Lary Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Ja mam Milenium tej firmy i wg. mnie jeden z lepszych spinów a podobno seria Silwer jest jeszcze lepsza więc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Ja mam Milenium tej firmy i wg. mnie jeden z lepszych spinów a podobno seria Silwer jest jeszcze lepsza więc..... popieram.kijek pierwsza klasa. jezeli silver jest jeszcze lepszy to bedzie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzech76 Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Witaj! Mam silvera spin ale 2,70 i cw 10-28g. Dla mnie to jest świetne wędzisko. Akcja i praca jak serii Millenium PIKE, a uzbrojenie fuji alconite. Cena jak za ten wyrób jak najbardziej do zaakceptowania. Zdecydowanie polecam tą serię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Dragon robi świetne kije... Ale 2.60 c.w 10-35 gram to niezła "mietła" jest, równocześnie można łowić sztylem od woza drabiniastego, a wiem bo patrzyłem na ten kij bo sam zastanawiałem się nad czymś pośrednim między 2.40-2.70.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer1994 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Witam nabył może ktoś więcej doświadczenia z tym kijkiem mam w niedalekiej przyszłości zamiar go kupic dokładnie model 2,55 go 42g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wwojjtas Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Witam, Nosze sie z zamiarem kupna kijka,tylko mam maly dylemat jaki wybrac... Co byscie poradzili?Team Dragon,albo moze lepiej Dragon Destiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpojo Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Wszystko zależy o tego jaki model Cię interesuje, jakie rybki chcesz łowić, czego oczekujesz od kija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Ja także właśnie myślę nad którymś z tych kijów a mam zamiar łowić bolnie. Który z nich będzie lepszy team czy destiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Ja wybrał by team dolnik ma 32 cm a destiny ponad 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 witam, nie chce zakladac nowego tematu więc zapytam tu - otoz mam zamiar kupic team dragona 2,75/3-12g taka troszke solidniejsza okoniowka optymalna pod obrotowki nr.1 tyle ze w tej chwili mam mozliwosc kupna tej wersji bez pierscieni dociazajacych i tyle co ze zdjec widac troche uchwyt kolowrotka sie tez rozni, teraz kilka pytan: - czy jest sens kupywac ta stara wersje kija czy tez poczekac az znajde nowsza ? - w jakim czasie zmieniono/poprawiono tą serie wędek i jakie są dokładne różnice ? - czy tez kupic cos innego w granicach 300zl ? - a moze mikado lexus sapphiere/ diamond/ black draft'a - lub ze dwa xD (sa w granicach 150zl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 napewno wybrałbym team dragona niż mikado nawet starszą wersje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 polecam Team Dragon mam i starszy model i ten nowy oba są godne polecenia......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 napewno wybrałbym team dragona niż mikado nawet starszą wersje.... no fajnie, na logike jak wedka jest 2x drozsza to raczej.. generalnie to bym wolal jakies DOKLADNE info na temat roznic w tych team dragonach, mam jescze mozliwosc kupna tego kija 2,75/1-7g juz nowsza wersja z pierscieniami dociazajacymi tyle ze to na pewno jest za lichy kij jak dla mnie - w gre wchodzi tylko 3-12. polecam Team Dragon mam i starszy model i ten nowy oba są godne polecenia......... DAWID, a jakie dokladnie modele masz tych kijow ? czy wykonanie blanku/uzbrojenia roznia sie ? czy tylko dolnik i z tego co widze uchwyt kolowrotka ? jakie są te różnice w praktyce ? tu są dokladne fotki tego(nowszego) 3-12 : http://www.allegro.pl/item452752513_team_dragon_2_75_m_3_12_g_okazja.html a tu stary 3-12 http://www.allegro.pl/item510099280_team_dragon_2_75_m_3_12_gr.html i stary 2,3m 1-7 http://www.allegro.pl/item509492147_wklejanka_okoniowa_team_dragon_2_30m_1_7g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Damian jeśli chodzi o dwa modele tego team dragona to jeden jest jak mówisz lepiej dociążony a oprócz tego ten starszy ma inny blank zakonczony tak jakby okrągło a ten nowy się ścina zresztą zobacz sobie na rysunku po zatym wszystko w nich jest to samo ten sam material himodulus carbon czy cos takiego no i reszta fuji przelotki i blank itd...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 tu są dokladne fotki tego(nowszego) 3-12 : http://www.allegro.pl/ite...2_g_okazja.html a tu stary 3-12 http://www.allegro.pl/ite..._m_3_12_gr.html i stary 2,3m 1-7 http://www.allegro.pl/ite...2_30m_1_7g.html dokładnie róznią sie tylko wykonaniem mam własnie te dwa mode tyle że ja mam 1-7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 javascript:em('Damian21, ')uważam że lepiej mieć jeden bardzo dobry kij...niż dwa średniaki ,sam zastanawiam sie nad team dragonem ale nie wiem czy wydoli mój portfel echo ważniejsze na przyszły sezon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 nadal czekam na jakies konstruktywne info na temat roznic w starej/nowej wersji team dragonow pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 nadal czekam na jakies konstruktywne info na temat roznic w starej/nowej wersji team dragonow pozdr damian czy ty kolego umiesz czytać 1 róznica : nowy model lepiej wyważony 2 róznica : innaczej wykonany blank (jednak te same materiały firma fuji) nie ma innych róznic wizualnie nowy model wygląda o wiele lepiej bo blank ma podobny do tych nowych modelów hm a ogólnie to wszystko jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 damian czy ty kolego umiesz czytać 1 róznica : nowy model lepiej wyważony : tyle to sam na pierwszy żut oka oglądając fotki(a ogladalem ich sporo) potrafię powiedzieć ze cala rękojeść jest inna od początku poprzez uchwyt kończąc na dolniku. nie ma innych róznic wizualnie nowy model wygląda o wiele lepiej bo blank ma podobny do tych nowych modelów hm a ogólnie to wszystko jest to samo a kolega nierozróżnia pojęcia rękojeści czy też dolnika który jest takze częścią tego pierwszego od blanku lawl. żal 2 róznica : innaczej wykonany blank gdy by blank był inaczej wykonany(choc watpie) to już wędka miała by inną akcje i tutaj pole do popisu dla osób które mają jakąś wiedze na ten temat (jednak te same materiały firma fuji) i znowu dla kolegi oto nowe pojęcie - uzbrojenie wędziska, a nie blank ktory jest wykonany przez firmę toray prosilbym o już niewypowiadanie się, bo komus kto ma naprawde coś ciekawego do powiedzenia już się tego czytac niebędzie chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 tyle to sam na pierwszy żut oka oglądając fotki(a ogladalem ich sporo) potrafię powiedzieć ze cala rękojeść jest inna od początku poprzez uchwyt kończąc na dolniku. to własnie napisałem bo dla mnie rękojeść i dolnik to blank pomyliłem pojęcia sory: 2 róznica : innaczej wykonany blank i znowu dla kolegi oto nowe pojęcie - uzbrojenie wędziska, a nie blank ktory jest wykonany przez firmę toray na rekojesci mam napisane fuji więc sugerowałem się tym prosilbym o już niewypowiadanie się, bo komus kto ma naprawde coś ciekawego do powiedzenia już się tego czytac niebędzie chciało. chciałeś opinni posiadacza tych dwóch modeli starego i nowego więc pisałem co mogłem moge zdjęcia zrobić dokładne kazdej czesci i ci wstawic sam ocenisz a tak serio trudno wejśc na strone oficjalną dragona i przeczytać o tej wędce jeśli nie chce się sluchać opinni innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 tam niema nic o RÓŻNICACH, a czytalem calkiem sporo - chce faktow o wartosciach uzytkowych od wiecej niz jednej osoby, dlatego pisze tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Producent mówi; "wędzisko kleniowo-jaziowe o klasycznej akcji semiparabolicznej, niesamowicie sprężyste, dzięki zwiększonemu zastosowaniu najsztywniejszych włókien grafitowych, bardzo mała średnica dolnika." Miałem ten kij w ręku ale niestety ryb na niego nie łowiłem. Bardzo proszę użytkowników tego kija o opinię jak sie sprawuje w boju. Bardzo proszę o nie zaśmiecanie wątku typu; słyszałem, czytałem, kolega ma..... rzetelne opinie użytkowników wystarczą. Dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 drwal, Ja posiadam ten kijek, kupiłem go w kwietniu, jakiejś szczególnej sztuki na niego na razie nie wyciągnąłem największy do tej pory trafił się kleń 41 cm i kijek pod nim pracował idealnie po prostu bajka, wczoraj wyciągnąłem na niego bolka pod wymiar i klenia 34 cm i tez jestem zachwycony z pracy tego kija podczas holu. Powiem Ci tak że jak ciągniesz okonka 15 cm to świetnie bije on na dolniku jakbyś ciągnął coś większego Ogólnie mogę Ci szczerze przyznać że kij jest super,podczas holu większej ryby akcja kija staje się paraboliczna czyli kijek się gnie od rękojeści przy czym są jeszcze większe emocje podczas holu. Polecam w 100% kijek warty swojej ceny, nie masz co sie wahać nad zakupem bierz go a wtedy napiszesz mi to co ja tobie, że jest super Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Tomek1988, mówisz o tym kijku wszystko to, czego szukam Powiedz mi jeszcze jak pracuje z przynętami czy czuć na kiju pracę smużaków lub wirówek 0-1, czasami ryby wymagają aby im podać jakiegoś mikrusa. A i jeszcze jedno masz kijek z pierścieniami w dolniku czy ten nowszy model bez pierścieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 drwal, Cieszę się że mogę Ci jakoś pomóc Co do kija to ja tylko łowię małymi przynętami, świetnie na dolniku czuć pracę obrotówki 00 czy też 0-1 co do smużaków to także nimi łowię i bardzo dobrze jest wyczuwalna praca przynety, ja łowię wobkami max 3-3,5 cm i i doskonale kij przenosi drgania do samego dolnika, łowiłem nim też kilka razy wiekszym wobkiem takim 5 cm wtedy już cała ręka drży od pracy woblera Kij jest super i nawet wyczujesz pracę na dolniku ogonka riperka Jak dotarł do mnie ten kij to mnie zdziwił bardzo cieniutki blank przy rękojeści ale jest to wielką zaletą tego kija. Co do modelu to ja mam ten nowszy model czyli z pierścieniami, starsze modele team dragonów były bez pierścieni. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi