Rafał Chlebio Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Witam Serdecznie, czy możę ktoś mi przybliżyć wodę w Solcu, na necie nie mogę za wiele znaleść na ten temat. czego można się tam spodziewać i oczywiście czy warto tam jechać. pozdrawiam i połamania kija (nie na kolanie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Hej, chodzi o ten Solec koło Lipska?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Chlebio Napisano 22 Października 2007 Autor Share Napisano 22 Października 2007 Hej, tak o ten dokładnie chodzi. Jak masz jakieś informacje na ten temat byłbym wdzięcny.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 Tyle co wiem to napisze. Na rybach byłem tam raz i rowerem ze dwa razy głównie jako rozpoznanie a to z tego powodu, że mieszkam po drugiej stronie wisły ale duuużo się też napatrzyłem.... Zacznijmy od miesca, które najlepiej zanam czyli okolice przeprawy promowej, która jest niedaleko. W górę rzeki jest zewnętrzna strona zakrętu i opaska zawsze ktoś tam siedzi (jak to na opsce), jeszcze wyżej kilka tam ale nie wiem już w jakim stanie. W dół jest mało ciekawie tzn płytko bo akurat na trasie promu Wisła przechodzi w drugi zakręt i po mojej stronie zaczyna się fajna opaska . Ty musisz przejść ok 1km w dół i znowu dobra opaska i dłuuuga. Kilka razy widziałem tam hole ładnych ryb. Bezpośrednio między Solcem a Wisłą są jakieś starorzecza ale nigdy tam nie byłem. Polecam Ci przeprawę promem ( kosztuje z 5zł i pływa nawet w niedziele ale nie znam godzin) i połapanie na "mojej"stronie i oposce. Jednak jest ona w kiepskim stanie i najlepiej wybrać się tam przy poziomie wody ok 150cm wg IMGW wodowskaz w Puławach . Zresztą widać ją z przeprawy promowej to można ocenić czy warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Chlebio Napisano 23 Października 2007 Autor Share Napisano 23 Października 2007 Wielkie dzięki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szefomen Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 witam, w okolicy Solca polecam miejsca w gore od ujscia Krepianki, jakis kilometr od ujscia w gore jest baaardzo gleboka klatka (max 12 metrow) i ogolnie miejsca w gore rzeki az do Kepy Piotrawinskiej - Kolonia Nadwislanska, masa opasek z glebokim dolem za szczytem, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaDarek1 Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 witam, proponuję stronę PZW Koła w Solcu nad Wisłą - www.pzwsolec.lua.pl , jest tam sporo informacji o łowiskach i dużo zdjęć (galeria). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.