chomik Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 (...)ja dzisiaj zaliczyłem szczupaka 62 cm(...) chyba tam wolą białe robale No ten wygląda jakby cały czas leciał na białych robakach bidok
tomek1 Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Dziś tradycyjnie lipa. Jeden szczupaczek ojca, który wziął przed 23. Czas pogodzić się z końcem brań sandacza u mnie i czekać na suma
artech Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 bronek, Ale chudzina ten szczupak, prawdziwy szczupły
andi64 Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 I czemu tu się dziwić że on taki szczupły jeśli Bronka zobaczył
tomek1 Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 I czemu tu się dziwić że on taki szczupły jeśli Bronka zobaczył Może mu Bronek papieża zrobił
andi64 Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Może mu Bronek papieża zrobił wszystko możliwe ale fakt jest że złowił szczupłego podobnego do wegorza jestem ciekaw co na to Bronek
Michcio Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 źle napisałem, przepraszam. łowiłem z brzegu obok mostu. a Ten most to służył tylko zobrazowaniu gdzie go złapałem
bronek Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Witam. widzę że robicie sobie podśmiechujki z mojego okazu . a to mój życiowy rekord a że szczupły - no w końcu szczupły jak sama nazwa mówi chyba rzeczywiście żywił sie tylko białymi robalami bo w tej wodzie mało ryb a szczupaki jedzą tylko to co wędkarze wrzucą ps dobrze że go tomik nie usunął bo jakiś taki lichy , niedożywiony mógłby się nie zmieśćić w regulaminie wstawiania ryb na forum
sandacz Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 ps dobrze że go tomik nie usunął bo jakiś taki lichy , niedożywiony mógłby się nie zmieśćić w regulaminie wstawiania ryb na forum Uuu, Bronek czekaj tylko jak tu Artech sie pojawi, a czerwona kreska ozdobi twoj profil Gofer napisał/a:Zaraz Ci zdjęcie usuną bo za mocno węgorza ściskałeś Za każde następne tego typu, mało śmieszne, uwagi w tym temacie będą ostrzeżenia _________________
bronek Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 ps dobrze że go tomik nie usunął bo jakiś taki lichy , niedożywiony mógłby się nie zmieśćić w regulaminie wstawiania ryb na forum Uuu, Bronek czekaj tylko jak tu Artech sie pojawi, a czerwona kreska ozdobi twoj profil Gofer napisał/a:Zaraz Ci zdjęcie usuną bo za mocno węgorza ściskałeś Za każde następne tego typu, mało śmieszne, uwagi w tym temacie będą ostrzeżenia _________________ ooo tego nie widziałem w takim razie będę naznaczony
tomek1 Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 a to mój życiowy rekord A to pogratulować ps dobrze że go tomik nie usunął bo jakiś taki lichy , niedożywiony mógłby się nie zmieśćić w regulaminie wstawiania ryb na forum Uuu, Bronek czekaj tylko jak tu Artech sie pojawi, a czerwona kreska ozdobi twoj profil Żarty na bok Wracamy do tematu
hexman Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Dzisiaj wypadzik na wisełkę w celach rekreacyjno-zwiadowczych Największa ryba wypadu to mój 26cm jaź i 43cm leszcz kumpla Zdjęc nie wstawiam, bo nie ma okazów
patbaj Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 bronek, masz facet poczucie humoru i dystans do samego siebie - tak trzymaj!!! gratulacje rekordowej ryby!
Robal Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Od 11 do 13 znowu spinning znowu Warta i znowu lipa, coś ostatnio nie chcą brać drapieżniki dawno nie miałem konkretnej ryby
jaxon Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Ja wczoraj przesiedziałem nad Kanałem Żerańskim cały dzień. Gdyby nie jedno ale, to można powiedzieć ,że lipa. Tym ale było branie dużego szczupaka.Nic nadzwyczajnego?Raczej tak. Łowiłem na spławik białą rybę , a raczej próbowałem. Po godzinie od zanęcenia nareszcie 1 branie.Ciągnę całkiem niezłego krąpia..Nagle wędka wygięła się w pałąk!Co ciekawe szczupak jak go oceniam na ok 4kg nie chciał puścić zdobyczy. Gdyby nie żyłeczka 0,10 na przeponie i haczyk 18 to pewno bym go wyciągał. Męczyłem się z nim parę minut. W końcu stało się to co musiało ,pękła żyłka . Do końca dnia złowiłem trochę drobnicy . Był to połów znacznie poniżej przeciętnej na tym łowisku.Później żałowałem ,że nie przyszedłem z spininiem. Tak ostro polujących boleni to dawno na kanale nie widziałem.
bartek640 Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 wczoraj na rybkach totalna klapa.... płotki nawet nie chciały współpracować... miałem jedno branie na białe robaki ,wzięło coś większego i bach... haczyk sie urwał albo rozwiązał , ale sie mocno zdenerwowałem ... jak pech to na całego . Coś od pewnego czasu wogóle linki przestał brać, nie wiem, może się trą . Jak złapałem ostaniego w końcówce maja to był strasznie gruby.....
rado90 Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Troche sie ociągałem z opisaniem dnia ale nie wiedzialem czy warto. Ale co mi zależy . Krótko mówiąc: lipa. Po częsci mój bład, gdyz zle dobralem miejscowke (zdecydowanie za plytko + łąka na dnie - koszmar). Kilka brań na kukurydze, czerwonego robala i ciasto, niestety nie zdecydowanych. Dzien byłby naprawde nudny gdyby nie: - miejscowy wedkarz, który złapał szczupłego ok 3kg - coz to byla za walka... - oraz potezne branie na 2 czerwone robale(bombka jak oszalala zaczela tłuc o blank), zaciecie, wedka wygieta w pałąk, hamulec sie nawet ruszył mimo ze byl prawie na max dokrecony ; poczulem "przewalenie" sie cielska na bok i... luz. Nie moglem wybaczyc sobie tego, że... no wlasnie nie doszedlem do wniosku co zrobilem źle (moze za lekko zacialem lub haczyk byl za maly albo przypon za dlugi... sam nie wiem) ale takie sa uroki wedkarstwa Na pocieszenie złapałek 5 malych płotek i kilka miniaturowych uklejek. Ale co to moglo byc za rozpoczecie sezonu... ahh... Zatem czekam na najblizszą sobote ew niedziele ale tym razem ze spinningiem... Pozdrawiam
chomik Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Witam.Dzisiaj wyruszyłem na spinning nad rzekę Obrę.Przynęta-obrotówka nr3.Od zeszłego sezonu rzeka zmieniła się nie do poznania-moje miejscówki szczupakowe już nie istnieją ale są gdzie indziej Dobrze za to brały okonie-takich między 15-20cm.złowiłem ok 50 Trafiły się dwa garbuski-28 i 27 cm. Jeden jaz-ok.30cm.i dwa spięte No i cel wyprawy-szczupły 48cm. i jeden podobnej wielkości spięty Ogólnie rzeka jest teraz płytka i bardzo czysta co nie sprzyja "szczupakowaniu" ale będąc prawie co dzień na rybach i doświadczając prawie co dzień zawodu stwierdzam,że rzeka i spinn są moimi przyjaciółmi P.S.wczoraj też rzeka i zamiast szczupłego malutki bolek a tak to bardzo podobnie,no i kolejna nocka na kolejnym jeziorze,kolejny raz nawet bez brania.Może łysy daje się we znaki...
Supersobi Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Spontaniczny 2-godzinny wypadzik o 20 na Dziewoklicz. Efekt lekko zaskakujący: 2 bolki (+-40 i +60 - oba z dna) i szczupły +-70 (bardzo gruby i waleczny), który kompletnie mnie oszołomił i zmęczył rękę
Sobtainer Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Homik fajną rzeczkę masz, porób jakieś fotki bo takie płycizny mnie rajcują zawsze
artech Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 Supersobi, mówisz że się ruszyły Trzeba to będzie sprawdzić
edmund Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 Łowisko Zofiówka pod Łodzią 24H nad wodą dwa linki pięć leszczyków i dwie plotki . Ale dziś zmiana pogody to sie moze w wodzie zmienić. Rybki nie na rekord ale przyjemność lowienie , mamy lato trza na suma nam sie szykować . Do zobaczenia nad wodą na sumikowym łowisku Edmund
trini Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 chomik, przepiękne zdjęcia i ryby! gratulacje
Gość Holik Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 A ja miałem dziś zaliczyć nocke na węgorka i nie wypaliło
DAWID Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 a ja właśnie wróciłem i jak zmokłem ajj i niestety słabe efekty ja moze ze 3 klenie na spławik bo na spinn no normalnie ryba dziś spała nuklearna pogoda była cisza kompletna, jedynie tata bolenia 50 cm wytargał na Łomrzyńskiego Kilera to już drugi na tego wobka pierwszy 60 cm 2 kg polecam każdemy ten woblerek ..........
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.