lawdzoj82 Napisano 24 Sierpnia 2008 Napisano 24 Sierpnia 2008 Dzisiaj ganiałem po burzy za okoniami niestety złowiłem tylko jednego na gumę ale ładnego
cinek1979 Napisano 24 Sierpnia 2008 Napisano 24 Sierpnia 2008 dzisiaj 6 rano -12 Turawa troling ,spining i zero najmniejszego kontaktu z rybą...
Skrętek Napisano 24 Sierpnia 2008 Napisano 24 Sierpnia 2008 Widzę że koledzy połowili fajne okonki. Ja dziś rano po bezowocnej nocce na Mietkowie , trochę pospinningowałem (co nie było łatwe przy 40-50cm falach) i dostałem około-wymiarowego szczupaczka i takiego "byka" przypon 12 [...] hol trwał ponad 1 godz.
hexman Napisano 24 Sierpnia 2008 Napisano 24 Sierpnia 2008 hol trwał ponad 1 godz. Takie to ja biore na klate Ale gratuluję ładnego karpika! Niezła sztuka
daTeo00 Napisano 24 Sierpnia 2008 Napisano 24 Sierpnia 2008 Brania raczej małych sztuk- do 30 cm No to ja już do Ciebie tomek1 nie piszę nic co podważałoby Twój autorytet (chociaż w sumie nic takiego się nie zdarzyło) bo Ty masz łapę jak szpadel.. Gratuluje okoni.. Na hak 1/0
wojtt Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 Wczoraj pol dnia w deszczu z wędką w rękach, ładnie brał leszcz w przedziale 40-45cm i klenie,swoją drogą 2 sztuki udało mi się zaciąć, kleniowych brań było dużo więcej . Klenie po ok 40cm. Jak dotra do mnie zdj wrzuce. Pozdrawiam
tomek1 Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 No to ja już do Ciebie tomek1 nie piszę nic co podważałoby Twój autorytet Do autorytetu to mi brakuje jakieś 30 lat wędkowania ) bo Ty masz łapę jak szpadel.. Czy jak szpadel to nie wiem ale jak teraz przyłożyłem do ręki miarkę, to porównując ze zdjęciem chyba wiele się nie pomyliłem i akurat ten ze zdjęcia ma do 30 cm
daTeo00 Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 to porównując ze zdjęciem chyba wiele się nie pomyliłem i akurat ten ze zdjęcia ma tomek1 napisał/a:do 30 cm Tak wiem, przecież to odrazu widać, już ładnie wygarbiony więc widać że okoń w granicach 30cm...
tomek1 Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 Tak wiem, przecież to odrazu widać, już ładnie wygarbiony więc widać że okoń w granicach 30cm... Bardzo rzadko mierzę ryby a ważę jeszcze rzadziej Oceniam "na oko" więc cieszę się, że Twoja ocena jest podobna, bo oznacza że moje oko jeszcze jest w miarę nierozkalibrowane
hexman Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 Dzisiaj miał być wypad na Dwory, ale zrezygnowałem, po tym jak pomyślałem co się tam działo w sobotę i niedzielę . W efekcie wylądowałem na Wiśle i tak jak wcześniej przypuszczałem, brała drobnica. troche leszczyka, kilka płotek, oraz masa okonia w rozmiarze 8-11cm . Brały one na wszystko: pinka, mady, dendrobena, ochotka, kanapki... udręka prawdziwa, nawet zwiększenie przynęty nie skutkowało... Ale ogólnie wypad zaliczam do tych bardziej udanych, bo pierwszy od ponad tygodnia Jutro biorę się na Żywieckie, zobaczymy, może tam jakieś płotki będą chociaż
sinus Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 od 20-22 prawie cały czas spędziłem nad wodą, łowiłem na "trzech stawach" w toporzyku... efekt to kilkanaście płotek w wielkości żywcowej... m0oja żona miała więcej szczęścia i do podobnej ilości płotek dorzuciła szczupaczka 45cm ... generalnie spodziewałem się lepszych efektów....
tomek1 Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 oraz masa okonia w rozmiarze 8-11cm . Brały one na wszystko: pinka, mady, dendrobena, ochotka, kanapki... udręka prawdziwa, nawet zwiększenie przynęty nie skutkowało... czyli nie tylko u mnie tak świrują
Tomek1988 Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 Przed chwilą wróciłem z fary na której wczoraj łowiliśmy ja,marewel,DAWID i troglodyt. Na rafie zameldowałem się o godzinie 17:30 i po 4 rzucie obrotówką wyjąłem klenia 38cm później brały już tylko mniejsze a także okonie, żałuję że nie posiadam malutkich woblerków takich jak ma marewel bo na pewno złowił bym o wiele więcej sztuk bo kleń i boleń biły na wodzie na okrągło. Wszystko skończyło się na 10 kleniach i 5 okoniach wszystko na obrotówkę nr 0.
lawdzoj82 Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 Dzisiaj średnio Zacząłem od strat kilka obrotówek zostało w rzece Ale jednego okonia ładnego złowiłem na obrotówkę Następnie po zmierzchu probowałem za sandaczem i jednego małego złapałem na gumę Próba na woblera i siada Boleń pod wymiar w całkowitej ciemności Później urywam gumę i kończę na dzisiaj
bronek Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam. ja kilka godzinek na rybkach. generalnie mało się działo ale w końcu wpadły jakieś rybki ]leszczyk 40 cm ]karaś pozdrawiam bronek
hexman Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 Dzisiaj wypadzik na Tresną. I oprócz ukleji, która zawsze jest wierna i bierze jak nic innego nie bierze to mógłbym powiedzieć ze nie brało nic. Nie liczę tradycyjnie okoni w rozmiarze takim jak wczoraj . Jedna płotka tylko wpadła, a reszta to uklejki, ale niektóre naprawde ładne podchodzące pod 25 cm . Z pod tyczki brały same okonki, więc zacząłem męczyć uklejki na baciku. A miało być tak pięknie Ale towarzystwa dotrzymywały cały czas bolenie , bo co jakies kilka minut woda się burzyła, rozbryzgiwała, i nad wodę wylatywały cielska które oceniam na ok 65-70cm, ale niestety pech chciał, że akurat żadnego spiningu nie zabraliśmy ze soba i jestem właśnie z tego powodu na siebie bardzo zły
bartek640 Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 wczoraj 3 płotki trochę mniejsze od dłoni i okonek dzisiaj jazgarz na ciężko na kukurydze z białym robakiem i karpik 33cm pełnołuski sazan na spławiczek ogólnie rybka nie bierze , bardzo cienko ale jutro też jadę jak zawsze mam nadzieje że będzie lepiej
Gość wobler129 Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 Dawno mnie tutaj nie było... Wszystko przez zepsuty komputer. Pierwsze kroki z zestawem castingowym owocne - pierwszy wypad i 2 szczupaczki godne uwagi. Kolejny popis za parę dni i okoń + 30 ląduje na brzegu O mniejszych rybach nie wspomnę. 1 cały dzień poświęcony i umiejętności rzutowe są już dobre. Multik rzuca przynętami od 10g i przynętę potrafię posłać w każde miejsce w które zaplanuje - od oczek w trzcinach po proste, długie rzuty. Ciesze się bardzo i codzień widać mnie nad wodą.
redaktor Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 Dotychczas nic tu nie pisałem, ale dziś warto się pochwalić. W niedzielę wróciłem z wakacyjnego wypadu do Jędrychówka koło Morąga gdzie w oczkach wodnych potorfowych łowiłem karasie. Największy 1,20 kg i 44 cm ! Kilka w granicach 1kg i 39-40 cm. Do tego piękne karasie złociste każdy ok. 0,5 kg. Zdjęcia po obróbce będą za dwa dni. Dziś postanowiłem wybrać się na łowisko komercyjne w Sierakowicach koło Gliwic. Na brzegu stawu ( ok. 1 h )byłem o 16.30. Wrzuciłem kilka kul karpiowej zanęty Bruda (waniliowa) a 15 minut później przy pierwszym rzucie spławikówką (dwie kukurydze + biały), delikatne branie. Zaciąłem a na wędce poczułem duży opór. Myślałem, ze zawiesił się karpik ok. 2 kg, ale po chwili już wiedziałem, że to coś większego. Co ja rybę podprowadzam do brzegu, to ona odjeżdża. Przypo0,18, główna żyłka 0,22, ale hamulec luźny, wiec walczymy1 Ona zemną a ja z nią. Po 20 minutach przy pomocy sąsiada z łowiska wyciągnąłem amura. Od razu pojawiła się właścicielka i zgodnie z regulaminem amur wrócił do wody. Miał 10,5 kg! Niestety wypad był z tych nie planowanych i nawet komórki nie wziąłem, co tu mówić o aparacie. Po następnych kilkunastu minutach mój sąsiad też łapie amura 5,15 kg. Ja do 19.00 miałem jeszcze kilka karasi ok. 30 cm.
arek_glogow Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 i karpik 33cm pełnołuski sazan na spławiczek Albo pełno łuski albo sazan( to dwa różne karpie) Ale po za tym gratuluje wszystkim połowów ,bo ja nie mogę sklecić od jakiegoś czasu okonia powyżej 25 cm
Gość Holik Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 redaktor, No to wielkie brawa Naprawde duża sztuka - wielkie graty !
edmund Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 przypon o,18 główna o,22 10,5 kg amur to mistrzostwo GRATULACJIE szkoda że nie ma foto Edmund
Grzes D. Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 dzis okonie 20-30cm ilosci przemyslowe. Okolo setki w ciagu 1,5h moze ciut wiecej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.