kocur Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Moje pytanie jest następujące : miałem pecha czy po prostu są takie pustki w tych miejscach co do ryb? Miałeś pecha rybska są tylko trzeba czasu i cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 uwierz mi cierpliwy to ja jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeeB Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Witam. Chcialbym polapac na Spinning w obszarze Okregu 5 PZW, dotychczas lowilem glownie na jeziorkach. Gdzie warto sie wybrac, gdzie mozna dojsc z brzegu (w woderach) lub ew gdzie warto wybrac sie z pontonem? Dziewoklicz, kanal Odynca? Myslalem tez zeby ew zobaczyc na Regalice na wysokosci Klucza gdzie Regalica sie rozdziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkoWN Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Witam Jestem nowym uzytkownikiem, mam karte wędkarską i od czasu do czasu chciałbym sie wybrac gdzieś na rybki (o Szczecin chodzi) Gdzie na karte wędkarska mogę łowic bez stresu(łowić to może za dużo powiedziane pomoczyć kija i odpocząć psychicznie) Prosze o dopoweidź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 MarkoWN, a opłaty na jakąś wodę zrobiłeś, czy masz tylko "białą" kartę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkoWN Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Sama karta:) a to trzeba jescze opłaty robic? a Gdzie i ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Wszystko w "pigule" http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=6929 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkoWN Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Czyli jesli jestem studentem i chciałbym sobie zgodnie z prawem połowić, muszę zapłacici 29 zł i moge sobie łowic przez cały rok tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 MarkoWN, chyba nie dokładnie przeczytałeś: Na wodach PZW koszt dla Ciebie za cały rok (ale opłata jest ważna od 01.01 do 31.12 więc teraz się nie opłaca) wynosi: * ulgowa z brzegu na 2 wędki - 50 PLN plus Składka członkowska ulgowa 50% - 29 PLN plus jednorazowa opłata wpisowa - 25 PLN plus Legitymacja -5 PLN = 109 PLN Wtedy możesz łowić na wodach nizinnych PZW, tylko z brzegu i nie na spinning. Jednak Od przyszłego roku opłaty na pewno się zmienią. W tej chwili możesz wykupować dniówki lub wybrać wody SUM albo Spółdzielni Regalica, która swoje wody ma od mostu na autostradzie A6 w górę rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Teraz to lepiej 3-miesięczną wykupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 goral28, tyle że 3-miesięczna jest dla nie zrzeszonych i kosztuje 90 PLN. Opłaca się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 Polecam na chwilę obecną wody SRR, rybostan jest niebo lepszy jednak samochód potrzebny. Natomiast na SUM-ie są bardzo fajne miejscówki ale niedostępne z brzegu A PZW zamiast zarybiać wydaje kasę na nowe Mercedesy i krzesła biurowe ze skóry strusia czy innego takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 19 Września 2009 Share Napisano 19 Września 2009 nowe Mercedesy i krzesła biurowe ze skóry strusia czy innego takiego. Heeee ??!! Skąd takie info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 To akurat są moje domysły, jednak bardzo prawdopodobne że trafne. Bo na co innego można wydać tyle kasy? Na zarybienia, ale jakoś nie widać tego efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkoWN Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Ok więc Panowie gdzie niedaleko Szczecina lub w samym szczecinie jechać na rybki, żeby posiedzieć. Jakieś płatne niedrogie łowisko? Nie chę poprostu siedzieć i zamiast relaksu stresować sie czy zaraz ktoś nie przyjdzie i nie wlepi mi mandatu. (a tak na marginesie ile wynosi taki mandat?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Jakieś płatne niedrogie łowisko? W Jezierzycach jest płatne łowisko. Byłem tam raz w życiu, wiec cen nie pamiętam, ale nie było to jakoś strasznie drogie. Jak wyjeżdżasz ze Szczecina na Poznań, za ostatnimi budynkami masz skręt w lewo na Jezierzyce, za mostem nad Płonią jedziesz jeszcze z kilkaset metrów taka piaszczystą drogą i jesteś na miejscu. W grę wchodzi tylko biała ryba, przynajmniej tak było kilka lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 proponuje zajrzeć do tematu : http://haczyk.pl/forum/viewforum.php?f=125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1979 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Ja również szukam ciekawych miejsc w Szczecinie i okolicach ,także możemy się kiedyś wybrać razem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Witam kolegów, Chciałem się zorientować jak sytuacja na Odrze przy wiadukcie A6, przymierzam się żeby troche pospiningować z brzegu, są szanse na sandacza? A może lepiej popróbować na Regalicy przy wiaduckie A6? Widziałem że rozlewiska pomięzy wiaduktami całkiem rzęsą zarośnięte a piękne miejsca szczupakowe tam były. Był ktoś w tych okolicach ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 slavor7, odnośnie twojego tematu to myślę że już jest taki sam http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=12110 i zakładanie kolejnego nie ma sensu Jeżeli chodzi o odcinek Odry o który pytasz czyli na Siodle Dolnym to już po ptokach a raczej po rybach Skończyły sie brania jak rybacy zaczęli na Odrze na odcinku od przekopu Klucz Ustowo lub jak kto woli Skośnicy do rozwidlenia na Kurowie stawiać siatki denne w poprzek rzeki Wiem, że tak robią bo wybierają je w dzień, płynąc na Siodło kilka razy widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Rzeczywiscie temat pokrewny, jakos go przeoczyłem. Z tymi rybakami to niestety coraz wiecej miejsc tak ma... Szkoda bo te okolice a szczegolnie rozlewiska miedzyodrza to piekne tereny i naprawde ladne szczupaki sie tam lowilo kilka lat temu. Moze polecisz jakies łowisko spinningowe? Mam karte Spoldzielni Regalica z Gryfina, łowienie z brzegu. Byłem w tym roku na Bielinku, to dwa ladne Klenie złowiłem, pozatym wybieram się na głowki Siekierki, Czelin, szukam jednak czegos troche blizej Szczecina. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Moze polecisz jakies łowisko spinningowe? Mam karte Spoldzielni Regalica z Gryfina, łowienie z brzegu. Niestety tych łowisk nie znam nie pływam w tamte rejony bo co roku wykupuję pozwolenie na wody PZW także nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smogu Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Rzeczywiscie temat pokrewny, jakos go przeoczyłem. Z tymi rybakami to niestety coraz wiecej miejsc tak ma... Szkoda bo te okolice a szczegolnie rozlewiska miedzyodrza to piekne tereny i naprawde ladne szczupaki sie tam lowilo kilka lat temu.Moze polecisz jakies łowisko spinningowe? Mam karte Spoldzielni Regalica z Gryfina, łowienie z brzegu. Byłem w tym roku na Bielinku, to dwa ladne Klenie złowiłem, pozatym wybieram się na głowki Siekierki, Czelin, szukam jednak czegos troche blizej Szczecina. Pozdrawiam Łubnica, Dębce, Żabnica, Ognica polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 panowie rozpytywałem już kolegów z forum ... ale nie zaszkodzi zapytac ogółu - czy ktoś łowi na kanale rybnym tam w tym szerokim długim miejscu gdzie łączy sie z Portowym ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Byłem tam ze 2 razy ze spinem jakoś w czerwcu - na zero. Tak samo 2 razy z federem i spławikiem - sama drobnica Ogólnie słyszałem, że działkowcy stawiają siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi