lmatys Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Będzie bardziej uniwersalny w zakresie mniejszych woblerów i lżejszych gum, spokojnie będzie na nim czuć już 7cm woblery i gumy na lżejszych główkach, pytanie tylko czy będziesz na takie łowił. Kij to właśnie taki uniwersał szupakowo-sandaczowy, myślę, że da radę w szwecji a i na polskich zaporówkach będzie idealny. Kupilem tego 2,40 18-42gr. Ojciec niesamowicie sie ucieszyl, to byl prezent na urodzinki. Zobaczymy jak sie tym holuje szczuple, dzieki koledzy za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość knyklu Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Mam prośbę do posiadaczy wędki TD 2.70 m / 3-14 g (nr katalogowy: 28-31-271 nowość) o zdjęcie wędki pod obciążeniem np. pod lekkim ciężarem i trochę większym. Mam jakieś dziwne wrażenie, że coś nie tak moja (czy tylko) sztuka pracuje. Mianowicie sama szczytówka praktycznie się nie ugina, co przy akcji x-fast jest trochę dziwne. Będę wdzięczny za pomoc, bo nie wiem, czy nie jej nie reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 A co sadzicie o TD Silver edition 270 14-35g. Czy będzi dobry na rzeczne szczupaki łowione głównie na woblery i obrotówki. Czy poszukać czegoś innego? Chciałbym aby kij był dość szybki pod rybą przechodzący w parabolik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zambo Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Silver editiony były chyba wszystkie szybkie i sztywne. Moi koledzy używają, macałem dwa modele silverów (niestety nie pamiętam, czy wśród nich był dokładnie ten model, o który pytasz - były rzeczywiście dość sztywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anoxk Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Widzę, że poruszany jest temat serii Silver Edition. A konkretnie co sądzicie o TEAM DRAGON Silver Edition Spin 2,60m 21-50 w kontekście łowienia szczupaków średnimi i dużymi woblerami, a czasem dużymi gumami. Na stronie producenta jest napisane, że jest to kij o szybkiej akcji i PROGRESYWNYM(??) ugięciu? Czy ktoś się może do tego odnieść? Czy będę czuć agresywną pracę woblerów ręką? Z tego co widzę to jest to dosyć ciężki kij... Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 czy silver edition są naprawdę takie sztywne bo chciałem kupić sobie 2.13 na łódke z tej serii 14-35 cw... bo mam jeszcze do wyboru cormorana tr4 6-28 cw który jest chyba mniej sztywny co myślicie??? chodzi najbardziej o połów na gumy i średni wobler??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert79 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 naleśnik27, kumpel z którym łowię ma ten kij i jak dla mnie jest bardzo sztywny,mnie nie pasuje.Osobiście łowię TD 10-28 (2,21m) i jest dla mnie idealny.Używam do gum,woblerów (nawet Pike 11) i blach (nr4),nawet i sliderów 7cm.Kij pod rybą pięknie się ugina.Pracuje już pod niedużymi szczupakami.Miesiąc temu wyholowałem na niego sztukę 80cm(wagi nie znam bo ryba zaraz po holu wróciła do wody,ale największa sztuka jaką złowiłem w życiu) i nawet nie jęknął.W Fishing mart-cie były w promocji po 205 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek902 Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Ja mam 2 kije dragona jeden szczupakowo sandaczowy TEAM DRAGON 2.7m 10-35g a drugi kij to GUIDE SELECT VIPER 2.75m 3-18g,swietne kije dobra szczytowa akcja spory zapas mocy i swietne wykonanie plus resonanse system,szczególnie super działa to w kiju guide select gdzie jest dzielony dolnik bez korka,czuć każdą przynete puknięcie w dno i branie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Witam Mam mały dylemat.Mam zamiar kupic spining ale wacham sie miedzy 2 modelami.Są to dragon millenium super fast oraz millenium pike.Bede łowil najczesniej na gumy na jeziorze jak i na rzece Warcie.Który kijek bardziej polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Znajdzie się może jakiś posiadacz Team dragona 1-7gr lub 3-12? Jestem zainteresowany kupnem tego kijka i każda informacja będzie dla mnie ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Ja mam ten i ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Jak ci się sprawuje? Który byś polecił do paproszków na glówkach 1-5 gr i małych obrotówek typowo pod okonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Poleciłbym do paproszków 1-7 ale od razu mówie jest to delikatny kij strasznie, 3-12 będę używał pod pstrąga w szybkim nurcie większe przynęty, więc jak widzisz nie jest to stricte delikatny kijaszek pod okonka. Ogólnie są to super kijki nie zamieniłbym na żadne inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 To musiałbym się rozglądnąć za td 2-10 pewnie byłby idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Tak wydaje mi się że takie cw byłby idealny ale nie orientuje się w takich modelach td nawet nie wiem czy takie są wieć się nie będe wypowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 To mam dylemat bo mogę wziąść 1-7/2.75, 3-14/2.75 lub 2-10/2.55 A powiedz mi Dawid łowiłeś tym 1-7 na małe blaszki lub woblerki? czy tylko paproszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Kozii, ja bym brał tom 2-10/2.55. Jeżeli do małych blaszek i lekkich wobków to powinien być ten dobry. 1-7 może być za delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 No tak tylko ta długość.....jak się ma prawie 2 metry wzrostu to taka długość kijka może być trochę nie wygodna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Knyklu jeżeli aktualne to w tygodniu mogę postarać się zrobić foto tego TD 2.70 m / 3-14 g (nr katalogowy: 28-31-271). Kupiłem niedawno ale już miałem kontakt z rybą i to całkiem niezłą bo szczupłym tak ~70cm (raczej in + i rzeczny grubas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Kozii, próbowałem tym 1-7 łowić nawet pstrągi ale to nieporozumienie i do tego ja mam model 2,15 więc ten twój 2,75 1-7 już będzie naprawde delikatnym kijkiem, polecam ten 2-10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Dawid a tym 3-12 na jakie najmniejsze przynęty łapałes? Chodzi od jakiej gramatury czuć pracę przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forumpost Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Witam Widzę, że ten temacik jest o firmie dragon dlatego zamieszczam tu swojego posta. Chciałbym zapytać czy wędzisko Dragon Wędka Team Dragon Spinning/Fuji to dobry wybór/cena? Napaliłem się na ten sprzęt ale nie wiem czy zrobie dobry interes. Oto ta wędka: dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Dobry zależy do czego. Cena to żadna rewelacja bo w tej chwili kije TD "chodzą" poniżej 300pln na Alle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian92 Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Witam czy posiada ktoś z was którąś z tych wędek WĘDKA TEAM DRAGON SPINN 2,70m 10-25g Lub Team Dragon X-Fast 2,75 m 10 - 28 g Prosił bym o jakieś opinie z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Panowie łowi ktoś TD 3,05m 10-35g??? bo mam zamiar go kupić na Odre na szczupłego i sandacza. nie będzie za długi i za miękki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi