kudłaty Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 nemoo, strona PZW(od mostu na lewo,patrząc od Kołbaskowa)zjazd jest przed drugim mostem(oczywiście patrząc od Kołbaskowa) nie wolno skręcać na autostradzie a łowić możesz każdą z wymienionych technik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 ...płoć, leszcz krąp artech przybyłem, zarzuciłem, zwyciężyłem Dzięki za info bo miałem świetną zabawę z białorybem wynik to 12 płoci w wymiarze ponad 25 cm. Brały pięknie, dostarczyły adrenaliny i satysfakcji. Generalnie nastawiłem się na dużego leszcza i po 2 spięciach patelniaków gdzieś sobie popłynęły Krąpie skutecznie przeszkadzały w łowieniu bo żarły przynętę jak głupie Najlepsze było to że inni dookoła jakoś nie mieli sukcesów a ja co zarzut to branie i zabawa. Zastanawia mnie brak dużego okonia, cały dzień i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolek Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Witam szczecinska brać Może doradzicie gdzie w Szczecinie i okolicach można sie wybrać za drapieżnikiem?? Chodzi głownie o jakiegoś szczupłego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Witaj Wolek. Poczekaj na artecha i Supersobie'go oni są tu specami od drapieżników kudłaty też z jakimiś blachami biega Ja tam wolę białoryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Cześć Wolek, odnośnie pytana na PW, to nad wodę W okolicach Szczecina masz mnustwo miejsc gdzie możesz nastawić się na szczupaka. Masz Kanał Odyńca, Kanał Klucki, cała Odra od mostu na A6 w dół to PZW a w górę Spółdzielnia Regalica, praktycznie wszystkie kanały na Międzyodrzu do tego jeszcze Regalica chociaż tam prędzej sandacz. Co do jezior, to nie pomogę bo na jeziorach łowię bardzo rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 wszystkie kanały na Międzyodrzu polecam,chociaż wszystko tak zarośnięte jak w buszu i ostatnio jak byłem to ze szczupłym cienko było.Możesz popróbować na tych dwóch jeziorkach przy autostradzie(okonek też). Acha,zaopatrz się w jakiegoś killera na komary,bo Cię żywcem pożrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Ja tam wolę białoryb...się kijaszkiem machać nie chce,co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Na przepławankę to się trzeba namachać że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Witam was drodzy Szczecinianie, mam pytanie, gdzie mogę na tą chwilę sobie pospinninogwać. Chodzi mi głównie o sandała czy też zębatego (okonie w pobliżu mostu cłowego już mi się przejadły). Niestety poruszam się komunikacją miejską więc mam ograniczony rewir. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 A jakie masz zezwolenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 co sądzicie o Kanale Kurowskim na wys. Ustowa ?? chodzi mi o spinning . czy warto tam szukać drapieżnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 A jakie masz zezwolenia?? Ja niestety (albo stety) jestem posiadaczem pozwolenia na wody PZW i wody morskie. I tak poza tym posiadam 2 kije Robinson Xenon Jig-Master 250cm (5-15gr) i No-name 300cm 20-40gr przy okazji napisz który zabrać jeśli to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 okonia i sandacza możesz sobie połowic na kanale parnickim, szczególnie w okolicach mostów i przy straży pożarnej.. kanał parnicki leży częsciowo na wodach PZW, a częsciowo na SUM'owskich. Ale ty nie musisz się o to martwic, bo masz obydwa pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 A no to super jak będzie ładna sandaczowa pogoda (chłodny, słoneczny dzień z tego co się orientuję) to przejadę się i połowię tam trochę. Może coś dziabnie. A mógł byś mi dokładniej objaśnić jak tam się dotachać komunikacją miejską? Bo mi się wydaje że musiał bym wysiąść z tramwaju na Baltonie i kawałek na piechotę przejść ale nie wiem czy mam rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 A od ktorej strony jedziesz--- z miasta czy do miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Ja jadę w stronę miasta z prawobrzeża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 jak będzie ładna sandaczowa pogoda (chłodny, słoneczny dzień z tego co się orientuję) oj, ja wolę chłodny ale nie słoneczny Przy ostrej żarówie nigdy nie mialem dobrych wyników z sandaczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 A mógł byś mi dokładniej objaśnić jak tam się dotachać komunikacją miejską? Bo mi się wydaje że musiał bym wysiąść z tramwaju na Baltonie i kawałek na piechotę przejść ale nie wiem czy mam rację. Dokładnie tak,bo jak przeoczysz to będziesz miał lekką cofkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Wyczytałem w temacie , że są tutaj ludzie którzy na łowią na glince ogólnie to teraz chyba już jest kicha ;/ słyszałem tam ze jeszcze jakieś 5 lat temu łowiono ładne zębacze na żywca.. ja ogólnie tam walczyłem spinningiem wyniki okonie i szczupaki nie zaduże coś pod wymiar... raz kolesiowi się taka dwójka spięła(ale to było jakieś z dwa lata temu).. teraz chyba 20 lub 21 idę sobie tam z kolesiem na spławiczek w głównej mierze pogadać bo dawno na rybach razem nie byliśmy mówisz Artech że się przeprowadziłeś na Robotniczą to w sumie mieszkamy na jednej dzielnicy ten duży blok na wzgórzu za torami to mój hehehe ;P a byłeś na tych stawikach na Retry?? koleś był tam całkiem niedawno to na tym dużym złapał dwa szczupaki jeden 50 a drugi 68 kiedyś na tym małym był ładny karp ale już nima teraz to karaś i rzadko lin (ale ponoć ładny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 mówisz Artech że się przeprowadziłeś na Robotniczą Dokładnie na Grzymińską en duży blok na wzgórzu za torami to mój hehehe Mówisz o tym brzydactwie na Hożej przy tym parczku ?? Czasami za małą tam na spacer chodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 hehe brzydactwie kiedyś to było brzydactwo teraz to jakoś wygląda jak ocieplili .. tylko że kolor to porażka strasznie dużo owadów do tego ciągnie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 tylko że kolor to porażka strasznie dużo owadów do tego ciągnie ;/ Mój blok jest żółty i do Odry mam bliżej, spróbuj w takich warunkach otworzyć okno wieczorem przy zapalonym świetle W twoim bloku najlepsze są te balkony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 byłem dzisiaj na Glince na Warcisława nie połapałem bo nie mogłem zaciąć ryby ale koleś złowił jedną wzdręgę 5 płoci i jednego krąpia.... w moje miejsce gdzie nęciłem kukurydzą wpłynął duży karp i patrolował dno gdzie została rzucona kukurydza.. nawet pod sam pomost podpłynął miał lekko z 5 lub 6 kg.. widziałem nie raz małe karpie jak tam pływały ale takie kocura to jeszcze nie widziałem tam... z samego rana nawet lin się spławił był bardzo tłusty i długi i w dodatku aż czarny od tych glonów... facet mówił że wczoraj nawet szczupak zaatakował kaczke... hmmm może glinka znowu zacznie darzyć tylko mówię ciężko łowić bo jest mnóstwo glonów i robią dywan na wodzie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Od pewnego czasu ponownie powrociłem do wędkowania. W przeciągu ostatnich dwóch miesięcy byłem kilka razy na cegielince ( wjazd obok szkoły ) oraz na kanale kurowskim. Powiem szczeże ,że z wyników nie byłem zbytnio zadowlony. Praktycznie nic dużego nie chciało podejść. Myślałem ,że to może kwestia zanęty, robaka itp. itd. przetestowałem kilka rzeczy jednak bez szczególnych efektów. Moje pytanie jest następujące : miałem pecha czy po prostu są takie pustki w tych miejscach co do ryb? Gdzie warto się wybrac ? Myślałem żeby w przyszły weekend wybrac się jad jezioro Stolsko bądz portowe. Z gory dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi