bboobb Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Ale marzy mi się pontonik z silniczkiem Czyżby kumulacja w LOTTO , też bym tak chciał, niestety inne priorytety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Wydaje mi się, że kupię go dopiero na 18-stkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Mi marzy się jakieś pływające cóś, łódka, ponton... z możliwością zamontowania silnika, bo to wtedy była by następna zachcianka ale póki co to plany, bo musimy z kolegą rozwiązać problem przechowywania tegoż cuda już o transporcie nad wodę nie wspomnę ;p ale pracujemy nad tym, więc może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 pióra do kogutów i pletke na grudzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Witajcie, zestawik na lososia zona zaakceptowala ale dopiero jako prezent gwiazdkowy.. http://www.aktivfiske.no/shop/newdefault.asp?Action=ProductInfo&MenuID=2203&TopMenu=1343&SubMenu=1677&CategoryMenu=1363,2203&ProductId=39735 moze jakis komentarz od kolegow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 moze jakis komentarz od kolegow?Tego DAM-ma sobie odpuści ,zresztą Cormorana tyż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 ja jakos na Cormorana nie narzekam jeszcze sie nie zawiodlem... zalezy do czego sie uzywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Jakiś zestawik do kręcenia much, średniej klasy.. Trochę meteriałów, oraz do setki główek jigowych w różnym rozmiarze haka i gramaturze, zacznę może w końcu znowu kręcić koguto-puchowcowe streamery, pokombinuję z sierścią oraz futrem jak za "dawnych lat".. Akurat, podczas zimy będzie można się troche pobawić z połączeniem kolorów, a w sezonie przetestować.. Zobaczymy jak się poukłada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 No coz....dzisiaj bylem w sklepie na macanku sprzetu...no i wybor padl na SHIMANO BEASTMASTER AX SPECIMEN 12 275 PDL+SHIMANO EXAGE 4000FA, moze ktos mial do czynienia z tym sprzetem....i pytanie czy warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Paco, Beastmaster z tego co słyszałem to jest kij nie do zajechania z ogromnym zapasem mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Paco, Beastmaster z tego co słyszałem to jest kij nie do zajechania z ogromnym zapasem mocy no mam nadzieje...bo jest miodzio...ciekawi mnie jedynie czy ktos juz go testowal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Hmm ze znajomych nikt ale Pan Marek Szymański ma kija z tej seri i go wychwala na lamach WŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 no coz... musze sie jeszcze wstrzymac 2tygodnie no moze 17 dni i wszystko sie wyjasni...mam nadzieje ze mnie nikt nie podkupi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 czatuj czatuj kij jest warty zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 jeśli Ci się podoba to go możesz brać, jak dla mnie to jest dużo za miękki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Mieliście w ręce tą wersję do 100g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Ja planuje kupic okoniówkę. Myślę nad Konger World Champion Tango 1-10gr 270cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 ja zbieram sie zakupić na wiosne echosonde ,myśle o garminie 300C bądz 400C, jak fundusze pozwolą to jeszcze tyczke 11.5m ale jeszcze nie mam sprecyzowanej firmy ani modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Ivan Myślę nad Konger World Champion Tango 1-10gr 270cm No to radzę Tobie szybkiego zaprzestania tych myśli, generalnie nie łowiłem kijem z tej serii, ale posiadałem praktycznie nowiutkiego Maxim Twista 2-12.. Praktycznie nowego bo odkupiłem go od kumpa, który miał go niecały miesiąc.. Kij pękł podczas połowów metodą bocznego troka przy zacięciu 20cm okonka.. Co do okonióweczki zdecydowanie polecam Cormoran'a Black Bull S Twister 2.6 c.w 3-12.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 Równiez nosze sie z zamiarem kupienie jakiejs delikatniejszej wedeczki na okonia i torby spiningowej. Mam jeszcze takie głupie pytanie: czy jest jakaś róznica miedzy wklejanką a okoniówką i co jest lepsze do małych woblerków i obrotówek, ewentualnie do mini twisterków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 czy jest jakaś róznica miedzy wklejanką a okoniówką Większość okoniówek to wklejanki - mają wklejane, delikatniejsze szczytówki. Do obrotek i wobków lepszy będzie kij o jednolitej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 tyczke 11.5m ale jeszcze nie mam sprecyzowanej firmy ani modelu mogę Ci polecić z czystym sumieniem rurę Colmic Trend. W swojej cenie nie znalazłem sztywniejszej wędeczki. Jest to jeden z tańszych colmiców - cena która ja zapłaciłem to 1150zł. Po sezonie użytkowania mogę powiedzieć: kij wybacza wiele błędów początkującego wyczynowca(grube blanki), jest uniwersalny(łowiło się nim świetnie na kanałach delikatnymi zestawami 0,2g; kij nie odstępował innych również na wiśle listkami 12-15g, cięższe też by udźwignął, lecz na takie uciągi to raczej BombCarp lub atomic), jest sztywna, bez problemu można nią łowić nawet i 5h bez bólu. Ceny topów również nie są bardzo wygórowane-250zł. (Znajomy łowi Maverkiem 201 i jeden top kosztuje prawie 500zł ) . Oczywiście jeżeli mówimy o różnych bajerach typu teflonowe złącza, magic steps, zastosowanie nanolitu(lżejsza, oraz sztywniejsza), to nie znajdziesz tego w trendzie, ale to już raczej tylko "bajery" zarezerwowane dla tych zamożniejszych wyczynowców Krótko podsumowując sezon z Trendem: bardzo udana tyczka, raczej ze średniej półki, w przystępnej cenie, która nie odstępuje walorami użytkowymi niektórym Maverom i Browningom. Nie bałbym się o nią holując dużego leszcza, czy sredniego karpika. A co by było w temacie: Przez zimę zbieram się na nowy kompletny kombajn, kilka uklejóweczek, oraz topy (myślę o 3 zwykłych i jednym karpiowym do kubka) . Oczywiście jeżeli jakieś kubły i wiadra może się napatoczą to też kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 hexman ja potrzebuje czegoś uniwersalnego od kanału0.5 grama do odry max 20 gram, zastanawiam sie na używaną ale w bardzo dobrym stanie oraz nad czymś z Angli ale ostatnio funt poszedł w góre ,napewno przez zime potrzymam kilka kijów i porównam je o wyborze napewo poinformuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 25 Października 2008 Share Napisano 25 Października 2008 z używanymi to ciężki temat... zależy jak trafisz Jeżeli zdecydujesz się na coś angielskiego to sprawdź czy nie będzie problemu z częściami zamiennymi, oraz serwisem Udanych zakupów (choć wiem, że te nie są łatwe, przy takich cenach...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Ivan, łowiłem tym kijem i na 150 % jest warty ceny z tym że na ja jak go kupie(mam taki zamiar) to kupuje 300/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi