Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A w jakiej drużynie jeśli można wiedzieć proponowali Ci start?

Znajomy ma na imię Piotr i miesza w Goczałkowicach. A jaka drużyna :roll:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
a to moja synowa ,wytrzymałem pięć wyrzutów,

ale sie działo to sie nie da opisać.

Edmund - następnym razem padnij chłopie na glebe - bezpieczniej będzie hehe :wink:

a tak na marginesie to lepiej - że to synowa - a nie teściowa :mrgreen:

Wczoraj byłem na jez. Tatarak - efekt 2 płotki na dwóch - studnia :sad:

Napisano

2 godzinki rzucania woblerami obrotowkami wachadlowkami kopytami

efekt 1 szt okolo 40cm szczupaczka

i okolo 2min hol wiekszej sztuki puscil wezel i woblerek poplynal z rybka

woblerek abu niebiesko srebrny zylka 0,32 i wolfram

Napisano

a ja pierwszy raz w tym sezonie próbowałem połowić po zmroku.. od 17 do 2:30 złapałem jedynie płotkę która od 18 do 20:30 pracowała jako żywiec.. od 23 zaczęły sie delikatne skubnięcia na DS i to wszystko.. kiepsko oj kiepsko.. :sad:

Napisano

dzień jak najbardziej udany :D :D hehehe :D leszcz o wadze 1,91kg i 42cm oraz karaś srebrzysty, nie mierzyłem ile waży oraz ile mierzy heh, ale ładny był :D stadko leszczy weszło w moją zanęte z miodkiem :P miałem pare innych brań leszczy tej wielkości ale niestety były puste zacięcia bo miałem małyhaczyk :( nie myślałem że będą barć takie ryby :o wystartowałem o 5:30 i łowiłem na czerwone i białe robaki :) a oto fotki :D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef678c6b543e04b4.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74177dfbe92442a6.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/655b33713f394cbe.html

Napisano

a czemu ma być burza :P mam nadzieje, że pod dobrym kątem będzie burza :D

Napisano
a czemu ma być burza :P mam nadzieje, że pod dobrym kątem będzie burza :D

U mnie już się błyskać zaczyna mocno :P

Gratki wszystkim, którzy połowili, ja jestem uziemiony co najmniej na cały najbliższy tydzień

Napisano

thx :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: ale nieźle dał mi po kiju :lol::lol: była zabawa z nim tym bardziej, że nie miałem podbieraka i musiałem radzić sobie sam :P ale piękne były miny i spojrzenia starych wędkarzy wyjadaczy, narzekających, że nic nie bierze :P dziś rano pogoda była idealna :);) załamanie pogody dobrze wpłynęło na żerowanie ryb :) bo oprócz tych dwóch złowiłem troszkę krąpików wielkości dłoni :P

Napisano
Chyba bedzie burza przez twoj post

hmmm..... witek150 nie chyba a raczej napewno.lin na przyszłość postaraj się o foteczki znad wody,z mojej strony również gratuluje udanego połowu.

Ja dzisiaj byłem na noc.Po zmroku 1 lin 30cm,i 2 stracone.Nad ranem 4 sztuki 27;38,35,32cm.Ogólnie dzisiaj liny wpadły chyba w jakis amok :wink: Połowiłem co niemiara,chyba najlepiej w tym sezonie :smile:

Napisano

a noo zgodzę się z tym że liny teraz wariują nagle :shock: dziś niedaleko mnie facet rano złowił lina 41 cm :shock::shock: ładny był skubaniec ... :cry: nast. razem postaram się o fotki z nad wody :D zapomniałem tam zrobić zdjęcia heh

Napisano

Wszystko przez Tomaszka.Podszczul mnie pytaniami o zebacze wiec postanowilem wyskoczyc nad rzeke.Odwieczny dylemat spinning czy makrela rozwiazany na korzysc tej drugiej.Pierwsza miejscowka-zero.Pelno ohydnych glonow ,ktore zawsze kojarza mi sie z wlosami topielca :???: .W drugiej przyneta laduje na skraju nurtu i po kilku minutach jest upragnione branie.Mozna by je okreslic jako "ksiazkowe".Lekkie przygiecie szczytowki a potem jednostajne wybieranie zylki.Oddaje dobre piec metrow kiedy staje by po chwili ruszyc juz bardzo energicznie.

Wybieram luzna zylke i zacinam.Przez moment czuje go na haku a potem paskudny luz przy ktorym serce zamiera.

W myslach @$%&**@@# :!: .Ot i taki final wyprawy. Wszystko przez Tomaszka :!::wink::smile: .

Pozdro-Radek.

Napisano
a noo zgodzę się z tym że liny teraz wariują nagle :shock:

nie nagle.... tak jest co roku, pod koniec maja i początek czerwca jak się do tarła szykują - stają się mniej ostrożne i łatwo je złapać.... niestety wiele z nich nie dożywa tarła....

Napisano

Dzięki za uznanie dla okonia, dzisiaj trafił się kolejny w miarę przyzwoity + kilka mniejszych.

img0106sa2.th.jpg

img01or1.th.jpg

Napisano
dzisiaj trafił się kolejny w miarę przyzwoity + kilka mniejszych.

Sliczne, kurcze musze kiedys tez zapolowac na okonia, bo nie spiningowalem chyba ze 2 miechy :cool: Pozdrawiam

Napisano
leszcz o wadze 1,91kg i 42cm

Coś chyba pomyliłeś cyferki albo ci waga szwankuje :wink:

To samo pomyslalem, chyba musial byc dluzszy bo czterdziestocentymetrowy leszcz ma moze z pol kilo :roll:

Napisano

Wczorajszy wypad na Barycz poniżej jazu w Sułowie rozpoczął się rozczarowaniem. Woda bardzo bardzo niska, praktycznie stoi. URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a585cbc1b7612ca4.html]a585cbc1b7612ca4m.jpg

Trochę połaziłem i poszukałem jakichś pozostałych głębszych dołków. W efekcie złowiłem kilkanaście okonków poniżej 15cm i kilka takich w przedziale 15-20cm. bfaf4af0ee65531am.jpg 5e6ef87d09f08577m.jpg

Wszystkie na obrotówkę czarną w żółte kropki. Co dziwne na nic innego nie chciały brac. Ogólnie jednak rozczarowanie. :neutral:

Napisano

Od sobotniego wieczoru do niedzieli łowiliśmy na wyrobisku pożwirowym Niwka koło Tarnowa. Efekt 2 karpie 7 i 5 kg, węgorz 57cm. Ryby odzyskały wolność.

Pozdrawiam

Napisano

Witam

Nocka sobota na niedziele Narew niedaleko Zalewu Zegrzynskiego wypad zaliczam do bardzo udanych od okolo północy zaczely sie brania (3 osoby 6 ds-ów) trwały z kilkoma przerwami do 17 w niedziele gdy zaczęło wiać i padać(wtedy się zebraliśmy) efekt- tak naprawde przestalismy liczyć po 3 leszczu ale było ich ponad 15 wszystkie podobnej wielkości oraz 8 linków takich w rozmiarze 32-46 cm i kupa 20-25 cm drobnicy. Wszystkie rybki złowione na białe robaki - tylko w nocy sumiki 10 cm tłukły w dendrobene 3.Poniżej jedno z ujęć

copyofdscf0412nb9.th.jpg

Jako ze żonka lubi leszcza wziąłem jednego na kolacje

Pzdr

Bool

Napisano

bool, witaj :)

Powiedz mi jakiego używasz cieżarka/koszyczka, na Narwi, bo ja ostatnio byłam w okolicach Orzechowa, i nie wiem czy woda z tamy szła czy co - ale wędka była uzbrojona na ponad 60 gram i koszyk był w minutę pod brzegiem. Uzbrojona w 100 gram, niecałe dwie minuty :???:

p.s. Ładny leszcz, i piękne zdjęcie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.