis, jeden do łapy, drugi spadł.

36bd9c6a3ddd0185m.jpg

Dowiedziałem się przy okazji ciekawych rzeczy. Mianowicie prawdopodobnie to definitywny koniec tęczka w Czarnej Przemszy, nie ma pozwolenia na zarybianie tą rybą i prawdopodobnie nigdy już nie będzie (taki stan rzeczy trwa dobry miesiąc i tyle woda jest bez zarybień). Teraz woda będzie zarybiania wyłacznie potokowcem, lipieniem i zdaje się jaziem. Info to z wiarygodnego źródła - opiekuna wody, który sprawdzał czy jestem zgodny z prawem

Kormoranów brak, prócz trzech martwych sztuka nad samym brzegiem w okolicach dopływu z Pogorii IV.

Edit: Co ciekawe okręgowi udało się "uratować karpia" i na zarybianie tą rybą jest pozwolenie.

Od tamtej pory tam nie byłem.

Napisano

a tego potokowca to zobaczymy na spingowym czy tylko muchowym?

jest sens się tam wybierać czy nie ?

gofer odezwij się. odnośnie ryb. :wink:

• 2 weeks later...
Napisano

Koledzy dowiedzieliśmy się że zarybienie było w środę - potokowcem i w czwartek tęczakiem. Czy ktoś może to potwierdzić?

Napisano

Gofer mam pytanko czy te zarybienia są też teczakiem bo obiło mi sie o uszy że już nie i w jakie dni zarybiają i co ile z góry dzieki za odp.

Napisano
niewiem ale wybieram sie jutro rano ok 5 ide od początku odcinka w dól mam na to cały dzien jak wróce to napisze

ok daj znac bo jestem ciekaw jak tam na spiningowym.

pzdr bronek

Napisano

Powiem tak właśnie wróciłem rewelacji nie bylo kazdy kto chodził z spiningiem zero kontaktu z rybą ci co z muchówką po jednym małym teczaku i nic wiecej spotkałem ok 10 osow ryba podobno jest i nawet ja widać ale nie chce sie skusić , teczak wychodził podobno do suchej A o najwarzniejszym zapomnialem ja wróciłem z teczakiem rowne 40 :lol: . jedno branie na cały dzień troszke mało.Pozdrowienia zznad czarnej

Napisano

Dziś mąż był (ja niestety w obozie pracy na M1 w Czeladzi) na odcinku spinningowym pomiędzy boiskiem a pierwszym przelewem. Oczywiście jak to on łowił na muchę. Ryb naprwdę sporo, niestety niechętne do współpracy. Woda wysoka, trącona. Powoli się czyści. Ok 14 tęczak zbierał małe szare jęteczki i w ogonie miał wszelkie nimfki. Mąż skończył z dwoma tęczakami 34 i 38 cm. Obydwa skusiły się na brązkę na haczyku nr 12.

Pozostaje nadzieja że jak woda się obniży i trochę jeszcze przeczyści to będzie lepiej.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Cześć.

Mam pytanie odkąd zaczyna się odcinek spiningowy?

Gdzie można wykupić pozwolenie i czy istnieje możliwosć wykupienia pozwolenia na cały rok?