Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzis zawody kiszka tylko 605 g . Oby następnym razem było lepiej :wink:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
albo ryby są w najgłębszym rejonie (ponad 4 metry),
Znajomi siedzieli od piątku i łowił na górce ... 11m :P Efekt 1 leszcz.
Napisano
albo faktycznie żeruje w nocy (deficyt tlenowy?) :roll:
Tu możesz sprawdzić tem. wody jeśli jest lub przekracza 22* to masz całe wyjaśnienie .Na Odrze od kilku-kilkunastu dni tem .spadła po niżej krytycznej 18* i zaraz zaczęły się brania ,nie tylko leszczy i lecholi :wink: podeszły karpie i amury ,a prawdziwym hitem jest dobry żer sandaczy z rekordem 115cm w zeszłym tygodniu,nawet szczupak świetnie żeruje tyle tylko że w nocy :cool:
Napisano
Na Odrze od kilku-kilkunastu dni tem .spadła po niżej krytycznej 18*

widzisz u mnie ostatnie trzy noce to temp. minimalna w granicach 5*C, ale przy okazji koniec wakacji, więc nie będę miał zbytnio możliwości sprawdzić czy brania się zaczęły, najwyżej podbiegam ze spinem, ale woda na pewno się ochłodziła

Napisano

u wszystkich słabo to i u mnie też od 10 do 15 na nowym łowisku super stawik czysta woda okonki podpływały mi pod same nogi ale złowiłem samą drobnice nic konkretnego

Napisano

byłem dwa dni na pewnej rafce u tomka1988 żeby nie skłamać około 40 okoni, 30 kleni- największy 39 cm, pare jaziów i bolków :mrgreen: raj spinningisty :mrgreen: w nocy też nie tak żle pare sumików 50 cm i tej samej długości brzana

znalazłem też pieknego woblerka sumowego baryłke :cool:

Napisano

Dziś zakończenie sezonu pstrągowego na Kaczawie.

1914db0626ccd301m.jpga68c7e63958b111fm.jpg(widzicie tu pstrążka? :wink: )

Dostałem jednego niewymiarka, spłoszyłem kilka 30-staków i zaliczyłem kąpiel :lol:

Napisano

Połów na kanale w Połańcu również nie zachwycił. Kilka leszczyków i krąpików. Nic większego. Trzeba chyba jednak zając się powoli drapieżnikiem bo z tą białą ryba rzczywiście słabo nawet płoć nie chce brac u mnie na zalewie tak jak brała :???:

Napisano

zgadzam się w zupełności, białoryb (przynajmniej u mnie) dawno już przestał brać :???::???: ja osobiście zakończyłem dziś sezon białorybu, wyczyściłem już sprzęt i będę mieć "wakacje" od ryb do przełomu wiosny...teraz tylko żywiec i na szczupaka czasem pochodze :wink:

Napisano

wakacje dla sprzętu?? NIE u mnie :wink:.Mam nadzieje że to tylko chwilowy przestuj tej białej ryby bo w końcu wrzesień to wspaniały miesiąc na białoryb :grin:

Napisano

Poł dnia nad Odrą i duuużo lecholkow w granicach 40-50cm, najlepsze brania w godzinach 6-10, do popołudnia sporadycznie. Troche za ładna pogoda :wink:

Napisano

Całkiem spora liczba okoni lekko ponadwymiarowych na blaszkę i gumki w różnych kolorach. Łowiłem na kijek 3-18 gr i żyłkę 0,14 mm - więc i takie pitki coś tam emocji mi dały.

U mnie też biała ryba ani nie dotknie.

Napisano
Mam nadzieje że to tylko chwilowy przestuj tej białej ryby

ja również mam taką nadzieję, bo jednak spławik jest spławik :wink: , i żaden spinning, ani grunt nie oddają tego klimatu :mrgreen:

Gość wobler129
Napisano

Okoń 20cm i szczupaczek 20cm - wszystko na casta :mrgreen: Predator 3 + 10g Mustad

Napisano
tylko dlaczego zamknięty :?::mrgreen: :mrgreen:

widocznie ktoś z administracji go zamknął, a ja usunąłem ten z późniejszą godziną i nie spojrzałem, że na jednym jest kłódka :roll:

pośpiech...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.