Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szczupak70cmts3.jpg

Równe 70cm :))))) wziął na perłowe kopytko w 3 rzucie :))))) 2 metry od trzciny, dookoła pełno ludzi. Największy szczupak mój i ryba w moim życiu :)))))

Ok a teraz trochę o holu :)))))). Wziął 3 metry od brzegu, przy trzcinie, na głębokości 1-1,5m. Chodzili ludzie z wózkami z dziećmi, psy szczekały, w życiu się go tam nie spodziewałem. Walnął bardzo delikatnie, poczułem że mam rybę dużą, więc zaciąłem jeszcze raz i wtedy się zabawa zaczęła.... odjechał na 30 metrów pod prąd, wędkę myślałem że mi połamie (3-23g). Walka trwała ~5 minut, wskoczyłem po niego do wody przy brzegu i musiałem włożyć łapę w skrzela, niestety nie mogłem objąć głowy...

Ale przeżycie niesamowite, moja największa ryba i co najważniejsze! 6 dni temu takiej wielkści mi się zerwał :))) zastanawiam się czy to nie ten sam. Ah to szczęście.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

A u mnie puszka straszna dzisiaj na gruncik kilka leszczy na spina 15 okonkow.

Wczoraj zato ladnie ryba brala ---> we dwoch przez 3 godzinki 8kg leszczy, nie bylo jakichs wielkich okazow ale trafily sie sztuki po 50 cm, jutro jak mi sie uda to wrzuce zdjecia.

Napisano

Sobtainer, ładny szczupak. Gratuluje życiówki.

Walka trwała ~5 minut,
:shock: to go zamęczyłeś na śmierć :???: .
Napisano

Dziś wypad na wióry zakończony niepowiedzeniem. Ryba nie brała zupełnie. Miejsce w którym byłem byłem pierwszy raz 46c02801f0880fffm.jpg

Przynajmniej ładny widok :wink:

Napisano
Sobtainer, ładny szczupak. Gratuluje życiówki.
Walka trwała ~5 minut,
:shock: to go zamęczyłeś na śmierć :???: .

zdarzyl mnie poharatac jeszcze jak zdjecie robilem.

Napisano

Też szczupaczka dziś złowiłem na "Krzywiu" pod Łodzią. Życiówka to nie była, ale pierwszy w tym sezonie. Zła passa została przerwana :wink:

Napisano
Nie te ryby są najważniejsze ale ten wdzięk ich prezentowania

No nie :mrgreen:

Dziś o 4-tej rano pięknu karpik 8kg na kulki proteinowe

Piękny a gdzie zdjęcie :razz:

Napisano
Sobtainer ,gratulacje. Fajnie ubarwiony(ciemny) jak na tak plytkie lowisko :!: .

Pozdro-Radek.

plytkie to one nie jest, bo jest rzeka, po prostu dzibnal na plyciznie.

Napisano
Też szczupaczka dziś złowiłem na "Krzywiu" pod Łodzią.

No jak na Krzywiu to "graty" podwojne :!::wink: .A ktory staw :?: .

Pozdro-Radek.

Napisano

Szczupaczek padł na ostatnim stawie, tam gdzie jest dzikie kąpielisko. Jak to się mówi "do trzech razy sztuka", i rzeczywiście trzecia wyprawa okazała się szczęśliwa :lol:

Napisano
Lesio, dajesz czadu :shock: Uznanie :razz:

Święta prawda, jestem pod mega wrażeniem :mrgreen:

Jak dziś było na rybach?

Faaajnie: wiało, lało, było zimno, moi dwaj chłopcy razem ze szwagierką w samochodach, szwagier walczył ze spławikiem, uwaga na haczyku bułka (z resztą moja bułka) i w tym miejscu pozdrowienia dla mańka i tomka1 :wink:

Ja od początku ostro zabrałam się za grunt, jak tylko zeszłam i wcisnęłam się w miejscówkę, to po jakiś 20 minutach dwaj panowie po mojej lewej zwinęli zestawy i pojechali do domu. Chyba się wystraszyli baby na łowisku, bo jak zaczęłam się rozwijać to po prawej pytali czy łowię, no to ja, że tak a co..... a Ci mieli jakoś dziwne lekko przerażone miny :lol::lol::lol:

No ale co, drobnica mimo iż przynętą były konkretne robale w rozmiarze XXL, jedno branie tak, że o mało bombka mi wędki nie połamała, ale co z tego jak stałam z kiełbasą w jednej ręce, a w drugiej z bułką :evil::mad::evil: Za późno, łajza poszła w zaczep i tyle go widziałam. Ale i tak było super :wink:

Napisano
Szczupaczek padł na ostatnim stawie

Pamietam stawik, ma wyspe a latem jest cizba na plazy o ktorej wspominasz :smile: .

Dzisiaj nie będę monotematyczny, są różne rybki

Nie no Lesio-a trzeba "ubezwlasnowolnic" albo hibernowac :!::smile: .

A powaznie to "dajesz ognia" -graty :shock: .

Pozdro-Radek.

Napisano

Podejrzewam, że Lesio złowił ze dwa okonie i narobił im kupę zdjęć w różnych ujęciach i w różnej odległości, a teraz co dziennie pokazuje inne. Przecież niemożliwe jest by tak tresować ładne garbusy :mrgreen: A ten węgorz to zaskroniec lub fotomontaż. :cool:

A ja dzisiaj 2 niemiarowe szczupaki i jeden do 2 kilo odgryzł mi kopyto i odpłynął. Wziął mi pod powierzchnią nad wypłyceniem więc go widziałem. Odgryzł mi, bo jestem gupkowaty, gdyż w celu lepszej łowności nie używałem stalki.

Napisano

Dzięki wszystkim.

W tym roku i tak jest nędza, bo nie padł żaden powyżej 45cm, tak jak w latach ubiegłych i już raczej nie padnie, a lada dzień skończy się dobre żerowanie. Od tygodnia warunki połowu są złe - zimny północny wiatr i spora fala, ale jakoś trzeba wytrzymać.

Pokazałem dzisiaj znajomemu (też wędkarzowi) filmik z wypuszczania okonia, powiedział całkiem poważnie: "eee tam, pewnie puszczasz je na cienkiej żyłce, kto wypuszcza takie ryby?" Ręce mi opadły :mrgreen:

Ty mnie macias nie podpuszczaj, bo Cię zaleję oryginałami zdjęć i będziesz w exifach szukał dokładnych dat ich robienia (nie dat modyfikacji, czy czegoś podobnego) :lol:

Każdy okoń ma unikalne usytuowanie pasków na każdym boku - coś podobnego do ludzkich linii papilarnych :wink:

Do tych największych garbusów mam faktycznie po 1-2 zdjęcia więcej, w tym niektóre z moją skromną osobą - ale to chcę dać dopiero w zgłoszeniu(ach) konkursowym(ch).

Porządne metrowe węgorze, to dopiero się zaczną - już niedługo.

Napisano
Pozdrowienia od Trini :mrgreen:

Pozdrawiamy również :mrgreen:

Swoją drogą ładne sztuki Trini :cool:

Eeeeee.........kapelino ładniejsze :wink:

Gość Holik
Napisano

Dziś na zawodach kicha :???:Siatka pusta :sad: Niestety patent Jarosława się nie sprawdził. Na szczęscie to 1 tura mistrzostw koła za tydzień druga. Będe stawiał tylko i wyłącznie na konopie bo dziś się sprawdziły super bratu na większe płocie :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.