Gofer Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 W sobote po pracy z dziewczyną i kumplem ruszyłem na Poraj. Wróciłem godzinę temu. Pogoda dziwna, od małego deszczyku po totalny upał. Nastawienie raczej biwakowe. W nocy rzecz jasna chciałem łowić sandacze. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35d73d7eb989881f.html Z gruntu na delikatną gruntówkę bezustannie brał leszczyk. Co jakiś czas bawiłem się batem. Efektem tego była "ryba wyprawy" leszcz 51 cm. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3d7fb94d3ec81749.html zdjęcie wyszło jakby miał 15 cm. Martwi mnie jednak moja tegoroczna nie udolność w łowieniu sandaczy. Znów nawet nei tyrpło a miał co wybierać od rosówki przez ukleję, kiełbia do jazgarza. W drodze powrotnej polną drogę autu zastawiła taka gadzina ( dziobał jak oszalały mam nadzieje, że h5n1 mnie nie zaraził) i spokojnie wróciłem do domu. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3c6dc735f81699e.html Wypad zaliczony na plus. Skoro na Poraju sandacze mnie nie chcą może w przyszłym tygodniu na Przeczycach bedą łaskawsze. POZDRAWIAm !
Krzysztof1 Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 Witam Gofer mam pytanko w jakiej okolicy było zrobione to pierwsze zdjęcie bo czesto bywam na poraju a nie kojaze?!?!?! Pozdrawiam!!!
Gofer Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 Witam Gofer mam pytanko w jakiej okolicy było zrobione to pierwsze zdjęcie bo czesto bywam na poraju a nie kojaze?!?!?!Pozdrawiam!!! Witam ! To są rozlewiska Warty w Masłońskim Natalin. Miejsce gdzie bezpośrednio łączy się rozlewisko z jeziorem (blisko wysepki). Dobre miejsce na drapieżniki. Nad miejscem połączenia znajduje się wąski mostek, co może być pomocnym, charakterystyznym punktem , który pomoże Ci to odnaleźć.
bartek640 Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 wszystkim gratuluje rybek bo ja wczoraj byłem i dzisiaj i jakoś słabo ... efekf niedzielny : kilkanaście płotek i 3 małe leszczyki efekt dzsiejszy : kilka płoci siedziałem prawie pół dnia poza tym bardzo słabo biorą... muszę przeżyć do 13 lipca i dwa tygodnie nad jezioro... oj bedzie się działo ......
ogro Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 5 godzin w wodzie ze spiningiem i ... kicha... byłem z kolegą, ja złowiłem 2 klenie i 3 lub 4 okonki... kolaga miał tylko dwa puknięcia... ogólnie jakieś 2 km rzeki przeszliśmy...
_barti_ Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 Właśnie wróciłem. Łowiłem na spławik i znowu pełno płoci. Część wypuściłem, a część na patelnie (mniejsza cześć). Najbardziej brały na pszenice:D Pozdrawiam
krisis Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 krisis ładny linek, na co się skusił ??Ja poluje na lina już jakiś czas ale jeszcze żadnego nie złowiłem. Może jutro coś się zahaczy. sory za zdjęcie w kuchni ale na łowisku nie miałem aparatu aby zrobić zdjęcie a bardzo się chciałem pochwalić, w piątek złapałem linka który miał 38cm, ten na zdjęciu jest z niedzieli i miał 42cm, obydwa skusiły się na kanapkę kukurydzy waniliowej z czerwonym robaczkiem na duży haczyk nr 2
enduro Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 wczoraj 12 (10 karasi sr., 2 wzdręgi), przedwczoraj 12 (karasie), 3 dni temu 22 (karasie), 4 dni temu 5 (karasie). dzisiaj... nic. jedno lewe branie.
Krzysztof1 Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 Witam ! To są rozlewiska Warty w Masłońskim Natalin. Miejsce gdzie bezpośrednio łączy się rozlewisko z jeziorem (blisko wysepki). Dobre miejsce na drapieżniki. Nad miejscem połączenia znajduje się wąski mostek, co może być pomocnym, charakterystyznym punktem , który pomoże Ci to odnaleźć. Dzieki za szczegółowy opis juz wiem gdzie to jest ja najczęściej łowie na zbiorniku własnie w Masłońskim a na rozlewiskach Warty jeszcze nie byłem ale myśle że warto tam sie będzie w końcu wybrać.Mam jeszcze jedno pytanie czy jest możliwośc dojazdu autem gdzieś w okolice Warty np.(Natalin)??? Pozdrawiam!!!
david2 Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 Dzis Wisła od 16 do 20 Efekt to brzane 35 cm klenia 30 cm 4 kiełbie i uklejke Fajny wypadzik
Gość wobler129 Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 Ostatnio zafascynowałem się wędkarstwem spławikowym. Łowię bacikiem 1-8g 6m. waga chyba koło 250g... to jest witka Jak uklejówka. Już parę dni łowię krąpie, płocie i leszcze. Dziś piękny 1,5kg linek... ale się cieszyłem... Dawno linka nie złowiłem... Wędka wyginała się do tafli wody... To było coś Dawno nie miałem tak przyjemnego wypadu
tomek1 Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 Dzisiejsze sumowanie to istna porażka Nie dość, że upatrzone miejsce zajęte to jeszcze cały czas deszcz i burza za burzą. Strach wędkę w ręce trzymać. Więcej nie piszę, bo jakby to tak nie uspokajało to jakbym tym p...... Póki co ojciec rządzi ze swoim węgorzem
P Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Bylem wczoraj na Wisle I to tyle Daje sobie chyba spokoj z dotychczasowymi miejscowkami z kukurydza itp Czas wymyslec cos nowego i najwazniejsze cos co sprawi ze ryby zaczna mi brac Bo poki co najgorszy rok Pozdr
tomek1 Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Daje sobie chyba spokoj z dotychczasowymi miejscowkami z kukurydza itpCzas wymyslec cos nowego i najwazniejsze cos co sprawi ze ryby zaczna mi brac Spróbuj szukać miejsc. Weź DS-a i siadaj na dzień, dwa z jakimś mięsem na haku np. białe w ciekawym miejscu. Nęć sypką zanętą z pinkami i ewentualnie troszkę grubszym żarłem. Jak w jakimś miejscu będziesz miał efekty to tam spróbuj się dopiero przyłożyć z grubszym nęceniem.
P Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Chyba masz racje Tomku Ja to wymyslilem nieco inaczej choc w gruncie rzeczy podobnie Tzn chce ponencic peczakiem + pszenica i zobaczyc czy chociaz plotki krapie itp beda podchodzic na splawik Oprocz tego postawie DS i bede patrzyl czy cos bedzie skubac (ewentualnie jak bedzie ciekawiej to zostawie splawik ) Lokalizacje zmienia calkowicie na zupelnie inny dawno nie odwiedzany fragment rzeki Pozdr
trzmielu Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Nocka z 1 na 2 lipca .Rozpoczęcie sezonu na suma.pierwszy 73 cm na zdjęciu,drugi 81 ale zdjęcie mi nie wyszło mój rekord.Wszystkie na małego karasia.Jaki ja jestem szczęśliwy
tomek1 Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Rozpoczęcie sezonu na suma.pierwszy 73 cm na zdjęciu,drugi 81 Gratulacje I to na Wiśle w Strumieniu z tego co widzę
Skrętek Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 U mnie dzisiaj kaszana, chciałem złapać jakiegoś większego linka a złapałem tylko takiego wielkości dłoni . I gratuluje rybek, od bolenia przez karpia i węgorza do sumów
savior Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 trzmielu, Gratuluje połowu super sztuki !!! I innym tez gratuluje połowu Ja wczoraj byłem na rybach od godziny 20 do 2 i nic nawet liźnięcia kuleczki. Był ze mną jeszcze braciak i 4 kumpli i tez ich sygnalizatory milczały. Do godziny 24 padał deszcz i grzmiało w oddali. Połamania...
Gofer Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Witam ! To są rozlewiska Warty w Masłońskim Natalin. Miejsce gdzie bezpośrednio łączy się rozlewisko z jeziorem (blisko wysepki). Dobre miejsce na drapieżniki. Nad miejscem połączenia znajduje się wąski mostek, co może być pomocnym, charakterystyznym punktem , który pomoże Ci to odnaleźć. Dzieki za szczegółowy opis juz wiem gdzie to jest ja najczęściej łowie na zbiorniku własnie w Masłońskim a na rozlewiskach Warty jeszcze nie byłem ale myśle że warto tam sie będzie w końcu wybrać.Mam jeszcze jedno pytanie czy jest możliwośc dojazdu autem gdzieś w okolice Warty np.(Natalin)??? Pozdrawiam!!! Jak najbardziej. Dojazd jest nad samą wodę. Jedziesz od żarek letnisko w kierunku Masłońskiego i dojeżdzasz do skrzyżowania gdzie kiedy skecisz w prawo będziesz na dworcu w Natalinie, Ty skecasz w lewo. Ta dróżka to droga zamknięta, kończy się po jakiś 1000 m. Dojeżdzasz do konca i przed Tobą dwie polne drogi jedna prosto , druga w lewo. Tą lewą jedziesz do końca. Droga jest twarda, dobrze ubita, nie ma większych dziur. Pod sam koniec jednak jest troszke gorzej. Jednak osobówką nie ma problemu. POZDRAIWAM !
savior Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Fajnie łowisko i fajne sztuki zebym miał tam blizej
maniek Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Savior robisz konkurencje Mankowi, gratulujeE chyba nie bo Maniek się przestawił na "paszcze" Opis TU
Patryk Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Dzisiaj 2.5 godzinki spinigowania rezultat ? Nawet brania Ale i tak jestem szczęśliwy, nie ma to jak świerze powietrze
madi Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 No kurcze maniek po Twojej minie widzę, że bestia ciężka trochę była Piękna rybka, a może by tak coś więcej o niej? P.S. To już chyba widzę Twój nowy avatarek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.