Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Kolejny 2 godzinny wypadzik i kolejna 70-ka...

c41f768bbb5fa386m.jpg

Wrócił do wody by oglądać dalej mecz :wink:

daea3817ee32f4cam.jpg

PS.Sorka za jakość fotek, ale kolega jest słabym fotografem :wink: ale dobrze że chociaż aparat dzisiaj był..

Napisano
chomik, ta rzeczka w tle na zdjęciach to może jest Obra?

Tak to Obra poniżej miasta-jej przyujściowy odcinek do zalewu i pózniej Warty.

Napisano

U mnie wczoraj w nocy znowu zero :cry: Chyba w ramach odprężenia wybiorę się na białą rybę- pierwszy raz od miesiąca. :roll:

Napisano

Właśnie wrócilem znad żwirowni w Michałowicach.

Nie wiem co się dzieje, ale na okolicznych wodach typu glinki, stawy, białe ryby się potopiły i tak jest od dłuższego czasu. Podjeżdżam nad wodę przeważnie ok 4.00-5.00 to siedzą jeszcze wędkarze z nocy i wszyscy mają puste siatki na brzegu.

Ostatnie wypady nad wodę są tylko ze spinem i też nie powiem żeby była rewelacja.

Przez ostatnie 4-5 połowów 2 szczupłe z czego jeden 54 i drugi dwa centymetry ponad wymiar i jeden okoń nie za duży.

Poza tym łowisko, które było jeszcze niedawno łowiskiem specjalnym "Komorów" jest tak spiep...ne przez wędkarzy, że aż szkoda słów. No ale co się dziwić jak łowi kupa ludzi, każdy wrzuca po wiadrze zanęty to woda się zakwasza.

Gość VooDoo
Napisano

Wrociłem własnie z 2 nocek , jedna na przeczycach druga na swierklancu , na przeczycach polowiłem płoci które starcza mi na sandacza do konca zimy ,swierklaniec totalnie zarosniety, trudno nyło znalesc czystą miejscowke .

c9ffe4aa273114eem.jpg

7096d634a9bc5ac3m.jpg

Napisano

ja właśnie wróciłem z nad zalewu,,solina'' i nic,2 uklejki :razz: łowiłem od 4rano jedne odprowadzenie na spina tutejsi wędkarze też nażekali siedzą już 2dni i też lipa

Napisano
Wszędzie lipa

potwierdzam :sad:

Dzisiaj od 11 do 15,30 masa leszczyków(15-20cm), 4 płotki (największa 23cm)... kompletny brak zainteresowania dużego leszcza, karasia, oraz płoci :shock: , poza nielicznymi które się chyba "zgubiły" :???:

Napisano

Ja dzisiaj od 10 do 14 na jeziorze Mostki lowilem. Wynik to 10 leszczy 20-30cm, kilka plotek, 1 karp i 2 okonki.

Napisano

Potwierdzam, że wszędzie lipa. U mnie dzisiaj kilka płoci i kilka leszczyków wielkości dłoni. Beznadzieja. Obok 3 wędkarzy łapali i to samo, a nawet gorzej mieli.

Napisano

a ja dziś spiningowałem od rana z tatą na Drwęcy zapowiadało się kiepsko ale było nawet łądnie tata wyciągnoł 2 szczupaki po około 45-50 cm i jednego około 30 cm mi sie udało wyciągnąć 1 szczupaka 56 cm jak narazie moój rekord :cool: było jeszcze pare odwadzonych szczupłych.Dodam ze na gumki nie chca teraz brać wszystkie które udało nam się złapac to na morsa 3 i alge 2 :grin:

Napisano

Witam oto dzisiejszy największy karaś całe 42 cm połakomił się na rosówkę z gruntu oprócz niego jeszcze jeden karaś 36 cm oraz kilka leszczyków oraz drobnica

post-4115-14544971780626_thumb.jpg

Napisano

ja również potwierdzam, słaby dzień 4 wymiarowe okonie, dwa maluszki, spięty boleń, którym mogęłm wygrać zawody i pare wyjść klenisk :cry: reasumując 3 miejsce w mistrzostwach okręgu :wink:

Napisano

startowało 9 os :) były to zawody na żywej rybie, mój wynik 640 pkt :)

pierwszych dwóch miało egzekwo 920pkt z z tym, że wygrał zawodnik z większa ilością ryb (1 -9 okoni, 2 - 6 okoni)

punktacja okonia to 100pkt od wymiarowej ryby i 10pkt za każdy centymetr ponad wymiar, w tym przypadku 16cm

Napisano

jkg, gratulacje :wink:

Chyba w ramach odprężenia wybiorę się na białą rybę- pierwszy raz od miesiąca.

Słowo się rzekło, więc dzisiaj wieczorem tylko robota :roll: Grabienie, bo zdążyło zarosnąć przez ten miesiąc i strzelanie sypką zanętą (pół wiadra).

Liczę na karasia na DS-a i linka na spławik w grabionym, poruszanym dnie :twisted:

Gość jarek 307h
Napisano

witam mi tylko okonek wszedł

Gość jarek 307h
Napisano

witam okońa dostałem na jeziorku Powidzkim 35cm i to wszystko acha no i szczupak ale miał ze 6 kilo i poszedł bo wplontałem sie z feederem kolegi i fiasko

Napisano

dzisiaj wybrałem sie na rybki popołudniu i efekty były zadowalające choć rewelacyjnie nie brały :

- linek 31cm :smile:

- okonek z 20 cm :smile:

- dużo płotek w przedziale 15-18cm i trafiał się nawet taka 25 cm to mnie zdziwiło ponieważ taka płotka to już olbrzym jak na stawy na których łowie :grin:

- dużo malutkich wzdręg które mnie denerwowały bo co zarzut na białe robaki to one już sie łapały nie dajac szansy innym rybom :evil:

ogólnie dzisiaj było spoko.... nie za duzo ludzi , pogoda przyjemna choć trochę na początku popadało...fotek nie porobiłem bo nie miałek ani kom ani apartau

wszystko nadal pływa w stawie :smile:

ale takto ryby także u mnie nie biorą za dobrze... to wszystko to wina tej pogody, dzisiaj 20 stopni jutro ma być 30 no i jak tu mają ryby brać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.