Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!! Mam zamiar wybrać sie na jezioro Dębn koło Stęszewa. Oczywiście na spinning!!

Czego moge sie tam spodziewac?? Jakie sa waszedoswadczenia z tego jeziora i ryby?? :razz:

Z góry dzięki z odp.!!

Pozdrawiam!!!

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam!

W zeszłym roku po swietach Bożego narodzenia dostałem tam szczupaczka ok 2 kg. Do tego 2 wyjścia do przynety. W maju jakos nie miałem szczęścia. Byłem tam wsumie 3 razy, ale myślę żę woda warta obłowienia, zwłaszcza z łódki. Jeśli chodzi o samo jeziorko to od strony Stęszewa głebiej. Od strony Dębna stok łagodniejszy ale brodzić ciężko. Dużo szczupakowej młodziezy, ale większe napewno też są.

• 4 years later...
Napisano

Witam,

Czy prawda jest ze w tym jeziorze wystepuje sandacz? Osobiscie probowalem tam spinningowac i udalo mi sie tam zlowic trzy szczupaki pod wymiar. Z gruntu osobiscie nie mialem wynikow, ale widzialem jak miejscowy wedkarz golil piekne plocie. Z rozmow z miejscowymi wynikalo ze jezioro dla cierpliwych, wiele razy schodzi sie zupelnie bez brania, a jak sie trafi to mozna sie nalowic.

• 1 month later...
Napisano

Bylem tam w sobote i pogadalem z miejscowymi. Od dawna tam nikt sandacza nie widzial. Od strony steszewa jest glebiej i duzy spad miedzy 4 a 7m. Od strony Debna lagodniiej dno opada. max tam jest do 15m. Tegoroczne wypady tam troche mnie zniechecily do tego lowiska, na innych jeziorach lepsze wyniki mialem. W tym roku nic tam wiekszego niz 20cm nie zlowilem.

Napisano

byłem w połowie października z kolegą, podjechaliśmy od strony Stęszewa a później po drugiej stronie - tam się czułem jakbym właził komuś na posesję... ciężko przejść.

efekt: 2 spiningistów, dziesiątki przynęt, 2 godziny i nic.