marewel Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 zdziwił bardzo cieniutki blank przy rękojeści ale jest to wielką zaletą tego kija. Co za różnica GRUBY CZY CIENKI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Co za różnica GRUBY CZY CIENKI?moim zdaniem jest duza różnica dzieki temu lepiej kij pracuje podczas holu i lepiej przenosi pracę przynęty na dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 mam ten nowszy model czyli z pierścieniami, starsze modele team dragonów były bez pierścieni. czyli masz ten starszy nowe 2009 mają rękojeść tzw RESONANCE SYSTEM i jest bez pierścieni. Dzięki, sporo mi podpowiedziałeś, może ktoś jeszcze łowi tym kijem i coś o nim powie a Co za różnica GRUBY CZY CIENKI? to taka różnica że zbieżność blanku to decydujący czynnik jego pracy czyli podstawowy parametr kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 to taka różnica że zbieżność blanku to decydujący czynnik jego pracy czyli podstawowy parametr kija. To jest zależne przede wszystkim od użytych materiałów,a ze ten dragon wykonany jest z nie najgorszych to blank jest cienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 czyli masz ten starszy nowe 2009 mają rękojeść tzw RESONANCE SYSTEM i jest bez pierścieni. Aha no o tym nie wiedziałem te stare tez były bez pierścieni, trzeba w końcu przejrzeć katalog Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 To jest zależne przede wszystkim od użytych materiałów,a ze ten dragon wykonany jest z nie najgorszych to blank jest cienki. widzę że chyba mówimy o czymś innym, chodzi mi i pewnie dla Tomka że blank przy dolniku ma małą średnicę a co za tym idzie zbieżność kija jest mniejsza.W temacie jednak prosiłem o opis doświadczeń z "tytułowym" kijem a nie o tym czy ktoś ma gruby czy cienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 chodzi mi i pewnie dla Tomka że blank przy dolniku ma małą średnicę a co za tym idzie zbieżność kija jest mniejsza. tak tak o to mi dokładnie chodziło, sorry może źle to sformułowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Widzę że tylko jeden kolega ma ten kijek a szkoda bo liczyłem na więcej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 drwal,pewnie jest sporo uzytkownikow team dragonow(np ja. wklejka 3-12g - szybka, spory zapas mocy) tyle ze nie konkretnie tego modelu 3-14g, czyli semiparabolicznego kleniojazia, niektorzy moga na to lapac pstrągi czy tez okonie - sa rozne gusta. ja mam pół-kluskowatą odleglosciowke shimano pewnie tez by sie nadala na rzeczny bialoryb(oczywiscie dalej mowa o spiningu), sporo osob lowi na takie kije z wiadomych względow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Ja również mam go, ale nie chce mi sie pisać ponownie poczytaj np tu : http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=124455#124455 Chyba , że masz jakieś konkretne pytania to moge sie zmusić do odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Damian21, nie bardzo rozumiem po co zabierasz głos nie majac pojęcia o czym mówisz pytam dokładnie o dany model a Ty o leszczynowej odległościówce mówisz. Omiń ten temat Radzio, dzięki za chęci widzę że opinia podobna do Tomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Tomek jest typem człowieka ktory zawsze chwali co ma,wiec jego zdanie nie do konca może być obiektywne.Sam mam wklejanke 3-12,a teraz wole zainwestowac w guid select dragona 2-10 z rezonansem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Tomek jest typem człowieka ktory zawsze chwali co ma,wiec jego zdanie nie do konca może być obiektywne.Sam mam wklejanke 3-12,a teraz wole zainwestowac w guid select dragona 2-10 z rezonansem. Nie wiem do czego ten post Akurat ta wędkę mam i ja chwalę bo moim zdaniem jest w porządku. P.S Nie zaśmiecajmy wątku swoje zdanie juz napisałem co sądzę o kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 To widzę że albo kij mało popularny albo brak chętnych do opisania swoich doświadczeń z tym kijem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 drwal, nie dramatyzuj tylko naginaj do sklepu a będziesz zadowolony. Co ci maja jeszcze napisac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Co ci maja jeszcze napisac? nie wazne co aby było prawdą, a że kijek dobry to wiem i go kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Również zastanawiam się nad zakupem tego kijka. Jak on radzi sobie przy wyrzucie tak małych przynęt jak wirówki 00 lub 0 oraz woblerki typu Salmo Tiny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Jak on radzi sobie przy wyrzucie tak małych przynęt jak wirówki 00 lub 0 oraz woblerki typu Salmo Tiny ? On jet po to zrobiony zeby takimi przynetami lowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Pytam ponieważ optymalny zakres cw zaczyna się od 3gr a jak wiadomo przynęty, które wymieniłem są lżejsze... dostałem również informację z jednego ze sklepów internetowych, że może sobie średnio radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Nabyłem dzisiaj ten kijek i w najbliższych dniach sam odpowiem jak się te wędzisko sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 dostałem również informację z jednego ze sklepów internetowych, że może sobie średnio radzić. ktoś się chyba nie zna w tym sklepie, kijek sobie świetnie radzi z obrotówkami 00 i innymi mikrusami, no wiadomo że nie radzi sobie tak jak kijek z cw 1-5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinner257 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 co sądzicie o tym wędzisku?? głównie będę łowisz nim szczupaki ale przed kupnem wole coś się o nim dowiedzieć. Interesuje mnie czy ma on duży zapas mocy, jak pracuje przy przynętach gumowych, czy dobrze czuć przynęty na dolniku i czy będzie czuć na niej miejsze ryby np okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekin175 Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 A nie czasem chodzi tobie o kija TD 2.4 18-42g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinner257 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 tak dokładnie chodzi o tego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinner257 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Nie wierze, że nikt nie łowi tym kijem, skoro nie ma odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi