Skocz do zawartości
tokarex pontony

Gdzie nad Bzure

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

CHELEK, wiem,ja też nad rzekę wole bo co chwila coś sie dzieje:D

Jak by co to ja bym sie pisał na ten weekend :?: był bys zainteresowany :?: odpisz :razz:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

spini, Jak zrobię auto i ogarnę malowanie w domu to spoko podbiję na Bzurkę ale nie wiem czy całą nockę :neutral: Może koleżka ze Zgierza się by dopisał :roll:

Napisano

CHELEK, a co cie w domu trzyma :?: to weekend a popołudniu to już chyba malował nie będziesz :shock:

kolega Jacool by sie odezwał to jakiś gr.l itd,zaraz przyjemniej posiedziec :cool:

• 2 weeks later...
Napisano

Witam panowie co tam u was słychac z rybkami. Ja z bratem dzis od 2 w nocy do 10 posiedziałem nad woda w okolicy piotrowic efekty bardzo marne jedyne co z wody dało sie wyjac to kiełbik. Pozdrawiam i połamania życze.

• 2 months later...
Napisano

Tak. w niedzielę złowiłem 1 uklejkę w Maurzycach na zakolach (z gruntu). Są drapieżniki bo coś biło w krzakach. Dużo liści i zielska, na spina tylko zielone wyciągałem (na gumę z główką jigową z agrafką antyzaczepową).

Napisano

Sorki ale zarobiony strasznie byłem :mad: Opowiadajcie co słychać na wodzie ?? :shock: ja week atak wody ale niedaleko bo mam Dyżur i pod tel :sad: ale jutro jadę po żywczyka i atak drapieżnika :wink:

Napisano

Byłem tydzień temu na przezwiskach.......totalne nic........,,szczupłe,, 0, na obrotówkę maleńki okonek. Na starym korycie sporo wędkarzy.......bardzo słaby sezon.

Napisano

No właśnie widzę że niema nawet o czym pisać taka bida :mad: Bo chętnych do odpisania jak na receptę :cry: Może kolega Spini coś niecoś uchyli rąbka tajemnicy o tych 90tkach na "Zakręcie" :roll:

Napisano
No właśnie widzę że niema nawet o czym pisać taka bida :mad: Bo chętnych do odpisania jak na receptę :cry: Może kolega Spini coś niecoś uchyli rąbka tajemnicy o tych 90tkach na "Zakręcie" :roll:
Jeśli w niedzielę pojadę nad Bzurę, to napiszę jak było. Zastanawiam się jeszcze nad Wartą i nie wiem, którą z rzek wybrać. Planujemy połowić na żywca lub spinning, a pod wieczór zarzucić na miętusa. Pozdrawiam.
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Witam, wędkarzom a szczególnie miłośnikom rzeki Bzury życzę brań jedynie rekordowych okazów, byśmy nad wodą spotykali jedynie pasjonatów wędkarstwa a brzegi były czyste ,by rybom działo się lepiej, w nadchodzące Święta i w 2013roku. mol39

Napisano

Wszystkiego najlepszego na nadchodzace święta i Nowy Rok dla wszystkich kolegów.

Bzurce osobiście złożę życzenia jutro :lol: , rybkom mam nadzieję też :?:

Pozdrawiam całą BRAĆ !!!

Napisano

Niestety żadna rybka nie chciała przyjąć życzeń :sad: od Łowicza w stronę ujścia większość ciekawych miejscówek przymarznięta, podobnie w drugą stronę.

Pozdrawiam całą BRAĆ!

Napisano

No i koniec sezonu 2012......wczoraj ostatni wypad na Bzurę ,,szczupłe,, współpracowały słabo, liczne ,,pobicia,,......leszczy, to przykre ale wczoraj pierwszy raz widziałem na Bzurze ekipę ,,szarpakowców,, goście pod pretekstem spiningowania próbowali podhaczać biedne ,,Gucie,,(było widać ciężarek + kotwica) zielsko opadło woda dość niska a to sprawę panom ułatwiało.....oby ten 2013 był lepszy.... pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla wszystkich Bzurzaków.

• 1 month later...
Napisano

witam własnie wróciłem ze spacerku z pieskami znad bzurki poziom wody całkiem niezły ale juz zaczyna powoli opadac przydał by sie snieg lub deszcz.

Napisano

Witam dzisiaj w Łowiczu przy moście koło zamku widziałem trzech wędkarzy wiec da rade połowic w okolicach soboty płoteczka skubie tak max do 25 cm. Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Witam wczoraj taki mały rekonesans nad Bzurką, okolice Gosławic, Woli Kałkowej . Nie było żadnego wędkarza, nie widziałem żadnej rybki, woda opada(widać po śladach nad rzeką), mimo to uciąg spory. Jeszcze kilkanaście dni i ruszę z wędką :smile: