slav Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 PePe - dziwisz sie? Drzewa wycinają, lokalni żreją, wędkarze czapują. A miałem jutro na Skawinke jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Ja byłem na Skawince w sobotę koło południa. Fajna pogoda, słoneczko przygrzewało, gorzej z rybami. Na sam koniec wędkowania kiedy już sobie mówiłem: dobra ostatni rzut, chwycił klenik ok 30 cm. Łowiłem małymi tłisterkami ściągając je z prądem co uszczupliło mój arsenał przynęt poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam. Prosiłbym o jakieś drobne wskazówki gdzie fajnie połowić na skawince, gdzie w miare dobry dojazd i dojście nad rzeke, mam się tam zamiar wybrać pierwszy raz za kleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Zebi123, Polecam odcinek przy ujściu skawinki do wisły, kolega kilka dni temu wyciągnął w tych okolicach suma na 105 cm, drugi kolega natomiast w tamtych rejonach skutecznie łowi sandacze i bolenie. W tym roku byłem tam tylko raz na wiosnę za kleniem ale nie wykluczone że w najbliższym czasie zajrzymy tam za sandaczem. Jeśli chodzi o dojazd nie wiem czy da się dojechać gdzieś blisko rzeki, my zostawialiśmy samochód przy najbliższej drodze a później był 10 minutowy marsz do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Dzieki za szybko odpowiedz, musze w tygodniu sprawdzic ten rejon co w wodzie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek99 Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Zebi, zostaw auto gdzieś przy ul. Piastowskiej lub Tynieckiej (np. koło przystanku autobusowego). Na klenie polecam odcinek od mostu drogowego przy tej ulicy w górę rzeki. Niżej, jak Elast słusznie zauważył, to bardziej kraina suma i sandacza, niż klenia. Według mnie najwięcej kleni jest od tegoż mostu, aż po boisko piłkarskie (zrzut ciepłej wody z elektrowni). Na tym odcinku możesz też spróbować zapolować na brzanę. Połamania życzę !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Zebi123, I jak byłeś wkońcu na tej skawince? Bo jestem bardzo ciekawy czy coś się teraz ruszyło bo na wiosnę jak byłem kilka razy to studnia, a może ktoś inny miał ostatnio jakieś wyniki na skawince? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKRK Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Moje wyniki na skawince w tym roku to, dużo małych sumów, sporo karasi, troche małych kleni, kiełbi, okoni kilka małych sandaczy, jeden w miare konkretny leszcz tez sie uczepił. Nic większego nie było. Ale facet podobno wyciągnał suma ponad metrowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Wczoraj byłem sprawdzić miejscówkę koło kanału od elektrociepłowni. 3 godziny łowienia dały 5 kleni około 30 cm i jeden 40 cm. Stanowiska jeszcze nie zarośnięte, ale powyżej od kanału do wody spuszczane są ścieki i piana rzeką idzie Szkoda bo piękne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 1 godzinę temu, pigularz napisał: Wczoraj byłem sprawdzić miejscówkę koło kanału od elektrociepłowni. 3 godziny łowienia dały 5 kleni około 30 cm i jeden 40 cm. Stanowiska jeszcze nie zarośnięte, ale powyżej od kanału do wody spuszczane są ścieki i piana rzeką idzie Szkoda bo piękne miejsce. O czyli coś tam już ruszyło. Spinn czy stacjonarnie? Mam zamiar się tam przejechać w najbliższym czasie jak czas pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 To KrzysiekG koniecznie zdaj relację:) Jestem amatorem jeśli chodzi o kleniojazie i jeszcze żadnego nie złapałem. W tym roku chcę to zmienić i strasznie kusi mnie Skawina, własnie tamte rejony, bo trochę czytałem. Ogólnie pierwszy wypad pewnie będzie na Rudawę w Krakowie, ale potem pewnie wyskoczę i do Skawiny. Zastanawiam się jedynie, czy nie poczekać do przełomu kwiecień/maj. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Witam wędkarzy Panowie jak woda na Skawince ? Z racji długiego weekendu chciałem ja odwiedzić i się zmierzyć z nowym miejscem. Ostatnio kiedy zawitałem w centrum w okolicach dużego betonowego przelewu kolor był "gliniany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 Byłem na chwilę w czwartek ze spinem, woda się wyklarowała (w miarę) po rozmowie z wędkarzami dopisywał mały kleń, mały boleń i miniaturki sandaczy po 25 cm. Mi jedynie zawiesił się sum na obrotówkę kleniową miał nie całe 50 cm. Na lekki sprzęt CW 25g i żyłkę 0,2 dał popalić. P.S była godzina 10:00 myślałem, że te smoki śpią o tej porze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 26.V. Spacer po Skawince od betonowego przelewu (Ul. Groble) do mostu kolejowego. Pogoda taka jak lubię - słonce za chmurami, zero lampy Woda taka jaka lubię - lekko trącona. Zameldowało się kilka Kleni w okolicach 20 cm, jedna sztuka powyżej 20tki. Kilka Okoni w okolicach 15 cm. Jeden powyżej 15tki. Na jednej miejscówce potężne branie, kilka mocnych kopnięć - finał zabawy przyneta w zaczepie. I ta nurtująca myśl... Co to mogło być Trudno... Jeszcze tam wrócę... 2 przynęty w plecki - cena biegania po nowej rzece. Dzień na plus - coś się działo. W niedziele o ile pogoda wytrzyma powtórka wycieczki :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 29. V. Ciąg dalszy zwiedzania Skawinki. 3h spacerowania powyżej betonowego przelewu (Ul. Groble) Okropna lampa nie zwiastowała niczego dobrego. A jednak Po raz kolejny nie schodzę o kiju... Kleni masa w rozmiarze niezbyt szalonym ale skubały moja obrotówkę "Hand Made" i to cieszy. Na zakończenie wycieczki melduje się 29tka - Świnka. Cieszy jako że to pierwsza na spinning. Dzień na + / Ciąg dalszy nastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKRK Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Takie cudo złapałem na skawince. Z tego co zdążyłem się zorientować to akara pomarańczowoletwa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Fajna rybka, ale jak to mówią zabić zanim złoży jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 cholera nie dlugo istny park jurajski ,czebaczki ,babki, piranie,zolwie czerwonolice,meduzy cos opuscilem ? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Ktoś wypuścił z akwarium bo za duża. Zimy na pewno nie przeżyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Orientuje się ktoś jaka woda na Skawince po ostatnich deszczowych dniach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(K)Leniu Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 Dziś rano jak jechałem przez most w Radziszowie to była jeszcze podniesiona i mętna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 Dzięki za info może do niedzieli się oczyści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 8 Kwietnia 2017 Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Witam Wędkarzy Jest Szansa Aby uzyskać informacje na temat stanu oraz koloru wody na Skawince ? Zapowiada się jutro ciekawy pogodowo dzień warto by było pospacerować z kijem. Będę wdzięczny za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Skawinka dziś w kolorach dobrze Wyklarowanej Szreniawy Przejrzystość słaba ale mimo to postanowiłem pomachać. 3h łowienia i tylko 1 rybka - Kleń 30 cm. Słaba aktywność ryby na powierzchni...I oczywiście wszech obecny syf na brzegach w postaci pudełek po robakach. Mam nadzieje że to dopiero dobrego złe początki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(K)Leniu Napisano 10 Kwietnia 2017 Share Napisano 10 Kwietnia 2017 Ja dziś zamierzam wyskoczyć na chwilę, myślę że do popołudnia się woda oczyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi