DAWID Napisano 18 Października 2008 Napisano 18 Października 2008 tez dzis bylem posiedziec sobie ze spławiczkiem na karpia przy piwku i tez bez puknięcia
lawdzoj82 Napisano 18 Października 2008 Napisano 18 Października 2008 Straciłem dzisiaj rybę życia przez głupi błąd Walnął mi z opadu na 7 cm białe kopyto Relaxa sandacz na oko z 7 kg Nie szło oderwać go od dna po długiej walce miałem go ze 4 mery od brzegu i nastąpił mój głupi błąd za szybko chciałem mieć go na brzegu i dokręciłem hamulec i nagle się przewinął i wyprostował mi agrafkę
robcio Napisano 18 Października 2008 Napisano 18 Października 2008 Dzisiaj znów odwiedziłem starorzecza Warty pod Uniejowem. Efekt ten sam co dwa dni wcześniej- szczupaczek 55 cm.
Supersobi Napisano 18 Października 2008 Napisano 18 Października 2008 dokręciłem hamulec i nagle się przewinął i wyprostował mi agrafkę no niestety, ale na takie rzeczy trzeba zwrócić "szczególną ostrożność" i zestaw musi byc porzadnie przetestowany..U mnie dzisiaj tez straszna lipa Porządna wyprawa, cały dzień na Odrze, biczowanie wody w poszukiwaniu jesiennego bolka.. jeden namierzony, 65cm.. załamać sie mozna normalnie... no ale jeszcze z tydzień max dwa i wogóle bedzie po bolkach
abu Napisano 18 Października 2008 Napisano 18 Października 2008 Dziś trochę zabawy, ale pisze o tym mając na myśli nazwy marketingowe. Parę godzin na łódce, kilkanaście okoni i kilka szczupaczków pod wymiar. Najśmieszniejszy jest ten marketing, szczupaki na okoniówkę na żyłkę 0,14 na białe mikrokopytka 3cm i twistery motor oil, a okonie dwa razy na Meppsa 4 Black, a reszta na Meppsa 3 Black Furry. Nic nie chciały brać niczym target. Na złość marketingowcom.
kostek_88 Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 Dzisiaj 2 godzinki ze spiningiem na cegielince opukiwałem dno kogutem ale bez efektów, wiał silny nieprzyjemny wiatr więc pojechaliśmy na parnice gdzie kolejne 2 godziny i również bez efektów. Spotkani wędkarze na obu łowiskach również narzekali na brak brań. W drodze powrotnej zajechaliśmy pod most długi ale tylko tak profilaktycznie , tam tłum ludzi ale ryb mało zdarzały się jedynie pojedyncze pistolety. Jedyne co cieszy to fakt że nie spotkałem ani jednego szarpakowca
cinek1979 Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 5 godzin trolowania kanału odry jeden szczupak koło 55 trzy klenie największy koło 40 cm i kilkanaście okoni takich 10-25 cm.... sandacze strajkują
Krzyś xD Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a89cec328350f3fc.html efekt 2 godzinek około wymiarowy był niestety zmartwiło mnie to, że jednym z dopływów kamiennej płynie jakiś taki śluz i osiada na wszystkim... śmierdzi okropnie, prawdopodobniej z mleczarni to jest jak by ktoś mógł to niech mi napisze na pw. gdzie można to zgłosić, chciałbym jeszcze połowic ryby na mojej rzece... ale jak będą cały czas takie syfy płynęły to chyba nic z niej nie będzie... ;/
Paco Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 dzisiaj 2 godzinki i nic no nic poza kilkoma wargaczami kniazikami i wargaczami teczowymi..a takie maja zabki te rybeczki... i moja corka ciagnaca kniazika a ja coz zerwana parasolka i nic wiecej...
Tomek1988 Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 a takie maja zabki te rybeczki... o kurde ale zębiska jakby u nas leszcze czy płotki miały takie to musiałbym łowić ze stalką
Paco Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 a takie maja zabki te rybeczki... o kurde ale zębiska jakby u nas leszcze czy płotki miały takie to musiałbym łowić ze stalką ja lowie bez stalki, jeszcze nie udalo sie im przetrzec plecionki. btw wargacze i tak wracaja do morza, za duzo roboty z filetowaniem
jaross Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 Dzisiaj 3h spinningu i efekt 2 szczupaczki ok. 40cm
DooLiN Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 Dzisiaj wypad na żywca i wynikiem jest 1 szczupaczek 47cm i 3 okonie.Miałem jeszcze 2 brania szczupaka ale za wcześnie zacząłem.Dzisiaj łowiłem na nie pozornym odcinku rzeki na którym jeszcze nie złowiłem szczupaka a tu niespodzianka 1 branie przez 1h i widac było że ładnie ganiały.Nie mam fotek ale za tydzień będą na 100%.Gratuluje wszystkim połowów.
Michcio Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 ja dizisja na Wiśle w porcie na przeciw Dąbia w Krakowie, efekt 20 okoni. A Szczupaka dalej nie ma
jarek222 Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 wypadzik na wiselke okolice kozienic feder bez bran spining bez bran totalna klapa
Paco Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 wypadzik na wiselke okolice kozienic feder bez bran spining bez bran totalna klapa nie ma zlych wyjazdow....najwazniejszy jest wypoczynek i obcowanie z przyroda... Michcio wiem gdzieto jest...smigalem na rolkach w okolicach...
mokrzo Napisano 20 Października 2008 Napisano 20 Października 2008 szybki wypadzik ze spininngiem nad stawy i efekt to sporo "pistoletów" (szczupaczków) i "stadko" okoni wszystkie w tym samym wymiarze, piszę stadko bo w 20 min. złapałem ich 15 oczywiście wszystkie wróciły do wody, przynętą jak widać na poniższych zdjęciach był 7cm twisterek, brały z opadu najczęściej przy podrywaniu przynęty. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9a1a0e0dafd6bb3e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/84b9fab2e87e1e3a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e8e40de68669380c.html
RksNOWY Napisano 20 Października 2008 Napisano 20 Października 2008 Byłem wczoraj w Siczkach koło RADOMIA . ale nie było zbyt duzo brań , najpierw nastawiłem sie na Leszcza z gruntu a jak sie zaczeło sciemnac przezbrojłem obie wedki na zestaw na Trupka zestawy wywiozłem Pontonem wynik: 6 leszczy po 25-30 cm i jeden sandacz 50 cm jade tam tez za tydzien ale juz głownie na sandacza moze bedzie lepiej ?
skydriver Napisano 20 Października 2008 Napisano 20 Października 2008 wreszcie pierwszy miarowy w tym roku - 53 cm, poza nim 2 mniejsze 44 i 41
goral28 Napisano 20 Października 2008 Napisano 20 Października 2008 Ja wczoraj znowu pojechałem na Inoujście. A, że niedziela to na odcinku 1,5 km miejsca nie było. Na szczęście wciasneliśmy się z kolegą w trzcinę. Kolega na drgającą ja na bata - efekt ok 40 płoci każdy. O dziwo sąsiedzi słabo łowili, myślę, że pomogła konopia, którą dodaliśmy do zanenty. Straszna presja wędkarzy nigdy więcej w weekend na Inoujście.
kocur Napisano 20 Października 2008 Napisano 20 Października 2008 10 godzin na Cegielince z wynikiem 4 leszczyki w przedziale 35-45 do tego masa okoni pow. 20 cm na czerwonego robala i ponad 100 jazgarzy
jaross Napisano 21 Października 2008 Napisano 21 Października 2008 Dzisiaj 2h spinningu przed szkoła i efekt zerowy szczupak nie gryzie, pogoda nieodpowiednia...
Tapet Napisano 22 Października 2008 Napisano 22 Października 2008 Potwierdzam, 3 h spinningu nad wartą i nic ...
nightbird Napisano 22 Października 2008 Napisano 22 Października 2008 3h nad malym dzierznem echooooo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.