Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 179
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Co za różnica GRUBY CZY CIENKI?
moim zdaniem jest duza różnica :wink: dzieki temu lepiej kij pracuje podczas holu i lepiej przenosi pracę przynęty na dolnik.
Napisano
mam ten nowszy model czyli z pierścieniami, starsze modele team dragonów były bez pierścieni.
czyli masz ten starszy :wink: nowe 2009 mają rękojeść tzw RESONANCE SYSTEM i jest bez pierścieni.

Dzięki, sporo mi podpowiedziałeś, może ktoś jeszcze łowi tym kijem i coś o nim powie

a

Co za różnica GRUBY CZY CIENKI?
to taka różnica że zbieżność blanku to decydujący czynnik jego pracy :???: czyli podstawowy parametr kija.
Napisano
to taka różnica że zbieżność blanku to decydujący czynnik jego pracy :???: czyli podstawowy parametr kija.

To jest zależne przede wszystkim od użytych materiałów,a ze ten dragon wykonany jest z nie najgorszych to blank jest cienki.

Napisano
czyli masz ten starszy :wink: nowe 2009 mają rękojeść tzw RESONANCE SYSTEM i jest bez pierścieni.

Aha no o tym nie wiedziałem te stare tez były bez pierścieni, trzeba w końcu przejrzeć katalog Dragona :oops:

Napisano
To jest zależne przede wszystkim od użytych materiałów,a ze ten dragon wykonany jest z nie najgorszych to blank jest cienki.
widzę że chyba mówimy o czymś innym, chodzi mi i pewnie dla Tomka że blank przy dolniku ma małą średnicę a co za tym idzie zbieżność kija jest mniejsza.

W temacie jednak prosiłem o opis doświadczeń z "tytułowym" kijem a nie o tym czy ktoś ma gruby czy cienki :wink:

Napisano
chodzi mi i pewnie dla Tomka że blank przy dolniku ma małą średnicę a co za tym idzie zbieżność kija jest mniejsza.

tak tak o to mi dokładnie chodziło, sorry może źle to sformułowałem :oops:

Napisano

drwal,pewnie jest sporo uzytkownikow team dragonow(np ja. wklejka 3-12g - szybka, spory zapas mocy) tyle ze nie konkretnie tego modelu 3-14g, czyli semiparabolicznego kleniojazia, niektorzy moga na to lapac pstrągi czy tez okonie - sa rozne gusta. ja mam pół-kluskowatą odleglosciowke shimano :mrgreen: pewnie tez by sie nadala na rzeczny bialoryb(oczywiscie dalej mowa o spiningu), sporo osob lowi na takie kije z wiadomych względow :P

Napisano

Damian21, nie bardzo rozumiem po co zabierasz głos nie majac pojęcia o czym mówisz :???: pytam dokładnie o dany model a Ty o leszczynowej odległościówce mówisz. Omiń ten temat :mad:

Radzio, dzięki za chęci :wink: widzę że opinia podobna do Tomka

Napisano

Tomek jest typem człowieka ktory zawsze chwali co ma,wiec jego zdanie nie do konca może być obiektywne.Sam mam wklejanke 3-12,a teraz wole zainwestowac w guid select dragona 2-10 z rezonansem.

Napisano
Tomek jest typem człowieka ktory zawsze chwali co ma,wiec jego zdanie nie do konca może być obiektywne.Sam mam wklejanke 3-12,a teraz wole zainwestowac w guid select dragona 2-10 z rezonansem.

Nie wiem do czego ten post :???: Akurat ta wędkę mam i ja chwalę bo moim zdaniem jest w porządku. P.S Nie zaśmiecajmy wątku swoje zdanie juz napisałem co sądzę o kiju :wink:

Napisano

Również zastanawiam się nad zakupem tego kijka.

Jak on radzi sobie przy wyrzucie tak małych przynęt jak wirówki 00 lub 0 oraz woblerki typu Salmo Tiny ?

Napisano
Jak on radzi sobie przy wyrzucie tak małych przynęt jak wirówki 00 lub 0 oraz woblerki typu Salmo Tiny ?

On jet po to zrobiony zeby takimi przynetami lowic.

Napisano

Pytam ponieważ optymalny zakres cw zaczyna się od 3gr a jak wiadomo przynęty, które wymieniłem są lżejsze... dostałem również informację z jednego ze sklepów internetowych, że może sobie średnio radzić.

Napisano
dostałem również informację z jednego ze sklepów internetowych, że może sobie średnio radzić.

ktoś się chyba nie zna w tym sklepie, kijek sobie świetnie radzi z obrotówkami 00 i innymi mikrusami, no wiadomo że nie radzi sobie tak jak kijek z cw 1-5g :wink:

Napisano

co sądzicie o tym wędzisku?? głównie będę łowisz nim szczupaki ale przed kupnem wole coś się o nim dowiedzieć. Interesuje mnie czy ma on duży zapas mocy, jak pracuje przy przynętach gumowych, czy dobrze czuć przynęty na dolniku i czy będzie czuć na niej miejsze ryby np okonie.