nestor Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Robal daj znac jak połowy sie udały i gdzie miałeś miejscówke:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Robal !!! Na burzę się zalapaleś ? gdzie siedzialeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Zmieniłem plany byłem na Rusałce i gówno złowiłem, 1 okonek od 12 do 15.30. A wy coś złowiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nestor Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 A ja byłem dzisiaj na stawku przed strzeszynkiem, konkretnie ten którego się moja jadąc drogą rowerową z rusałki do strzeszynka. Byłem po drugiej stronie patrząc od drogi rowerowej. Hehe akurat na burze się załapałem:-] chciałem przeczekać ją w lesie ale jednak wróciłem do domu i jak się troszkę spokojniej zrobiło to wróciłem ( mieszkam na smochowicach wiec autkiem 5 minut drogi:-)) no a po burzy na woblerka uderzył okonek ok 20 cm piękna rybka więc wróciła do wody:-) kurcze może ktoś mi powie jak to jest, że zawsze jak na spining się wybieram to jedna rybka się trafi?nigdy więcej:p tak więc i teraz po okonku wiedziałem, że to jedyna zdobycz tego dnia:p porzucałem jeszcze jakieś 40 min i wróciłem do domu:-D Robal, a na co tego okonka złapałeś? hmm nie wiem już o co pytać odnoścnie stszeszynka i stawków obok więc napiszcie poprostu co warto wiedzieć pozdrawiam i połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 nestor, aaaaa to cie widzialem , siedzialeś tam gdzie pełno badyli przy brzegu ? z bialym wiaderkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Robal, ja bylem na rusalce w w sobotę , z tej glębokiej strony , zlowilem na kuku 4 leszcze takie po 1,2 . Na biale nic się ciekawego nie dzialo , dodam jeszcze że braly na splawik a nie z gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 W piątek robie nockę , na karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nestor Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 nestor, aaaaa to cie widzialem , siedzialeś tam gdzie pełno badyli przy brzegu ? z bialym wiaderkiem hmm bylem tam gdzie się te dwa stawki łączą tak że stojąc w strone wody patrzyłem na droge rowerową rusałka - strzeszynek. A białego wiaderka nie miałem więc to chyba nie ja:p miałem za to pomarańczową i chyba starszą ode mnie oldschool'ową spiningówe:p Adek010199 a gdzie na tego karpia?strzeszynek?w zatoczce z kładkami? hehe nie bój się nie zajme Ci miejsca:p:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Idę na mały dół vis a vis przepływu na ten najmniejszy dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Okonek na czerwonego. Dziś byłem na Strzeszynie od 12 do 15, w takim upale jeszcze nie łowiłem, nic nie wzięło. 1 wędkarz łowił z łodzi. Widok linka ok. 30cm przepływającego pod nogami i masa okonków - bezcenne. Nie wiedziałem że coś bierze na kuku w Rusałce. Dotychczas łowiłem na białe a leszcze do 40cm łowiłem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Przyznać się !!!!! Kto mi zdjął markera z trzcin ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Ok. 3 metry od pomostu tego obok plaży zostawiłem na dnie blache Morsa nr 1. Kto znajdzie, proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nestor Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Taka piekna pogoda w weekend, że napewno ktoś był na strzeszynie:) podzielcie się więc efektami połowów:) ja planowałem na warte na suma ze znajomymi ale jakoś tak wyszło, że wątróbka zamiast na hak trafiła do zamrażarki i czeka na następną okazje;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Ja w piątek złowilem karpia 13.4 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rklaweli1 Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 A nie czasem 20kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 rklaweli1 Barani łeb Ty pewnie nawet 2 kilogramowego nie mialeś , nie licząc świąt BN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nestor Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Adek010199 tylko pogratulowac:D na strzeszynie?w zatoczce na lewo od glownej plazy??a na co wzial? hmm wydaje mi się że nęcileś kilka dni kulkami i wlaśnie na kulke wziął hmmm truskawka albo wanilia zgadza się??ja obecnie załapałem fazę na suma na warcie i chyba najbliższa wyprawa bedzie właśnie na wąsatego:) he w niedziele brat mnie namówił na wypad na karpiki...hehe na jakiś staw prywatny w Dąbrowie chyba:p 2,5 godzinki i 4 karpiki po ok 1,5-2kg ale jakoś nie daje mi radości wyciąganie rybek w takim miejscu;] chociaż troszke frajdy było z tą waleczną rybką dawno karpia nie złapałem wieć jakiś tam pozytyw jest:p Adek010199 a ten Twoj karpik długo walczyl?i w nocy uderzył? jeszcze większych rybek życze - połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek010199 Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Kulkami owszem 5 dni karmilem . Branie było o 22 , a hol ? około 15 min. A tak nawiasem mówiąc trzeba trochę pokarmić bo z marszu to raczej wyjątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Jest jakiś sens jechać na Jezioro Strzeszyńskie ?Czy pełno wczasowiczów i plażowiczów robiących hałas ?Po niedzielnej wizycie na jeziorze kierskim zacznę unikać jezior tak blisko miasta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nestor Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 dominik poznan gdy piekna pogoda i ciepełko na dworze to raczej nie ma co liczyć na cisze...w tygodniu powinno być lepiej chociaż nie wiem jak tam np na nockach wyglada w taką pogode bo byłem 3 razy ale wtedy akurat nie było pogody więc oczywistym było, że ludzi zbyt wielu nie bedzie:) Adek010199 pochwalisz się w którym miejscu łapałś?chodzi mi o rejon jeziorka, a nie o konkretną miejscówke...pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karols12 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Ze Strzeszynkiem jest troszke na przekór.Pogoda troszke inna i nic.Mogę tylko napisać,że rozmawiałem z płetwonurkami,którzy twierdzili,że w odmętach tej wody kryją się sztuki o których każdy wędkarz może jedynie pomarzyć.Głóębokość maksymalna to 24 metry! Są nawet sielawy(widziałem notabene jedną martwą). Swego czasy (1998 może) łowiłem wielkie leszcze z mola-spławik z gruntu.Nie szło siaty z wody wyciągnąć na koniec łowienia. W ostatnim czasie strzeszynek to tylko spinning.Powiem Wam,że to czysta przyjemność.Nigdy nie wróciłem bez ryby,a okoń po kilo jest na pożądku dziennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karols12 Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Za jakiś czas odpalam łódke i dopiero będie się działo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthSuoniu Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Strzeszynek - tylko spining jak dla mnie, dopiero 4 dni temu wykupiłem znaczki (już myślałem, że sezon stracony) i od razu wróciłem nad to jezioro... Efekt: 1) środa: okonek 27 cm na wobler Jaxon Holo "Karaś", 2) czwartek: okonek 30 cm na obrotówkę czarne skrzydełko z żółtymi kropami 3) piątek: szczupaczek 47 cm na poczciwą algę Wszystko złapane w godzinach 18-19:30 - relaxxx po pracy W ubiegłym roku wyciągnąłem 4 szczupaczki, okonia i jednego sumika - 3 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perun Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 dwa lata na strzeszynku próbuje złowić okonia na spining i nie potrafię. Ktoś podpowie, pomoże? jakie przynęty ale przede wszystkim jak ją poprowadzić? dwa razy widziałem jak okonie odprowadzały moją obrotówkę i raz widziałem jak młode okonie atakowały moją żyłkę w miejscu gdzie wchodziła ona do wody. Co innego szczupak z tym sobie radze, choć bez rewelacji. 3 ryby na 8 wypadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Pisząc okonia masz na myśli ładnego garbusa czy byle jakiego okonka? Jak duże szczupaki złowiłeś? Ja tam same maluchy łowię i to sporadycznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi