TheBestWedkarz Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 a ja znowu bylem w Lusowku i zlowilem 1 metrowego karpia i wazyl ok5 kg.
chomik Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 a ja znowu bylem w Lusowku i zlowilem 1 metrowego karpia i wazyl ok5 kg. Chyba Ci się coś pomyliło
Gość pater Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 dzisiaj rzeka,złowiłem 6 pstrągów lecz niestety każdy po 10 cm i 2 klenie jeden na 40cm,mile spędzony dzień
TheBestWedkarz Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 no dobra nie wazylem ale z 1 metr mial.
Gość omen93 Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 a ja znowu bylem w Lusowku i zlowilem 1 metrowego karpia i wazyl ok5 kg. Wyjątkowo słaby żart, w sumie to juz go znam......... ,,1 metrowy karp '' waży około nie 5 kg a 25 kg z tym że raczej 25 kg+.
pio Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 1 metrowego karpia i wazyl ok5 k przedni żarcik nie ma co albo fantastyczna wyobraźnia
njber Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 wydaje mi się, że co najmniej dwie z nich są żywe na zdjęciu No racja, dwie żywe, ale tylko garbus poszedł do wody z powrotem i śmignął jak rakieta. Sandacz i szczupak czekają na barbecue. złowiłeś gdzieś w okolicach Poznania? Owszem. Zdjęć nigdzie nie publikowałem ani też nie "zapożyczyłem".
Gość lin Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 no nic, wróciłem z popołudniowego wypadu. Wynik zero brań :/ myślę ze ciśnienie dało swoje, na początku świeciło słonce a potem zaczęły wychodzić ogromne chmury i po godzinie zasiadki było już całkowicie pochmurno, a nawet słyszałem grzmoty...jutro rano druga tura. Mam nadzieje ze chociaż plotki połowie...
hexman Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 Gratuluję tym którzy połowili, ja jutro zaatakuje ze spławiczkiem jeziorko Zdam relację
keri Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 Gratulacje tym co połowili, szkoda tylko że coraz mniej zdjęć na naszym forum ambicje kilku zaspokojone a forum robi się ubogie
Gość lin Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 chyba większości ludzi nie dopisuje zbytnio pogoda...trzeba czekać na jakieś ustabilizowanie pogody tylko kiedy to nastąpi...
hexman Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 trzeba czekać na jakieś ustabilizowanie pogody pogoda jest ustabilizowana: upał taki że z domu się nie chce wychodzić, deszczu nie widac, od czasu-do czasu lekko powieje... trzeba czekać na kilku stopniowe ochłodzenie
macias Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 Ja wczoraj siedziałem pełen nadziei, że może to właśnie ten dzień i znowu kicha. Łowiłem na rzece z rosówek i martwej rybki. Wynik: mały sum i ładny miętus (ok 40cm) - oba na rosówy. Co drugi wieczór siedzę od ok. 21 do 23 parę i nie mogę niczym się pochwalić, a tu np. kolega Lesio od tygodni ma rybie żniwa, czy to sprawiedliwe?
Gość lin Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 no u mnie zupełnie inna pogoda, ja chłop z północy jestem u mnie jednego dnia wieje, drugiego, świeci słońce a trzeciego pada deszcz lub jest burza...to nie jest stabilna pogoda
Lord Konrad I Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 " odszczypiona kość" odszczypnięta jeśli już, nie wiem może to potoczne określenie(fachowo ukruszenie, ułamanie ) , ale nikt tak się nie zna na kościach jak pewna Babcia z Tarła Mało brakowało i miałbym rękę w gipsie do sierpnia i to jeszcze źle by mi się pozrastało
pio Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 może to potoczne określenie(fachowo ukruszenie, ułamanie dlatego jak nie masz wiedzy z zakresu medycyny to nie krytykuj czegoś o czym nie masz pojęcia temat: jak było na rybach!
artech Napisano 25 Czerwca 2008 Napisano 25 Czerwca 2008 ale nikt tak się nie zna na kościach jak pewna Babcia z Tarła a na 3 zdrowaśki do pieca nie kazała
tomek1 Napisano 26 Czerwca 2008 Napisano 26 Czerwca 2008 szkoda tylko że coraz mniej zdjęć na naszym forum Mojego też nie będzie bo na haku- w błyskach zbliżającej się burzy zawisnął sumek. Oprócz tego jeszcze dwa brania na korku jak jeszcze było widno, ale raz zdjął rybkę a drugi raz wypluł. Około 22 zaczęło mocno lać i grzmieć. Podczas zwijania kijów ojciec zaczął holować chyba węgorza, ale wszedł mu w zaczepy. Szkoda, że trzeba było się zwijać, bo jak to w takiej pogodzie- działo się nad wodą Ostatecznie burza przeszła bokiem
Robert_R Napisano 26 Czerwca 2008 Napisano 26 Czerwca 2008 ale nikt tak się nie zna na kościach jak pewna Babcia z Tarła a na 3 zdrowaśki do pieca nie kazała Babcia z Tarła to tak swana Serwinka i całe masy ludzi z całej Polski do niej przyjeżdza, nie ma lepszego znawcy jeśli chodzi o złamania i zwichnięcia. Aby się do niej dostać trzeba stać całymi godzinami w kolejce na podwórku. W wielu przypadkach ta stara Babcia ponownie łamie kość i sklada ponownie ponieważ doktorzy robią to niewłaściwie. A wracając do tematu to wyskok nad Wieprz od 21:00 do 23:30, 3 osoby, 4 wędki, 1 branie na wątróbkę+rosówka czego wynikiem był mały sumik ok. 30cm. Po szybkim odhaczeniu wrócił w świetnej kondycji rosnąć i siać postrach. Pozdrawiam.
Gość lin Napisano 26 Czerwca 2008 Napisano 26 Czerwca 2008 wróciłem z ryb, wynik - 2 leszcze długości dłoni trzeba próbować dalej siedziałem od 4 rano do 8
patbaj Napisano 26 Czerwca 2008 Napisano 26 Czerwca 2008 Babcia z Tarła nie ma lepszego znawcy jeśli chodzi o złamania i zwichnięcia. Aby się do niej dostać trzeba stać całymi godzinami w kolejce na podwórku. W wielu przypadkach ta stara Babcia ponownie łamie kość i sklada ponownie ponieważ doktorzy robią to niewłaściwie a ja myślałem że mamy XXI wiek i rentgen jest lepszy od wyobraźni... Kurde myliłem się! A Babcia z Tarła brania ryb też przepowiada?
maniek Napisano 26 Czerwca 2008 Napisano 26 Czerwca 2008 A Babcia z Tarła brania ryb też przepowiada? No przestańcie bo wykorkuje .
Lesio Napisano 26 Czerwca 2008 Napisano 26 Czerwca 2008 A Babcia z Tarła brania ryb też przepowiada? Pewnie najlepsze są brania w czasie, kiedy babcia odbywa tarło Sorki za offtopa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.