lukass Napisano 22 Września 2007 Share Napisano 22 Września 2007 Witam!! Mam zamiar wybrać sie na jezioro Dębn koło Stęszewa. Oczywiście na spinning!! Czego moge sie tam spodziewac?? Jakie sa waszedoswadczenia z tego jeziora i ryby?? Z góry dzięki z odp.!! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavulonik Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Witam! W zeszłym roku po swietach Bożego narodzenia dostałem tam szczupaczka ok 2 kg. Do tego 2 wyjścia do przynety. W maju jakos nie miałem szczęścia. Byłem tam wsumie 3 razy, ale myślę żę woda warta obłowienia, zwłaszcza z łódki. Jeśli chodzi o samo jeziorko to od strony Stęszewa głebiej. Od strony Dębna stok łagodniejszy ale brodzić ciężko. Dużo szczupakowej młodziezy, ale większe napewno też są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Witam, Czy prawda jest ze w tym jeziorze wystepuje sandacz? Osobiscie probowalem tam spinningowac i udalo mi sie tam zlowic trzy szczupaki pod wymiar. Z gruntu osobiscie nie mialem wynikow, ale widzialem jak miejscowy wedkarz golil piekne plocie. Z rozmow z miejscowymi wynikalo ze jezioro dla cierpliwych, wiele razy schodzi sie zupelnie bez brania, a jak sie trafi to mozna sie nalowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga11 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 ponawiam pytanie czy sandacza tam ktos uraczył jaka jest głebokość łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Bylem tam w sobote i pogadalem z miejscowymi. Od dawna tam nikt sandacza nie widzial. Od strony steszewa jest glebiej i duzy spad miedzy 4 a 7m. Od strony Debna lagodniiej dno opada. max tam jest do 15m. Tegoroczne wypady tam troche mnie zniechecily do tego lowiska, na innych jeziorach lepsze wyniki mialem. W tym roku nic tam wiekszego niz 20cm nie zlowilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthSuoniu Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 byłem w połowie października z kolegą, podjechaliśmy od strony Stęszewa a później po drugiej stronie - tam się czułem jakbym właził komuś na posesję... ciężko przejść. efekt: 2 spiningistów, dziesiątki przynęt, 2 godziny i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi