galuch Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 zmielonych skórek świńskich tego jeszcze nie słyszałem W jakim celu je dawałeś? Tylko dla lepszego rolowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 5 Października 2009 Autor Share Napisano 5 Października 2009 tego jeszcze nie słyszałem w skórkach jest bardzo dużo kleju i sa tanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Dziękuje maniek, jak dobrze pójdzie to zacznę turlać na Twoim miksie jeszcze w tym tygodniu. Ps. 'Zapunktowałem' Cie symbolicznie ale w innym - moim temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Temat tematem kulki karpiowe rzeczywiście, ale pytałem o leszcze, bo o nich maniek wspominał, że będą testy..................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 6 Października 2009 Autor Share Napisano 6 Października 2009 Ps. 'Zapunktowałem' Cie symbolicznie ale w innym - moim temacie Oj ,nie potrzebnie ,nie zwracam na to uwagi a tym bardziej nie staram sie jakoś pomagać dla jakiś tam punkcików.Niemniej życzę powodzenia w rolowaniu i kuszeniu karpiszonów ,spróbuj nie gotować tylko parować kulki. ale pytałem o leszcze, bo o nich maniek wspominał, że będą testyTak testowałem kulki zrobione na bazie zanęty Traper specjał ,ale paromiesięczne nęcenie nie dały spodziewanych efektów , przyczyn może być kilka ale taki test aby był wiarygodny musi potrwać parę lat ,jeden sezon o niczym jeszcze nie przesądza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Shaft Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Witam wszystkich. Czy ten przepis będzie dobry: Przepis na kulki rybne 10 jajek 0,30 kg mąki kukurydzianej 0,20 kg kaszy manny 0,10 kg mąki pszennej 0,10 kg kaszy kukurydzianej 0,10 kg mąki ziemniaczanej 0,5 kg bułki tartej 0,15 kg mączki rybnej Atraktor rybny Znalazłem w necie ale nie wiem czy się nadaje. Dodam, że mam aromat z TB japońska kałamarnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Jak dla mnie to juz wolałbym kupic kulki TB czy jakiekolwiek inne niż robić z tego przepisu. Same węglowodany i praktycznie wyjdą ci jakieś kluski a nie kulki proteinowe, bo protein to one może będą miały z 5% Co najmniej zrobił bym tak: 0,3 mąka kukurydziana 0,3 mąki sojowej 0,1 serwatki 0,2 mąki rybnej 0,05 ziaren (pokarm dla ptaków, proso itp) 0,05 izolatu sojowego/ albuminy/ kazeiny - coś wysoko białkowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Shaft Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 A ten przepis?? Nie jest zbytnio inny od tamtego ale jest bogatszy. Dudi podasz mi może jakiś przepis który ci się sprawdził ? 2 szklanki mąki kukurydzianej, 2 szklanki mleka w proszku, 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka kaszy manny, 6 jajek 2 łyżki stołowe miodu 2 łyżki stołowe oleju jadalnego barwnik spożywczy atraktor 3 czubate łyżeczki (w proszku) lub 1 łyżeczka (w płynie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 A ten przepis?? Proponuję poczytać trochę o składnikach i bilansowaniu miksów. Takie "strzelanie" nic nie pomoże i nikomu poważnemu nie będzie się chciało brać udziału w tak prowadzonej dyskusji. Ze swojej strony mogę podpowiedzieć prosty przepis na miks rybny, :po 25%-m. kukurydziana, m.sojowa odtłuszczona, m. rybna, m. tortowa. Do tego typu miksów nie trzeba dodawać protein mlecznych, wystarcza ich zawartość w m. rybnej. Pozdrawiam. ps. mączka rybna jest wystarczającym atraktorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Shaft Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 diflex to nie strzelanie, po to jest forum by inni pomogli (co zmienić itp.). Czytałem o składnikach ale połowę nie wiem gdzie zdobyć Myślę, że ten przepis jest ok a co wy o tym sądzicie (o tym co podałem)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Shaft Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Prosiłbym kolegów o jakieś jeszcze propozycje bo mam już mało czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.