arek_glogow Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 lawdzoj82, gratulacje fotki obiecane z holu (na jednej z nich widać jak sum szalał kij porostu cały czas się ruszała i nawet aparat nie złapał go w jednej chwili) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e1c50107dfacf45.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aea3700bbda08c31.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a168a59420ae962.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/286708bf6c8cd9af.html ( tu widać ja sum walczył-nie wyraźna wędka) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47617bf60f18b04d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a30dd66ed4ba682.html
hexman Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 arek_glogow, pewnie zaczepiłeś kolege na kotwicę i on tak szalał A tak poważnie to naprawdę zdjęcia robią wrażenie , życzę powodzenia w polowaniu na tego potwora! :cool lawdzoj82, świetny zębaty . Jesień się zaczęła
anonim1133 Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 Szaleństwo... ja miałem suma który miał pare kilo i chyba coś koło 90cm... i ostro walczył, więc ty musiałeś mieć dopiero jazdę... Nie pochwaliłeś się na co i gdzie takie sumy poławiasz? ;p
arek_glogow Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 aa to była pierwsza taka wyprawa z myślą o sumie wiesz myślałem że taki sprzęt wystarczy teraz wiem że się grubo myliłem Ja sobie mogę planować a Mrs. Odra i tak pokazał kto jest górą apropo jazdy to do tej pory mam zakwasy 36 minut pompowania z myślami "do cholery czym on się trzymał płetwami" ?? dziś rano zdałem sobie sprawę co ja najlepszego miałem na kiju przecież to był rekord polski w juniorach:/a zapomniałem wszedł na błystkę wahadłową prowadzoną po dnie
arek_glogow Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 za rok wracam tam ze sprzętem pod tytułem kij do 200 gr multik i plecionki 0,45 mm- 0,50 mm 200 metrów i pokaże ja kto tu rządzi
anonim1133 Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 no ja ze swoim walczyłem chyba z kilkanaście minut, a za plecami słyszałem masę porad, co i jak xD w prawo, w lewo, bo Ci w zaczepy wejdzie... ;p No i miałem moją pierwszą wędkę ( teleskop za jakieś 30zł z ułamaną szczytówką ) która świetnie się pracowała, kołowrotek z rynku( ledwo działa po tym zajściu:P ) i starą żyłkę chyba ok 0,25... fakt, nawet mój maluszek jak przymurował to nie było mocy na niego ;p ale jak by był mocniejszy sprzęt, to by nie było tej zabawy... ;d
anonim1133 Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 e tam, weź kij z wyrzutem 5-15, żyłeczkę 0,18 ... ;d to będzie sukces
Supersobi Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 Supersobi, a na co próbowałeś skusić "szczuplaki" na Odrze?,pytam,bo jeszcze nie udało mi się złapać żadnego na rzece Kudłaty ja, w Odrze, łowię szczupaki na duże wobki i gumy. Sporadycznie obrotówki i wahadła. Rozimiem że chodzi ci o łowienie stacjonarne. Proponowałbym Ci duże i średnie kopyta relaksa na główkach 15-20g. Kolory trzeba próbowac głównie biały, zielony fluo, czółto-czerwony i marchewa (+ czarne grzbiety). Zdaża sie że z jednej miejscówki reagują tylko na jeden kolor. Szukaj głębokich miejscówek, próbuj opadu i oraj dno wolnym prowadzeniem. Ps.Ty masz łódź?
Supersobi Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 Gratulacje dla wszyskich łowców, w szczególności spinningowców drapieżnolubych.
Michcio Napisano 22 Września 2008 Napisano 22 Września 2008 dzisiaj i ja mam się czym pochwalić mętnoki na ok 40 cm 12 okoni ( najmniejszy 22 cm ) piękny jaź, na oko minimum 40 cm, spięty pod nogami a wszystko na ujściu Rudawy do Wisły w Krakowie
bboobb Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 A Ty bboobb łowisz na rozlewisku powyżej kładki? bo nie pamiętam Tak dokładnie na tym kawałku należącym do jeziora i rzadziej na samym jeziorze. lawdzoj82 gratulacje piękny zębacz
patbaj Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 no to Cie sumisko wytarmosilo arek_glogow, nie odpuszczaj mu nie odpuszczaj, choc rok czekania moze byc za dlugi, ktos mu rzuci siate na leb albo zapewni jaccuzzi... : powodzenia w walce
Krzyś xD Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 No za jakie grzechyyyyyyy, znowu nic nie złapałem aczkolwiek było blisko... ściągam mojego kilera kopyto czuje jakieś pukniecie myślę oho trawa no to skręciłem szybciej kołowrotkiem, przynęta już z metr od szczytówki i sru patrze szczupak sobie podpłyną jak ja podciągałem już przynętę do góry, eh jakieś 50 cm miał, jak zwykle wtopa jutro odpuszczam rybą idę na grzyby. Niezłego dziś ,,wędkarza-kłusola'' widziałem a nawet gadałem z nim... Najpierw mi opowiadał, o tym ze złapał okonia z 30 cm na kiełbia, dobra w to mogę uwierzyć, lecz jak mi powiedział ze niedługo będą miętusy brały i ze kiedyś z wnyka ściągną 5 kg miętusa i 10 kg miętusa no to myślałem ze padnę ;D Ale to nie wszystko opowiedział mi jak w ,,sadzie'' bije BOLEŃ 15 KG. uśmiałem sie nieźle;) Pozdro Krzyś
patbaj Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 ściągam mojego kilera kopyto czuje jakieś pukniecie myślę oho trawa no to skręciłem szybciej kołowrotkiem, zacinaj chlopie zacinaj!!!! mozliwe ze trawe zatniesz ale to nie zaszkodzi! taka metode przyspieszonego skrecania kolowrotkiem zamiast zaciecia to stosuje sie na okonki w rzece zebym i pyskow nie rozrywac!!!
Gość wobler129 Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Jutro rano muszę wstać koło 6:30 i zobaczyć jak jasno jest na dworze I ocenię o której z rana mam wyjechać w czwartek i piątek. Oczywiście jadę za sandałkiem Trochę połowię i myślę, że wrócę już na obiad Najbardziej zniechęca mnie droga - 15km lasami itd
njber Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Wyśpij się a wschód słońca sprawdź w internecie . Ja złapałem w niedzielę jednego szczupaka na obrotówkę. Miał "tylko" 53cm, ale walczył jak "osiemdziesiątka" Poszedł do wody.
daTeo00 Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 wobler129 najlepiej o brzasku.. A fakt, 15km rowerkiem to nic ciekawego, podczas jazdy gorąco, a gdy już zaczniesz przygotowywać sprzęt zimno, nie zazdroszczę, ale wędkarstwo to gorsze niż uzależnienie.. Ja jutro może na cały dzień wyskoczę, początkowo spinning, a później może żywce puszczę w wodę, zobaczymy co przyniesie jutrzejsza wyprawa, znowu znalazłem małe, dobrze zapowiadające sie bajorko, okaże się co w nim siedzi, dam znać niezależnie od tego czy połowię czy nie..
Gość wobler129 Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Chciałem wyjechać za szarówki, a dojechać przed wschodem Jadę gdzieś na chwilkę i zaraz kręcę koguciki
anonim1133 Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 daTeo00, życzę powodzenia z tym twoim bajorkiem ;p a ty wobler129, skręcił byś i dla mnie jednego koguta? ;p tak BTW ty do szkoły nie zaglądasz? ;p
Gość wobler129 Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 tak BTW ty do szkoły nie zaglądasz? ;p W tym roku jak na razie tylko raz poświęciłem dzień szkoły dla rybek A czwartek i piątek mam wolny bo.... nauczyciele jadą do Grecji hehe
Gość Holik Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 No . Ty farcie jeden . Ja musze na majze kuć a ty będziesz sandały łowił - nieładniee ze strony nauczycieli
anonim1133 Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 Ja może na piąteczek wezmę wolne i pojadę szukać Sandałków w odrze ;p
Michcio Napisano 23 Września 2008 Napisano 23 Września 2008 dzisiaj kolejne popołudnie na Wiśle w Krakowie efekt naszej trójki? okonie ( powyżej 20 cm każdy) ja złowiłem 2 klenie, oba 32 cm jeden z kumpli mętnookiego, taki pod 40 cm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.