cieply-kc Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 bierzesz pilnik i ostrzysz ale polecam pilniczek do paznokci lepszy efekt ale duzo dluzej.
ESSOX Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 Czasami zdarzało mi sie ostrzyć haczyk , ale łatwiej jest go zepsuć do końca niz naprawić . Przy dzisiejszym dostepie do haczyków i cenach naprawdę nie warto się bawić w ostrzenie .
cieply-kc Napisano 8 Lipca 2007 Napisano 8 Lipca 2007 u mnie kosztuje jeden haczyk 30gr . wiec sie nie oplaca samemu ostrzyc chyba ze ma sie wprawe . ale poprubuj
maniek Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Ostrzałki ,robi ale nie każdy haczyk naostrzysz ,no chyba ze firmy mustad. polecam pilniczek do paznokci Zgoda tylko jak pilniczek jest 'diamętowy" ,ale wystarczy osełka wędkarska.Fakt jest jeden jak haczyk jest tani to się nieopłaca ale są też i drogie haczyki.Opisać jak się to robi ,będzie trudno.
Damianxtx Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Ja tam wole nowy haczyk bo do ostrzenia to nie mam przekonania
Tomaszek Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Szczerze mówiąc to do głowy by mi nie przyszło ostrzyć haczyk czy kotwiczkę. Najlepiej wymienić na nowe. Fakt, widziałem różne osełki do kotwic i tym podobne ale kalsyfikuję to raczej w takegorii "inne - nieprzydatne". Poza tym wdaje mi się że ważna jest też wielkość haka o kórej nikt nie wspomniał. No taki 10/0 to rozumiem że ktoś może chcieć naostrzyć, ale ostrzenia haczyka mniejszego niż 3/0 to sobie nie wyobrażam. Poza tym haki mają częst różnie wygięte samo ostrze - zakończenie (np kilka rodzajów haków morskich Mustad-a) i przy próbie ostrzenia całą tę "technologie" szlag trafi.
Gość wobler129 Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Tomaszek ja ostrzę przy kogutach. Nie wiem różnicy może aż tak bardzo nie widzę. Ale tak napisał Shogun_zag i tak musi być
Gość jarek 307h Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 no zgadzam się ale zdarzyło mi się kupić haczyk kamatsu i był tępy a kupiłem ich 40 sztuk to musiałem ostrzyć bo były tępe same w sobie
jarzyna92 Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 Ja brałem silniczek na niego korek a do korka przyklejony papier ścierny (gruby) i już masz oszczałke jak chcesz to dam ci coś w rodzaju szkica
konktenbit Napisano 31 Lipca 2008 Napisano 31 Lipca 2008 A oszczałką można oszczyć haczyki Tak na poważnie to ostatnio na filmie widziałem jak ostrzyli kotwice przy wobkach. Wędkowali w kamienistej rzece. Mówili żeby tylko nie robić długiego szpica bo się czubek wygnie na kamieniu tylko lekko przejechać po zew stronie ostrza.
artech Napisano 31 Lipca 2008 Napisano 31 Lipca 2008 artech, o co ci chodzi?? jarzyna92, jaja sobie robisz
jarzyna92 Napisano 31 Lipca 2008 Napisano 31 Lipca 2008 No jezu mała pomyłka a wy sie od razu dowalacie co nigdy nie napisałeś wyrazu z błędem??
artech Napisano 31 Lipca 2008 Napisano 31 Lipca 2008 co nigdy nie napisałeś wyrazu z błędem?? napisałem i to nie raz. Jestem dyslektykiem. Ale staram się pisać poprawnie. a wy sie od razu dowalacie nie "wy" (towarzyszu ) tylko ja i się "nie dowalam" tylko śmieję, bo "oszczałka" to mi się tylko z moczem kojarzy Policzenie błędów w tym wyrazie to nie lada wyzwanie
trini Napisano 31 Lipca 2008 Napisano 31 Lipca 2008 bo "oszczałka" to mi się tylko z moczem kojarzy a do czech to ja mam za darmo
jarzyna92 Napisano 1 Sierpnia 2008 Napisano 1 Sierpnia 2008 artech, To sie śmiej ja napisalem fonetycznie:P A tak nawiasem mówiąc to nie róbmy OT
trini Napisano 1 Sierpnia 2008 Napisano 1 Sierpnia 2008 To sie śmiej ja napisalem fonetycznie:P Bzdura Ostrzałka fonetycznie brzmiałaby "ostszałka" a nie OSZCZAŁKA
jarzyna92 Napisano 1 Sierpnia 2008 Napisano 1 Sierpnia 2008 Ale po mojemu tak będzie fonetycznie a jak potem zobaczyłem błąd to było za późno więc nie dało rady poprawić
artech Napisano 1 Sierpnia 2008 Napisano 1 Sierpnia 2008 artech, To sie śmiej ja napisalem fonetycznie:P Coraz mniej mi do śmiechu jak czytam posty "przyszłości naszego narodu" Większość nie potrafi dwóch wyrazów bez błędu napisać A "oszczałka" to pikuś przy niektórych błędach. Na szczęście zdarzają się wyjątki Takie jak np. Maciek (Wobler129). Pisze z sensem, na temat i błędów raczej nie robi Ale koniec już tych szczałek-oszczałek, wracamy do tematu, a jeżeli został wyczerpany to go zamykamy.
Sochon Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 jarzyna przecież masz firefoxa wystarczy kilka razy kliknąć i błędy poprawione xDD ...ostatnio w jakiejś gazecie wędkarskiej było napisane, że ostrzy się tylko "boki haczyka". EDIT: Upss. Necroposting przepraszam nie popatrzyłem na datę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.