jarosek Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Drodzy Koledzy. Masakra w Świnoujściu znowu całe rzesze pseudo wędkarzy rozpoczęły sezon szarpakowy. Basen północny, czy jak kto woli Marina OSIRU aż roi się od szarpakowców. Kolejny rok, a proceder nadal jest kontynuowany. Masakra, że tak mało się robi z tym procederem. Ostatni nawet widziałem szarpakowców w samym centrum nad kanałem na Wybrzeżu Władysława IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 No niestety chwastu nie wyplewisz.. U nas w Szczecinie chociaż trochę sie poprawiło z kontrolami - jest ich więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Zgadza się, a mało tego sprzęt do szarpania jak i potwornie wielkie kotwice można spokojnie kupić na legalu w sklepie wędkarskim. Mam tutaj na myśli ołowiane wylewki ok 12- 15 cm i wadze ok 50 g. które dozbrajane są dwiema kotwicami. Co oszczędniejsi wiążą same kotwice na żyłce głównej z ciężarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barsliw Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Trzeba by skrzyknąć grupę i spuszczać regularny wp...ol. Innej rady nie ma na cymbałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Trzeba by skrzyknąć grupę i spuszczać regularny wp...ol. Innej rady nie ma na cymbałów. Zaluje ze nie mieszkam w Polsce, moglbym dolaczyc sie do ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Tą walkę to należałoby rozpocząć od punktów skupu ryb, które są w Świnoujściu i zachęcają do mięsiarstwa w każdy możliwy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Tą walkę to należałoby rozpocząć od punktów skupu ryb, które są w Świnoujściu i zachęcają do mięsiarstwa w każdy możliwy sposób. Dziennikarze robia prowokacje, kilka tygodni temu zadzwonili do sadu w sprawie afery Amber Gold i wyszla na jaw sluzalczosc sedziego. Dlaczego by nie zrobic czegos podobnego w takim przypadku a zebrane dowody zglosic do prokuratury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 ciekawy art dla tego nie wygramy z kłusownictwem. Nie dla tego, że kłusują policjanci, ale całe PZW, SSR a pieniądze ze składek nie idą wcale na zarybianie. Niestety jako młody człowiek muszę stwierdzić, że w Pl cały czas pachnie komuną. Na stołkach zasiadaj byli partyjniacy i tak zwany beton partyjny, co najlepiej widać po ostatnich wyborach w PZPN. Celem mojego postu nie jest rozpoczęcie nagonki na nikogo, a na pewno nie na policję. Tych ludzi hańbiących mundur powinni skazać i odebrać prawa emerytalne. Taka jest smutna prawda o naszych wodach. Jakis rok temu czytaliśmy podobny temat o strażnikach kłusujących w jakimś parku narodowym. Kiedy się to zmieni ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Co do "Kosynierów" w Szczecinie to zapraszam do Podjuch a szczególnie na "Pomostki" lub na murek za kościołem, na Pomostkach szarpakowców nieraz można spotkać w godzinach poranych i popołudniowych! chociaż częściej wybierają godziny nocne tak samo za kościołem. Mimo iż się zwraca im się uwagę to oni mówią by człowiek zajął się swoimi sprawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi