spini Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 A no dawno nie byłem... ostatnio z miesiąc temu!Właśnie koło ciebie(most na kompinie) złapany 69cm szczupły i troche bliżej 70 deko okoń na małą obrotówke. Wybieram sie w nie długim czasie na bzurke polować na sandałki...wiesz może gdzie można je połapać?a może znasz jakieś inne okoliczne przylądki z tą rybką...? Interesował by cie wspólny wypadzik? prześle ci gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 SPINI -O sandałkach w Bzurze to ja pierwsze słyszę o reszcie ryb to już słyszałem i widziałem daj znać na GG jakie wyniki (może jakieś foty ) PS:ODEZWIJ SIĘ NA GG !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 CHELEK, Witam .W niedzielę zahaczyłem ,,niechcąco" o Bzurę wracając znad Wisły.Wędkowaliśmy w okolicach mostu w Kompinie.W ciągu godziny miałem 3 brania.Złowiłem jedną niewielką płoć.Byliśmy kompletnie nieprzygotowani na to wędkowanie.Z Wisły zostały nam tylko białe robaki.Myślę ,że jak byśmy mieli trochę pszenicy i konkretną zanętę płociową to wędkowanie miałoby inny przebieg.Po prostu nie miałem czym zwabić ryb Wpadliśmy nad Bzurę z czystej ciekawości ot tak sobie....Może za tydzień też tam zajrzymy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 CHELEK jakie rezulaty? Nikt nie łowi nad bzurką? Cisza taka,chwalcie sie panowie.Ja ostatnio byłem za namową kolegi na przepływanke i musze powiedzieć że połapałem ładnych leszczy,troche płoci i krąpi i nawet pare nie wyrostków klenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wybrany20 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Ja byłem w poniedziałek na Bzurze w okolicach Urzecza, połapaliśmy trochę małych płoci. Wyjazd raczej nie udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Edmund jak coś to jedz na łowicz i skręć w kierunku warszawy przejedziesz jakieś 5km. i tam szukaj miejscówek!!! spotkasz tam masę leszczy i to dość sporych.Brania zaczynają się pod wieczór.Siedzi tez ładny okoń płoć wzdręga kleń i krąpi jest dużo. Jak problem z dojazdem to odezwij się na gg to wytłumaczę co i jak jechać CHELEK, co u ciebie? nic nie piszesz,ni widu cię ni słuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 CHELEK, co u ciebie? nic nie piszesz,ni widu cię ni słuchu Powitać kolegę nic nie pisałem bo miałem awarię kompa i po zatym trochę w pracy kocioł A z wypadów na wodę to Mysłaków atakowałem (bez wyników ) no i pomacałem troszkę nie przetarte ścieżki na Kompinie ale woda niska i piachu naniosło i jedynie wchodził lekki spining na kleniawkę bo żebatego to tam "nie uwidział" Ps:odezwij sie na GG bo nie mam twojego numeru bo mi go zeżarło po napawie POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość danczaj89 Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 Super odcinek jest W Sobockiej Wsi, każda ryba, głębokośc od 2m do 4.5m. Powiat łowicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 Ostatnio coś ciezko o rybke na bzurce! Byc może dla tego że woda tak niska i ryba sie nie trzyma,sam już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatikB87 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 wiesz powiem Ci ze nie mam ostanio czasu na rybki ale byłem na bzurze koło zamku w łowiczu i płocie brały piękne ale woda juz skoczyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość danczaj89 Napisano 27 Listopada 2009 Share Napisano 27 Listopada 2009 JAK ŁOWIC SZCZUPAKA NA BZURZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obar7531 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 witam. był ktoś może ostatnio na bzurze? działo się coś? ja byłem na stawie w Białej ale nic się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 witam, Bylem w kazda niedziele przez ostatnie 3 tygodnie. Okolice Orlowa - Soboty. Lipa straszna ostatnio Zywiec: szczupaki tylko pistolety, kilka okoni Robale: jeden karas, kilka ploci Spining ostatnio odstawilem bo wyniki byly zerowe, nawet brania Generalnie pogoda wydaje sie OK, a rybki nie gryza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obar7531 Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 jacekwst, cześć. jeździłeś może w ubiegłym sezonie na bzurę w okolicach Łęczycy? jakie gatunki ryb głównie łowiłeś i jaką metodą? daj info. nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Niech pomysle ... Leczycy .... Z kol. Chelkiem bylem kilka razy w okolicach Kompiny, ale b.slabo. Pewnie i my nie przykladalismy sie zbytnio do wedkowania - pogaduchy Kurcze, ale to chyba blizej Lowicza, a Ty o Leczyce pytasz .... Nigdy nie lowilem chyba w okolicach Leczycy. Za Piatkiem, okol. Bielaw, Lowicza. Jak juz mnie przywolales do tablicy, odpowiem na nastepne pyt Gatunki - Szczupaki, Okonie, Plocie, Jelce Drapiezniki do jesieni glownie spining, pozniej zywiec. Plotki na splawikowa przeplywanke. Nie pamietam czy "na ciezko" cos wyciagnalem. Na 100% bede chcial jeszcze zapolowac na klenie/jazie Malo znam jeszcze te wody, bo lowie tutaj dopiero od roku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obar7531 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 cześć. ja jeszcze nie łowiłem na bzurze, dopiero od tego sezonu będę łowił, a do łęczycy mam blisko. pojadę niedługo i sprawdzę co i jak. dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Mnie "rozwalilo" jak zobaczylem porozumienia PZW w tym roku. Karte oplacilem w Sieradzkim, w ub. roku Skierniewice sie dogadaly i moglem wedkowac, a w tym roku ... kupowalem po swietach zaraz (jeszcze w starym roku) porozumienia jeszcze nie byly uzgodnione, ale pan w sklepie powiedzial, ze beda jak rok wczesniej. Ale po nowym roku ZONK. Najgorsze, ze nie pisza jaka doplate zrobic zeby mozna lowic, tak jak np. Lodzkie ma 20zl doplaty. Pozostaje poczekac jeszcze troche.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Na stronach nie zawsze piszą o wszystkich porozumieniach i dopłatach,najlepiej udaj sie do okręgu i tam dadzą ci liste wszystkich porozumień bo na pewno już takowa jest i wtedy wszystko sie wyjaśni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obar7531 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 dlatego mogę łowić na bzurze do orłowa, za orłowem już nie bo to skierniewickie. zobaczymy może się dogadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BODZIO-XT Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Z tymi porozumieniami to dali popis konkretny na ten rok Też miałem okręg Sieradzki ale nie podpisali ze Skierniewicami więc jest porażka totalna.Padnie znowu na okręg Skierniewicki chociaż Piotrków Trybunalski ma idealną ofertę.Mroga i Bzura to moje życie.Dla ciekawości składka w okręgu Łódzkim plus dopłaty na Skierniewicki i Mazowiecki daje nam 2 stówki.Żeby to jeszcze ryby były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatikB87 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 mroga i bzura to twoje życie:) skąd jesteś bo ja mrogę znam na wylot:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BODZIO-XT Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 MatikB-wysłałem już dawno do ciebie wiadomość na pw ale nie wiem czy doszła bo odpowiedzi nie było.Zrobiłem to ponownie a jestem ze Strykowa.Jakby coś to piszmy na pw. I Mrogę też trochę znam z tym że nie wszędzie mam dojazd Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatikB87 Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 oj no właśnie nie wiem co jest z tymi wiadomościami PW u mnie... ja mieszkałem (obecnie moi rodzice tam mieszkają) 20 lat w odległości 200 metrów od mrogi... oj kiedyś to tam były ryby... teraz już nie jest tak dobrze ale cos zawsze można połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Co tam slychac nad Bzurka ? Rzeka ma juz stan plynny, czy jeszcze staly Daaawno nie bylem i nie wiem czy juz mozna sie przejechac ... Juz wiosny nie moge sie doczekac Aha nie napisalem - okolice Orlowa mnie onetresuja - z racji niedogadania sie okregow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 Aha nie napisalem - okolice Orlowa mnie onetresuja - z racji niedogadania sie okregow A to w okolicach łowicza jacku nie możesz łowić? Czy jakiś inny rejon ci odpadł? Z tego co wczoraj widziałem to jeszcze długo nie połowisz,co za tym idzie ja też Gdzie niegdzie woda idzie nad lodem ale to sporadzyczne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi