Gofer Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Savior robisz konkurencje Mankowi, gratulujeE chyba nie bo Maniek się przestawił na "paszcze" Obrazek Wstydziłbyś się takie dzieci łapać
maniek Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Piękna rybka, a może by tak coś więcej o niej? Będzie zaraz w temacie o sumach no nieco szerzej bo działo się sporo.To już chyba widzę Twój nowy avatarekzawsze podziwiałem kobiecą inntuicje.
maniek Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Wstydziłbyś się takie dzieci łapaćWstydze się ,następny był sum-ojciec ,a ja czekam na suma dziadka.
Gofer Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Wstydziłbyś się takie dzieci łapaćWstydze się ,następny był sum-ojciec ,a ja czekam na suma dziadka. Ależ Ty jesteś nieetyczny, do starców przecież z większym szacunkiem niz do młodych trzeba Sum bardzo ładny, boje się aż tego dziadka ujrzeć. Bo coś czuje, ze jak mówisz tak zrobisz. Na tym forum tylko ja tak nie mam
daniel zarzecki Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 A ja 3 węgorze wczoraj dopadłem Dwa z nich to sznurówki, ale trzeci to mój nowy rekordzik. Poprzedni został ustanowiony tydzień temu i miał dł. 71cm a ten z wczoraj miał 78cm. JEdnak był o wiele grubszy i co za tym idzie dużo waleczniejszy. MIejscem połowy było jezioro Krzywe. Mój sprzęt składał się z 3 metrowego spinningu c.w. 15-40g, który posłużył jako gruntówka , kołowrotek Okuma Epix Pro, żyłka 0.30, przypon dł. 1m z żyłki o tej samej średnicy, haczyk nr 4, ciężarek o masie 15g na troku bocznym dł. 30cm. Za przynętę posłużyły rosówki. Godzina 20.30 i słyszę sygnalizator. Krótki spacerek do wędki i czekamy na kolejny odjazd. Mija pierwsza, druga minuta i nic. Wreszcie ten moment nastąpił. Bombka wędruje do góry i w tym momencie mocno zacinam. Teraz dopiero się zaczyna walka Mimo solidnego sprzętu hol z odległości jakiś 50m trwa dłuższą chwilkę. Wreszcie jest w podbieraku. Tak wyglądał hol tej rybki. Oby nie ostatniej tego gatunku
Krzysztof1 Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Jak najbardziej. Dojazd jest nad samą wodę. Jedziesz od żarek letnisko w kierunku Masłońskiego i dojeżdzasz do skrzyżowania gdzie kiedy skecisz w prawo będziesz na dworcu w Natalinie, Ty skecasz w lewo. Ta dróżka to droga zamknięta, kończy się po jakiś 1000 m. Dojeżdzasz do konca i przed Tobą dwie polne drogi jedna prosto , druga w lewo. Tą lewą jedziesz do końca. Droga jest twarda, dobrze ubita, nie ma większych dziur. Pod sam koniec jednak jest troszke gorzej. Jednak osobówką nie ma problemu. Dzieki wielkie na pewno sie tam niedługo wybiore.
enduro Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 dzisiaj kiepsko, 3 karasie i trochę lewych, niezaciętych brań. jutro o 6 pójdę.
Tomek_N Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Savior robisz konkurencje Mankowi, gratulujeE chyba nie bo Maniek się przestawił na "paszcze" Obrazek Opis TU Eee no Maniek, gratluje suma! Niezly, a jakie kolory Wyglada jak mundur, hehe. Odkad masz czapeczke Sänger Waller Kalle jedziesz z koksem
bboobb Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Dziś od 8.00 do 12.00 "posiedzenie" na Wiśle poniżej Zbiornika Goczałkowice (niestety z powodu braku czasu nie mam kiedy wybrać się na inne łowisko). Efekt: 15 leszczy 30-35 cm. Wyprawa udana ale niestety nie mog przebić się powyżej tych 35 cm ani złapać inej konkretnej rybki. Te złapane pływają dalej i rosną,z ja będę próbował dalej. Gratuluję tych wielkich wspaniałych okazów.
popek1990 Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 no nie wczoraj mi sie zerwał szczupak przegryzl stalke dzis zaopatrzylem sie w stalki nowy kij i kolowrotek kij Jaxon sporo dalem no i jak bym mogl to bym teraz poklna ale za wczoraj ostrzezenie ! Dzis mialem szczupaka kolo 80cm nikogo w poblizu zabardzo nie bylo z 70m dalej jakis wedkarz mialem juz go rpzy brzegi sam sobie nie dalem rady podebrac bo ciagle rozwijal zylke gosc do podbierania a szczupak poszedl !!!!!!!!!!!!!
pio Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 sam sobie nie dalem rady podebrac...zycie:)) ps: moze trzeba bardziej technicznie podejsc do sprawy a mniej silowo
popek1990 Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 sam sobie nie dalem rady podebrac...zycie:)) ps: moze trzeba bardziej technicznie podejsc do sprawy a mniej silowo technicznie tzn jak lowilem na kladce z 30cm nad poziomem wody no i w jednej rece podbierak w drugiej wedka to hamulec na maxa odrazu by sie pewnie spial ciagle go na sprzegle mordowalem i niestety
savior Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 maniek, daniel zarzecki, gratuluje pieknych ryb. Ja na rybki dopiero jutro na nocke. Połamania...
Gość omen93 Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 Wczoraj wypadzik na grunt jezioro glinik głęb w miejscu łowienia 2,5 -3 m,zasiadka od 13-22 godz.Szesnaście leszczyków 23-37 cm ,płoć 21cm,okoń 7cm,łowiłem na białe zanęta lorpio specjal z dodatkami ,łowiłem równiez na kuku,pszenice ,dendrobene,około 21 mocne branie,agresywne przytrzymanie sygnalizatora do wędki ,zacięcie i mocny odjazd w głąb jeziora ,oczywiście ryba najpierw wpłyneła w zestaw ojca ja ją do siebie od tak bez niczego sobie płynie wędka wygięta w pałąk popuściłem jej jeszcze troche żyłki mocny odjazd (2) podciągnięcie i pekniecie żyłki ,nie wiem co to było albo jakiś duuży karaś,albo karp.(raczej nie leszcz).szkoda ,a tak pozatym jezioro strasznie zaleszczone ,na tej lini brzegowej jeszcze nie miałem sytuacji żebym któregoś dnia nie chwycił kilku leszczu.
PAweł1995 Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 nooo wkoncu udany moj wypad xD wczoraj koło 16 pojechałem z ojcem na odrę złapałem 2 sandacze około 50 cm jeden a drugi 43cm tata zlapal z 4 okonie po 15 cm oczywiście wszystkie rybki wypuscilismy nie ma zdjęc bo nie sprawdziłem jak baterie a byly rozladowane :/
P Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 Witam Wczoraj krotki wieczorny wypad ze spiningiem Bylem z kolega ale nic nie zlapalismy Nawet nie bylo widac aby ryby zerowaly tylko czasami od biedy cos chlapnelo Cos ten sozon lipny mam Pozdr
ememiks Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 A ja pisalem ze w sumie nic nie zlapalem poza okoniami wymiarowymi ale to nie prawda Bo zlapalem choc nie wiedzialem a dokladnie to cos musialo mnie zlapac i upierd.lic choc ja nic takiego nie czulem. A dzis juz 3 dzien mam przedramie spuchniete i czerwone az w czoraj wyladowalem u lekarza. A taki fajny wypad byl na rybki.
PAweł1995 Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 ememik wspolczuje :/ tylko zeby lekarz ci nie zabronil lowic ryb !!
cops Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 dzisiejszy połów całkiem udany jeden karp 2.5 kg kilkadziesiąt karasi a kilka dni wcześniej na nocce jeden jesiotr i kilka karasi nawet na łowisku specjalnym za bardzo nie biorą zdjątka będą później
chomik Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 Dzisiaj z kumplem na zalewie złapaliśmy po jednym linku mój ok.35 a kolegi 30cm.Ciesze się szczególnie bo moglem wypróbować nowy kij na tej walecznej rybce oprócz linów trochę małych wzdęg.Pogoda nie bardzo na lina ale po raz kolejny okazało sie że nie musi być pogodnie,bezwietrznie i z rana lub wieczora
Gość VooDoo Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 Dzisiaj wybrałem sie na jedno z moich nie ulubionych miejsc otwarcie stawu 13 (ja juz bylem o 10), godzina 16:40 pierwszy karp 43,warunki trudne , wystarczy zobaczyc fotke na brzeg i juz wiadomo. W dodatku obok mnie rodzinka i agresywna mama Ogólnie złowiłem 2 karpie 43 i 45.
tomek1 Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 U mnie wczoraj 6 godzin czatowania na suma bez efektu. Ogólnie bryndza
enduro Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 Dzisiaj wybrałem sie na jedno z moich nie ulubionych miejsc otwarcie stawu 13 (ja juz bylem o 10), godzina 16:40 pierwszy karp 43,warunki trudne , wystarczy zobaczyc fotke na brzeg i juz wiadomo.Obrazek W dodatku obok mnie rodzinka i agresywna mama Obrazek Ogólnie złowiłem 2 karpie 43 i 45. ObrazekObrazek gdzie to jest ? kogo to woda?
Gofer Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 U mnie wczoraj 6 godzin czatowania na suma bez efektu. Ogólnie bryndza Podobnie u mnie, z tym że sześć godzin dłużej Pominąłem Pana węgorza o wielkości sznurowadła z mojego buta.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.