Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj ze spinem. Efekt: pierwsze w zyciu wymiarowe szczupaki :grin: 45cm i 60cm. :shock: Wzięły na Alge 1 :cool: Fotek niestety nie bedzie bo nie wzialem aparatu nad wode :cry:

pozdrawia, kaczor

Napisano

Ja dzisiaj na rzece na żywca i tylko jeden szczupaczek niecałe 48cm.Nie mam fotki bo nie miałem przy sobie telefonu.GRATULACJE DLA TYCH CO POŁOWILI TROCHE :razz:

Napisano

Ja wczoraj dwa szczupłe na żywca ok 60 cm. Kolega złapał 3 sztuki w tym jednego na ok 70 cm i fajną brzanę na perłowo-zielone kopytko. Dziś też byłem z żywcem ale klapa. Chyba tylko jakis kleń na kiełbia wziął bo wyciągnąłem z wody "mielonkę"

Napisano

Dzisiaj trochę okoni na żywczyka i jeden sandałek na ok 20cm. Z okoni do zabrania było tylko 12 szt bo resztę pomimo wymiaru tylko głodny by zabrał. W końcu widać, że woda przybiera to i może ryba w końcu zacznie pobierać.

Napisano

Wczorajszy cały dzień na Cegielince zaowocował 5 leszczami +/- 40 cm i jedną płocią. A dzisiaj na 2 godzinny wypad nad wodę namówiła mnie pierwszy raz moja lepsza połowa :!: ale niestety głucho i pusto poza dyżurnymi okonkami i jazgarzami :roll:

Napisano

W końcu po dwóch tygodniach przerwy udało mi się wyskoczyć na 3 godziny nad Wisłę :lol: Niestety rybki nie chciały zbytnio współpracować. Stan wody znacznie się obniżył, spada ciśnienie :?: pocieszam się, że może to było tego przyczyną :?: O kiju jednak nie wróciłem :wink: na gumki połakomiły się 2 małe sandacze. W sumie mile spędzony czas nad wodą. :smile:

Napisano

Tak to bywa, zwłaszcza jesienią, 1 listopada planujemy od rana wypad na szczupaka ze szkółką wędkarską, czy szczupak dopisze- zobaczymy...

Napisano

Szczecin->Odra-> Most Długi : 2 sandałki pod wymiar , oczywiście (ku zdziwieniu niektórych łowiących) trafiły do wody . skutecznym kolorem okazał się żółty twister z pomarańczowym ogonem oraz niebiesko-białe kopyto również z pomarańczowym ogonkiem. Pozdrawiam

Napisano
z pomarańczowym ogonem oraz niebiesko-białe kopyto również z pomarańczowym ogonkiem

Jakieś nowe mordercze połączenie, tyle że nie zupełnie mordercze, bo trafiło na prawdziwego wędkarza, mającego szacunek do zwierzyny.. gratuluję..

Napisano
tomek1, koleżeńska rada: idąc na ryby zabieraj wędki :wink:

powinno pomóc

A cały czas się zastanawiałem- czegoś chyba zapomniałem :mrgreen::lol:

Napisano

Dziś wypad na Rokitki Południowe we dwóch.. Od brzasku do prawie 13:00.. Rezultat 4 szczupaki z czego wszystko po 50, jeden 62cm, wszystkie na pomarańczowe kopyta malowane z czarnymi pasami, "tygryski".. Zero brań przy leniwym prowadzeniu, wszystkie brały przy podnoszeniu przynęty po chwilowym przystanku w prowadzeniu..

Napisano

Witam. Pierwszy raz zabiorę głos w tym temacie. Dziś byłem na Wiórach (ciekawe czy ktoś z użytkowników zna? ). Od 10 do 11 spinning, bez efektów. Póżniej 3 godziny żywiec, niestety również bez rezultatów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.