Elast93 Napisano 25 Czerwca 2019 Napisano 25 Czerwca 2019 @jaceen Widać że nie próżnujesz Zazdroszczę tych sumków bo zarówno u mnie jak i u znajomych coś z nimi słabo w tym roku.. Ostatnio z wynikami na rzece jest średnio żeby nie powiedzieć słabo, poprzednim razem straciłem bardzo fajnego bolenia.. myślę że nawet w granicach 80 cm Nocne łowienie przy obecnej ilości komarów to jakieś nie porozumienie więc za sandaczem czy sumem nawet nie jeździmy.. W planach na najbliższe wypady, usiąść na spokojnie na "mojej" leszczowej miejscówce na Wiśle i zobaczyć czy łopaty są teraz tam gdzie myślę.. Zobaczymy Cytuj
tomek1 Napisano 26 Czerwca 2019 Napisano 26 Czerwca 2019 Pierwszy miarowy w tym roku. Branie momentalnie po zarzucie. Wyrwał mi patyczek z ręki... 9 Cytuj
michalvcf Napisano 26 Czerwca 2019 Napisano 26 Czerwca 2019 Jakiś czas temu też trafiłem na fajny okres bran sumow, w przeciągu tygodnia wpadło około 10 sztuk +wymiar. Przeważnie ryby 100cm-120cm, największy wycholowany 145cm. Najfajniej brały na krąpiki od Michała Olejnika oraz szptoty Tomka Wiecznego. Jak do tej pory zawsze podbieralem wszystkie sumy goła dłonią, nawet takie +160cm, ale to co w tym roku jedna rybka około 100cm zrobiła mi z kciukiem, to wyeleminowala mi go z użytku na ponad tydzień. 14 Cytuj
Elast93 Napisano 29 Czerwca 2019 Napisano 29 Czerwca 2019 Wczoraj z dwoma kumplami wybraliśmy się na nocne łowienie na pobliskie łowisko komercyjne, wędkowaliśmy od 19:30 do 10:00. Jeden z kumpli trafił tylko jednego karpia ok 5 kg i karasia ok 30 cm, drugi kolega trafił podobnego karasia i dwa karpie ok 2 kg. U mnie były dwa liny 38 i ok 40 cm, oraz dwa karpie ok 3 kg oraz 84 cm/9,9 kg Zaliczyłem jeszcze dwie spinki karpia ok 5kg i jakiejś większej ryby której nie dane mi było zobaczyć.. Tradycyjnie wrzucam pamiątkowe fotki : 1 6 Cytuj
Don Gucak Napisano 1 Lipca 2019 Autor Napisano 1 Lipca 2019 Pierwsza nocka w tym roku, od 21:30 do 7:00. Lin pod 40, węgorz i kilka płoci. Dwa brania na żywczyka obsrane... Przynajmniej coś się działo Wybaczcie że fotki kulawe, ale nie będę panierował ryb. 2 Cytuj
ESSOX Napisano 4 Lipca 2019 Napisano 4 Lipca 2019 Ostatnio tylko chodzę i rzucam więc postanowiłem trochę posiedzieć Jeden wieczór na rzece i wątroba na haku , wśród wąsatych maluchów ujawnił się kleń na 33 cm brań sporo ale nie kupiłem wątróbki wieprzowej a na drobiową to jest tylko jedno pociągnięcie i albo się zatnie albo haczyk pusty od razu . Sumiki takie około 40 cm . Drugie posiedzenie było na komercji po raz pierwszy w tym roku. Upał potężny , spodziewałem się mizernych brań ale działo się całkiem sporo. Od 4-20, najwięcej brań rano tak do 9 i później od 16, w samo południe tak z raz na godzinę coś tam siadało. Ryb sporo przerzuconych ale wielkości nie powalają , dwa największe karpie to 54 i 53 cm , kumpel podobnie ilościowo karpiki tylko mniejsze ale dodatkowo 2 jesiotry trafił takie do metra. jeden karpik rozmazany na fotce ale zamieszczam bo może zapunktuje w GP Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi