Elast93 Napisano 25 Czerwca 2019 Share Napisano 25 Czerwca 2019 @jaceen Widać że nie próżnujesz Zazdroszczę tych sumków bo zarówno u mnie jak i u znajomych coś z nimi słabo w tym roku.. Ostatnio z wynikami na rzece jest średnio żeby nie powiedzieć słabo, poprzednim razem straciłem bardzo fajnego bolenia.. myślę że nawet w granicach 80 cm Nocne łowienie przy obecnej ilości komarów to jakieś nie porozumienie więc za sandaczem czy sumem nawet nie jeździmy.. W planach na najbliższe wypady, usiąść na spokojnie na "mojej" leszczowej miejscówce na Wiśle i zobaczyć czy łopaty są teraz tam gdzie myślę.. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Czerwca 2019 Share Napisano 26 Czerwca 2019 Pierwszy miarowy w tym roku. Branie momentalnie po zarzucie. Wyrwał mi patyczek z ręki... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 26 Czerwca 2019 Share Napisano 26 Czerwca 2019 Jakiś czas temu też trafiłem na fajny okres bran sumow, w przeciągu tygodnia wpadło około 10 sztuk +wymiar. Przeważnie ryby 100cm-120cm, największy wycholowany 145cm. Najfajniej brały na krąpiki od Michała Olejnika oraz szptoty Tomka Wiecznego. Jak do tej pory zawsze podbieralem wszystkie sumy goła dłonią, nawet takie +160cm, ale to co w tym roku jedna rybka około 100cm zrobiła mi z kciukiem, to wyeleminowala mi go z użytku na ponad tydzień. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 29 Czerwca 2019 Share Napisano 29 Czerwca 2019 Wczoraj z dwoma kumplami wybraliśmy się na nocne łowienie na pobliskie łowisko komercyjne, wędkowaliśmy od 19:30 do 10:00. Jeden z kumpli trafił tylko jednego karpia ok 5 kg i karasia ok 30 cm, drugi kolega trafił podobnego karasia i dwa karpie ok 2 kg. U mnie były dwa liny 38 i ok 40 cm, oraz dwa karpie ok 3 kg oraz 84 cm/9,9 kg Zaliczyłem jeszcze dwie spinki karpia ok 5kg i jakiejś większej ryby której nie dane mi było zobaczyć.. Tradycyjnie wrzucam pamiątkowe fotki : 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 1 Lipca 2019 Autor Share Napisano 1 Lipca 2019 Pierwsza nocka w tym roku, od 21:30 do 7:00. Lin pod 40, węgorz i kilka płoci. Dwa brania na żywczyka obsrane... Przynajmniej coś się działo Wybaczcie że fotki kulawe, ale nie będę panierował ryb. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Ostatnio tylko chodzę i rzucam więc postanowiłem trochę posiedzieć Jeden wieczór na rzece i wątroba na haku , wśród wąsatych maluchów ujawnił się kleń na 33 cm brań sporo ale nie kupiłem wątróbki wieprzowej a na drobiową to jest tylko jedno pociągnięcie i albo się zatnie albo haczyk pusty od razu . Sumiki takie około 40 cm . Drugie posiedzenie było na komercji po raz pierwszy w tym roku. Upał potężny , spodziewałem się mizernych brań ale działo się całkiem sporo. Od 4-20, najwięcej brań rano tak do 9 i później od 16, w samo południe tak z raz na godzinę coś tam siadało. Ryb sporo przerzuconych ale wielkości nie powalają , dwa największe karpie to 54 i 53 cm , kumpel podobnie ilościowo karpiki tylko mniejsze ale dodatkowo 2 jesiotry trafił takie do metra. jeden karpik rozmazany na fotce ale zamieszczam bo może zapunktuje w GP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi