dominik poznan Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Ja piwa nie piję może bardzo sporadycznie a jedynym które mogę wypić i nawet mi smakuje jest kasztelan naprawdę bardzo dobre piwko.Może nie jest to wyższa półka ale w porównaniu z tymi droższymi i podobno lepszymi bije je na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombek_007 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Zgadzam się Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan_666 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 A ja Kozackie Jasne, Goolman Gold, Radenberger, Łomża i Perła. Z tych bardziej znanych to tylko Carlsberg i Żywiec w dużej butelce . Ale jak dla mnie Kozackie jasne to najsmaczniejsze piwo i co ważne, stabilnej jakości. Piłem kiedyś dużo lecha ale zacząłem czuć alkochol. Warkę piłem to kwaśna potem się zrobiła, tatre ale to samo co z lechem. Ogólnie wiele złego się czyta o masowej produkcji piwa. Jeśli chodzi o żadsze piwa to pochłonąłem już kilka różnych gatunków. Nie lubię mocnego piwa, górnej fermentacji, z sokiem itd. A najbardziej lubię zimne z litrowego kufla. A jak poczuję grilla nad wodą..., jakiś soczysty karczek..., czasem wtedy marzę żeby wycholować jakąś medalową skrzynkę zimnego browara. Pozdrawiam piwoszów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Jeśli już tak rozważacie o piwie to Wam napiszę o swoich racjach. Są dwa rodzaje piwa dobre i bardzo dobre - bardzo dobre to takie, które ktoś postawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Żywiec w dużej butelce Im większa "przestrzeń życiowa" tym trunek zacniejszy Choc w przypadku "nabuchodonozorów" i innych większych z jakością to różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbalub Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Zimny Lech Mocny;) To jest to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Perła Export to jest to ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 ŻUBR !!! to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Gusta i guściki... OKOCIM Mocne- byle dużo. Wszystkie Warki, Żywce, Carlsbergi ... mogą się schować. Aaaa.. no i oczywiście Perła z kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 To ja przedstawię pewną teorię. Będąc na wakacjach, za Stalową Wolą, raczyłem się Leżajskiem, bardzo mi smakował. Po powrocie na Śląsk, w sklepie ujrzałem w/w piwo. Kupiłem większą partię i... stwierdziłem, że to szlam Podczas kolejnej wizyty na Podkarpaciu, postanowiłem zrobić eksperyment. Kupiłem większy zapas Leżajska, a to czego udało się nie wypić, zabrałem na Śląsk. I to było dobre! Czyli nie magia miejsca, ale... nie wiem... partia? Dystrybucja? Osobiście nie trawię Lechów, Heinekenów, Carlsbergów czy Żywców. Najczęściej pijam Tyskie, choć kiedyś numerem jeden był Żubr. Zasmakowała mi też Perła. Zacne piwko. Leżajsk - tak jak mówiłem - tylko z pod Stalowej Woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stary55 Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Tylko ŚWIEŻE niepasteryzowane browar Olsztyn. Kiedyś w zamierzchłych czasach było E.B. i tylko EB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Z tym "niepasteryzowanym" to po mojemu jest jakiś chłit martekingowy. Choć Kasztelana, na wieczór, po pracy nie odmówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Perła Export to jest to ! Zgadzam się z Maju, Perła Export rzuca inne browary na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Bardzo dobrym piwem, (to pojęcie względne) jest BROK. Ale,...Sambor. Niestety piję go tylko jak jestem w rodzinnych stronach, bo w wersji EXPORT dostępnej w marketach nawet obok mnie , to już nie TO . Pozdrawiam. ps.kiedyś to były piwa... np. Połczyn Zdrój, Koszalin z czarną etykietą....smak pozostnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 A u mnie ostatnio na tapecie jest Łomża miodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Ja dalej podterzymuje tezę że najlepszym piwem Polskim jest Łomża eksport, natomiast jestem obecnie w Angli i bardzo posmakowało mi piwo co się nazywa strongbow potocznie zwany cidrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 HAHAHA! Cidra pijesz? Omajgad I nie nap... nie boli Cię po tym głowa? Myśmy kiedyś, wyżłopali 1 butelczynę (chyba 2 albo i 3l, taka srebrne jak te wszystkie energy drinki) na 4 chłopa, to ogień w okopie. Cała sobota wyjęta z życiorysu. W UK w miarę smakował mi Carlsberg, ale Export albo Import Coś w ten deseń. Dopiero później okazało się, że pod domem miałem ruski sklep z polskimi produktami (Tyskie, Żubr, Dębowe). Jakbym wiedział wcześniej to zostałbym dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Wczoraj testowałem Ciechana Miodowego-> szału nie ma, ale dobre, musiałbym spróbować innych miodowych, żeby mieć jakieś porównanie. Świeże od Kormorana, niepasteryzowane http://terazpiwo.blogspot.com/2010/07/swieze-browar-kormoran.html nie podeszło mi. Czerwony Smok z browaru Fortuny, kumpel mi polecił ale jakoś ciemne piwka nie podchodzą tak jak jasne. To tyle z wczorajszych testów, teraz czeka na mnie Perła Export i Chmielowa do porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 HAHAHA! Cidra pijesz? Omajgad I nie nap... nie boli Cię po tym głowa? Ja mówie o prawdziwym cidrze co sie nazywa strongbow, a nie jakiejs podróbce za pare groszy, widzialem takie podróbki w plasikowych butelkach 2l za 1f ale to syf totalny, prawdziwy strobgbow musi kosztowac 1f za 440ml Jak takiego kupisz to nie ma prawa Cie bolec głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Właśnie wypiłem najgorsze piwo na świecie - Dominikaner Premium. Chyba biedronkowe już lepsze, nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 NAJLEPSZY ZIMNY LECH!!!! A po szóstym LECH!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Od paru miesięcy mam zajoba na punkcie irlandzkich piwek- Guiness, Kilkenny, Smithwick's. Tyle, że w Polsce nie smakują równie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 Lech ? weś mnie nie rozśmieszaj kolego polskie "piwa" produkowane na masówke to jedno wielkie ścierwo najlepsze są tylko piwa niszowe produkowane przez mało znane browary i niektóre piwa zagraniczne i taka jest prawda. Jakbyś chciał wiedzieć w tym Twoim lechu jak i w wielu polskich "piwach" nawet chmiel nie występuje w procesie produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 technops a skąd masz takie info że podczas produkcji lecha w procesie nie występuje chmiel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 technops ma rację trudno znaleźć piwo z chmielem z reguły są to tańsze piwa poczytajcie skład piwa to się zdziwicie większość niema w składzie chmielu a część z nich ma dodawaną żółć bydlęcą żeby miało smak goryczki. Osobiście uważam że są dużo lepsze trunki od piwa i prawie nie pijam piwa czasami tylko w celu potwierdzenia że mi nie smakuje :lol: choć ostatnio trafiłem na dobre piwo "Lach"- Staropolskie Mocne (Browar Grybów) nie posiada goryczki ma smak słodko kwaśny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi