Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

6 godzin spinningowania we dwóch, na wszystko dosłownie, po jednym szczupaczku na łeb, oba po 1.5-1.6kg i 5 malutkich okonków, trochę bryndza z tymi szczupakami jak na tyle godzin (choć się nieraz na pusto wracało, więc bywało gorzej :P)

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

niedziela - okolice bornholmu - kuter nordykk /nowy nabytek sportfisha i p. waldemara giżanowskiego/ - rejs 17h

wynik - ja + ojciec = lodówka turustyczna pełna filetów z dorsza /na tych wodach nie obowiązuje limit 7sztuk tak jak u nas/

wyjazd jak najbardziej udany. szczególnie najlepsze dla mnie ostatnie napłynięcie 12 sztuk w tym jeden dublet.

ostatnie napłynięcie:

1c6befc155a5437am.jpg

na pewno tam wrócę, tylko jeszcze nie wiem kiedy :)

Napisano

U mnie tylko bobry w rzece trzaskały ogonami. Ani na rosówkę, ani na małą płoteczkę nie doczekałem się puknięcia. Łowiłem do godziny 00:20.

Napisano

Dzisiaj poranne 6 bolasków, coprawda nie ma się czym chwalic bo największy pod 60ke, ale przyjemnie było...

Polecam boleniówki Romana Gawlasa :wink:

8dc74f2a0fac7780.jpg

Napisano

kurde jakbyś wiedział, że ten boleń będzie tak "leciał" z wody :mrgreen::shock::shock: zarąbiste zdjęcie :cool:

Gość wobler129
Napisano

40cm szczupaczek spięty pod nogami i okonek 25cm wyciągnięty . Muszę znów zacząć brać aparat nad wodę :wink:

Napisano

Dzisiaj nad wisłeką, miłe zaskoczneie, dysk 10g okazał sie za mały na stopa. Ale na nadziejach się skończyło. Masa drobnicy, oraz, żeby tradycji stało się zadość jeden bonusik mi się trafił, ale oczywiście zabrakło doświadczenia, bo kolejny który spiął mi się na samym topie :mad: , oczywiście pierwszy dzien szkoły odreagowany... :lol:

Gość DareczeK
Napisano

Około godziny 17 wybrałem się na okonie z bocznym trokiem i żyłeczką 0,18, do tego twisterek 3 cm na haku muchowym . Efekt 30 min łowienia to kaczor 93 cm. Jestem szczęśliwy , że na taki sprzęt go wyholowałem. Walka trwała 20 min. Ryba wróciła do wody. Oczywiście zbiegło się całe towarzystwo i mi dopingowali. Wędką jaką łowiłem to Dragon Mystery Contact jig, kołowrotek to Dragon maxima 830i. Bezwietrznie, 23 temp.

Zdjęcie nie należy do najlepszych, będę miał inne to wkleje. ( oczywiście nie miałem aparatu i gapie mi pstrykali) .

Dodam, że łowiłem na wodach PZW na tzw. "szachtach"

szczupakbg8.jpg

Napisano

Dzisiejsza krótka zasiadka na Odrę sa sumem bez widocznych efektów ,na wątróbkę miałem ładny odjazd przy zacięciu niestety pozbyłem się przyponu z żyłki 0.35 pewnie to moje mizerne wiązanie do agrafki dały takie efekty :))) . ( przed zarzuceniem zestawu wiedziałem ze węzeł nie jest idealny ):(((

Gość DareczeK
Napisano

Dodaje drugie zdjęcie, razem z pomocnikami , którzy pomogli mi go wyciągnąć na brzeg. :wink:

szczupak1rt6.jpg

Gość DareczeK
Napisano

dzięki, szczęście było i to wielkie :lol: , teraz już wiem , że na tak "delikatny" sprzęt można wyciągnąć taką rybkę :). Mam nadzieję , że jeszcze podrośnie. Ktoś go kiedyś złapie i będzie równie szczęśliwy :wink:

dareczek piekny wstaw go w rekordowych rybach haczyka!

Posiadam zdjęcia te które wkleiłem ( nie mam z miarką ani innym przedmiotem), nie będę się narażał na późniejsze uwagi co do rozmiarów tego szczupaka :wink:

Napisano
nie będę się narażał na późniejsze uwagi co do rozmiarów tego szczupaka :wink:

DareczeK- ryzykuj. Jeśli chodzi o mnie to nie będę się czepiał :wink: Tym razem nie mam wątpliwości :mrgreen:

Napisano

Również gratuluje :) piękny szczupal :)

A u mnie dziś nocka.

Nie wiem co się dzieje ale ostatnio Sumy i Sandacze u mnie nie współpracują wcale !

Ale za to karpie tak ;) tylko że mam jeden zestaw na karpia w wodzie a na reszte wraz z kolegą próbujemy walczyć z Sumami.

Dzis po 2 w nocy branie karpia, kolega zaciął, jednak hamulec popuszczony i ryba poszła szybko w wyspe z ktorej zwisa pełno krzaków i ... po rybie.

Drugie branie nad ranem i zadziwiająco mocny karp 3kg - walczył przynajmniej jak 5kg.

Kolejna nocka jutro :cool:

Napisano

Dareczek - piękne, zdrowe 'bydle'. Spraw sobie jakąś prostę cyfrówkę, bo jak padnie kolejny okaz, to nie zawsze będzie pod ręką ktoś postronny z aparatem, a tak zostaje piękna pamiątka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.