Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Fajne te karpie koi ale czuje jakiś nie smak w tej rybce.

Edmund

no ja też jakoś dziwnie :roll:

wygląda jakby się paprykarzu nażarła :grin:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
wygląda jakby się paprykarzu nażarła

Albo od japończyka uciekła, ze strachu przed zostaniem sushi :lol:

Napisano

W akwenie w który łowię właśnie zaczęły się trzeć karpie. Widziałem prawie metrowe sazany metr od brzegu. I tu moje pytanie. Czy jest sens wędkować w tym akwenie ? Dodam że jest to spokojna odnoga wisły w rejonie Krakowa. Czy jest szansa na załapanie czegokolwiek w takim momencie ? Dodam że 3 tygodnie temu tarły sie w tym samym miejscu leszcze...

Napisano
I jeszcze jedno zagadnienie dla znawcy...czy jest możliwe że tarły się inne ryby a karpie przypłynęły tam na ucztę z ikry ?
Nie tylko możliwe ale i pewne wiele gatunków tak robi, zresztą stare leszcze będą się opychać później ikrą karpia ,co jeszcze ciekawsze raz widziałem jak karpie [stadko] "polowało" cedziło narybek leszcza zresztą w bardzo ogromnej ilości ,są to naturalne zachowania ryb .
Napisano
to jaki byłby na niego najlepszy sposób względnie przynęta ?
W tym okresie wszystko co rybne ,co wcale nie oznacza że pęczek rosówek nie jest skuteczny.
Napisano

skydriver gratuluje leszczyka,naprawdę ładny ale szkoda że nie trzasłeś fotki nad wodą :wink:

Ja przedwczoraj i dzisiaj tak jak zwykle to bywa czaiłem się wśród zarośli za linem :smile: Przedwczoraj 34cm:

2263d1af96bdc422m.jpg

Od kilku dni,a konkretnie od czasu jak wieje z północy i ze wschodu jakoś ryby stały się ospały.Dzisiaj odwiedziłem nęcone od kilku dni miejsce i efekt był taki że nawet nigdy bym nie przypuszczał :smile: :

6f6e0eba32a09c86m.jpg

Od samego rana woda aż się gotowała,ale trochę dalej od brzegu.Ok 4.30 zameldował się ten oto koleżka:

10c2f1f8edf2d9a7m.jpg

c8215af8fab6e99fm.jpg

Po zacięciu go batem pomyślałem że z drugiej strony jest jakiś potwór :wink: Bacik nieźle dostał popalić,przez pierwsze 5min nie mogłem go nawet oderwać od dna,wkońcu pełne 44cm i ok. 2kg wagi.Dla takich chwil naprawdę warto wstawać razem ze świtem :wink:

Napisano
foto najwiekszego ponizej, dla koneserów fotografii - lepiej nie wchodzcie bo robione w domu( szczegolnie trini ;p)
Fakt, że ryba ładniej prezentuje się nad wodą wśród zieleni, ale dla mnie i tak ten leszcz to powód do zazdrości i gratulacji dla Ciebie. Właściwie gratulacje należą się wszystkim co mieli szczęście coś fajnego trafić.

Ja ze względu na brak czasu na nęcenie i pilnowanie łowiska idę na rybki z doskoku wieczorkami, na godzinkę lub trzy. No a jak wiadomo, wtedy można tylko liczyć na szczęście. Ja ostatnio (oprócz brzany, cert i 1 karasia) nie miałem przyjemności.

PS. Pozdrowienia dla wszystkich.

Napisano

dzieki:) Twoj lin tez piekny, nigdy takiego nie trafilem...niestety w mej okolicy trudno o fajny linowy staw wiec i na takie prosiaczki nie ma co liczyc

zdjecie neistetyw domu bo sie zapomnialo cyfrowki nad rzeke

Napisano

Gratuluję pięknych ryb :razz:

Ja wczoraj krótki wypad na jezioro Goczałkowickie (pierwszy od dawna w związku z zasiadkami na białą rybę :oops:) . Pustki nad wodą nie zwiastowały sukcesu :lol::lol:

Okonie już chyba poza zasięgiem rosówki. Teraz już tylko 1 czerwca na horyzoncie :twisted: Wreszcie prawdziwe otwarcie sezonu :mrgreen:

Gość greg37
Napisano

Otwarcie to będzie wraz z sumem i brzaną :lol: .

Napisano
Wreszcie prawdziwe otwarcie sezonu :mrgreen:
Jak to ,sezon zaczął :mrgreen: się 1 stycznia ,nie którym już kończy się rejestr połowu. :cool: a sandałka pomęczymy w tym roku ,ciekawe ile urosły :wink::smile:
Napisano
Otwarcie to będzie wraz z sumem i brzaną
Jak to ,sezon zaczął :mrgreen: się 1 stycznia ,nie którym już kończy się rejestr połowu

Każdy ma swoją godzinę zero :twisted::lol:

a sandałka pomęczymy w tym roku ,ciekawe ile urosły

A jakże :mrgreen: Czuję, że jest szansa, że w czerwcu pobiorą :roll: Ciekawe czy mi się uda takie otwarcie jak dwa poprzednie :twisted:

Napisano

Uprzejmie donoszę, że ryby są głupie :evil: Właśnie wróciłem z popołudniowego wędkowania. Nie miałem nawet brania, nawet żadnego okonka, nic, kompletne zero :sad:

Napisano
Uprzejmie donoszę, że ryby są głupie :evil: Właśnie wróciłem z popołudniowego wędkowania. Nie miałem nawet brania, nawet żadnego okonka, nic, kompletne zero :sad:

Ja bym powiedział, że są mądre i przebiegłe. Akurat dziś nie dały się złowić :twisted: .

Napisano
Uprzejmie donoszę, że ryby są głupie :evil:

Rany dobrze, że mam oparcie i podłokietniki na krześle bo by mnie musieli domownicy zbierać :lol::wink:

artech a może się spóźniłeś, trafiłeś na "po obiedzie" lub na "po kolacji", nażarły się i finito :lol::lol::lol:

Napisano
a może się spóźniłeś, trafiłeś na "po obiedzie" lub na "po kolacji", nażarły się i finito

albo uległy modzie na odchudzanie i lipa :P

Gratulacje, tym którzy połowili. Stocha załatw mi skądś taki staw jak ten na którym łowisz :P

Napisano

Jedyne pocieszenie to, to że nikt nic nie złowił. Nawet białoryb nie zerował co na "moim" łowisku zdarza się bardzo rzadko. Miała w tym swój udział, prawdopodobnie pogoda - silny północno-wschodni wiatr :roll:

Napisano

Wczoraj byłem na glinkach na Żbikowie.

Panowie na zasiadkach spławikowych lub gruntowych nawet brania nie mieli, a mi uwiesił się szczupaczek prawie wymiarowy, drugi był pewnie większy, ale zaspokoił apetyt ogonem od gumy.

Napisano

A dzisiaj tralalala, 3 karpie się uwiesiły po ok. 40 cm. :mrgreen:

Jutro pokażę fotki bo dzisiaj padam na tzw. dziób...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.