arek_glogow Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 Dziwne!!! Korpus i płetwy bolenia,ale łuskę ma typowo kleniową
lawdzoj82 Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 To 100 % pan Boleń Głowę daje sobie uciąć Złowiłem tyle rap w życiu tak samo wyglądających Kleń ma inny pysk
artech Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 Pewnie że boleń. Żeby nie kolejne posty, to bym się nie zorientował że to ktoś jako klenia wstawia. Dziwne!!! Korpus i płetwy bolenia,ale łuskę ma typowo kleniową Gdzie Ty tam łuskę kleniową widzisz?? Panowie Młodzi adepci sztuki wędkarskiej Weźcie w łapki atlasy ryb i pouczcie się trochę Jak Wy na kartę wędkarską zdaliście ??? A może w ogóle ich nie macie??? Może i WW uwierzą że boleń lub amur to kleń a jaź to wzdręga ale na forach wędkarskich takie cuda się nie zdarzają.A swoją drogą to gratuluję bolenia ładna sztuka, chyba brąz WŚ, szkoda że nie przeżyła.
maniek Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 Gdzie Ty tam łuskę kleniową widzisz?? Panowie Młodzi adepci sztuki wędkarskiej :!: Weźcie w łapki atlasy ryb i pouczcie się trochę :!: Jak Wy na kartę wędkarską zdaliście ??? A może w ogóle ich nie macie??? :roll: Może i WW uwierzą że boleń lub amur to kleń a jaź to wzdręga ale na forach wędkarskich takie cuda się nie zdarzają.______ Cicho artech, bo się wyda ,ale swoją drogą bolenia nie odrużniać od klenia to trochę wstyd.
Michcio Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 piękny bolek nie ma co! naprawde gratuluje, a nawet do klenia ni ebył podobny w żadnym calu płetwy, pysk pozatym duże klenie zazwyczaj sa jak wędkarze - mają brzuszek
gojk Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 [ Gdzie Ty tam łuskę kleniową widzisz?? Panowie Młodzi adepci sztuki wędkarskiej Weźcie w łapki atlasy ryb i pouczcie się trochę Jak Wy na kartę wędkarską zdaliście ??? A może w ogóle ich nie macie??? Może i WW uwierzą że boleń lub amur to kleń a jaź to wzdręga ale na forach wędkarskich takie cuda się nie zdarzają. A swoją drogą to gratuluję bolenia ładna sztuka, chyba brąz WŚ, szkoda że nie przeżyła. u mnie na karte wędkarską było pytanie umiesz?? umiem;p i więcej pytań nie było
keri Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 u mnie na karte wędkarską było pytanie umiesz?? umiem;p i więcej pytań nie było ale Ty to chyba sam powinieneś na to wpaść aby się odróżniania gatunków ryb nauczyć.
arek_glogow Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 Kleń ma dość dużą łuskę w porównaniu do bolenia Nie wiem o co wam chodzi jak ja łapie bolenie to nie mylę ich z kleniami artech, maniek, nie wszyscy mogą być takimi mistrzami jak wy wybaczcie
artech Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 być takimi mistrzami jak wy wybaczcie Nie jestem żadnym mistrzem, ale rozróżniać ryby potrafię od................. zawsze. Należę chyba do starego rzutu wędkarzy, którzy gdy wybierają się na konkretną rybę to o niej czytają a jak się nie wybierają to........ też czytają i to nie tylko internet ale przede wszystkim książki. Wędkarstwo to hobby i pasja, ryba cel wyprawy więc muszę wiedzieć jak najwięcej o rybach, które mogę u siebie złowić. Dlatego nie wyobrażam sobie bym nie potrafił rozpoznać jaką rybę złowiłem. Ciekawe jak skończyłby grzybiarz niepotrafiący rozróżniać grzybów
lawdzoj82 Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 2 godziny rzucania i tylko 1 okoń na Wisełce złowiony na obrotówkę Dobre i to o kiju nie wróciłem
jarzyna92 Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 ja dzisiaj w 1/2h złapałem 20 płotek tak koło 25cm na bacik bez necenia. Potem miałem atak czegoś większego bo przypon nie wytrzymał a był 0.12
bartek640 Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 dzisiaj było słabo złapałem z 8 nie za duzych płotek linek żaden nie wziął w następnym tyg zapoluje aby pobić rekord 53cm
gojk Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 keri niepowiedziałem że nieumiem rozróżniać ryb umiem rozpoznac wsystkie Polskie gatuki ryb to znaczy niewiem czy np wiedziałbym czy to troc czy łosoś ale tych ryb akurat nie łowie
Gucio Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 Witam Jutro wybieram sie na ryby.Aktualnie łowie w norwegi.Kurde żałuje że nie miałem neta wcześniej to bym wrzucił pare ładnych fot czerniaków albo lirów przyznam ze tu w norwegi to nie tak jak w polsce duże ryby? tak są a jak nie wierzycie to sie wkrótce przeonacie
leszczyk Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 jak nie wierzycie to sie wkrótce przeonacie Krowa ktora duzo muczy malo mleka daje Trzymam kciuki i czekamy na fotki
david2 Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 Byłem wczoraj od 4 do 14 na Wisle .Dzien wczesniej bylem zobaczyc jaki jest tan wody i wtedy byl normalny.Gdy zajechalismy z kolega rano Wisła wezbrala stan był wyzszy o jakies 30cm. Myslalem ze nie bedzie dobrych wynikow przy takiej wodzie . Rozlozylem sie na swojej miejscowce a kolega wyzej z 30m .Zanecilem i czekam .Kolega lapal certy,karas sie trafił, a mi nic nie bralo .Nagle mam piekne branie feederowa szczytowka pieknie sygnalizuje branie. Zacinam i czuje duzy opór holuje rybe a ona plynie pod prad i wchodzi w ostroge usypana z kamieni ktora byla zatopiona .Nic nie moglem zrobic , po chwili poszedl mi przypon.Troche byem zdenerwowany poniewaz to byla jakas piekna sztuka a ja jej nie wyciagnalem. Po jakiejs godzinie znowu ladne branie i trez wyciagnalem leszcza 50cm 1,5kg . Potem juz blizej poludnia brania byly coraz słabsze .Jednak podniesiony stan nie wplynal niekorzystnie na wyniki . Jak myslicie co to byla za ryba duzy leszcz czy brzana ??Brzan w tym miejscu nigdy nie łapałem
skydriver Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 lin 45 cm (1, 27 kg) - życiowka, leszcz z 37 i kilka karasi po 20 , foto lina "made by home" jak ktos chce link ponizej ...tylko zeby mnie nikt nie nazwal miesiarzem bo to chyba 4 czy 5 ryba zabrana w tym roku do domu. [ Komentarz dodany przez: sinus: 28-07-08, 19:30 ] fotkę usunąłem - była niezgodna z regulaminem wstawiania zdjęć
DAWID Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 Jak myslicie co to byla za ryba duzy leszcz czy brzana ??Brzan w tym miejscu nigdy nie łapałem sądząc po tym co napisałeś, myśle że to była brzana
dudi Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 No to może i ja cos dopisze Juz dawno nic nie pisałem więc czas najwyższy Ogólnie ostatnio moim głównym celem jest SUM ale w między czasie próbuje też z karpikami. Kilka dni temu nocka efekt 1 sum 56 cm fotki moze dołącze kiedy indziej, wzial o 3 nad ranem na fileta z płotki - bardzo himeryczne branie. Wczoraj, a raczej dzis spie w namiocie i słysze jak sygnalizator pika jak porąbany, mowie do kumpla - 'wylacz ten sygnalizator' ! (bo myslalem ze znow szwankuje bo baterie sa slabe) ale kumpel czujny slyszy tez ze rolki w Videotronicu kreca sie jak szalone. Zawołał mnie ale niestety po przycięciu pusto - dran chwycił za sam czubek ogona :/ No za wczesnie niestety przyciąłem - cóż tak bywa na nockach sandaczowo - sumowych :/ A dzis weekndowa zasiadka karpiowa Oczywiscie post będzie po powrocie
Gość Holik Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 A ja sie dziś szykuje. 2 tygodnie odpoczynku na Bałtykiem jak co roku mnie czekają. Już sie doczekac nie moge
Tomek1988 Napisano 18 Lipca 2008 Napisano 18 Lipca 2008 Witam! Jestem tutaj nowy i chciałem się przywitać z pozostałymi wędkarzami Ja chodzę na ryby tylko i wyłącznie na Wisłę ponieważ mieszkam na Lubelszczyźnie gdzie nie ma wielu jezior. Dzisiaj byłem o 7:00 rano na przepływankę na kukurydzę i pszenicę udało mi się złapać 4 kleni po 30 i 35 cm oraz kilka płotek i parę Cert. Mam nadzieję że po południu będą większe efekty Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.