Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłem dzisiaj na Ciosence - sam nie łowiłem bo pojechałem tam zamówić ryby (świerze i wędzone) na święta - ale pytałem przy okazji właściciela jak wędkarsko idzie, czyli jak inni sobie poczynają. Facet powiedział że mało że biorą karpie to jeszcze "dwóch dziadków złowiło sześć linów". Toż to szok - liny biorą w grudniu! Jeśli pogoda się nie zmieni to w przyszłym tygodniu biorę feeder i jadę na Ciosenkę.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

dzisiaj lipka tylko 4-5 sandaczyków do 40 cm a kolega miał 8 takich, największy 42 cm. ogólnie brań mało i na tyle godzin (7) to lipa.

Gość wobler129
Napisano
Jeśli pogoda się nie zmieni to w przyszłym tygodniu biorę feeder i jadę na Ciosenkę.

Ponoć w Wigilię ma cyć +13 stpni C :roll:

Napisano

A ja dzis z dwoma kolegami pod Brzegiem Dolnym na spina.

I w sumie ani ja ani koledzy nic.

Nawet koesie z żywcówkami nażekali.

Dzis Sandacze odmówiły współpracy :neutral:

Napisano

Dzisiaj brała przeważnie galanteria okoniowa, trafiło się też 14 trochę większych 22-25cm plus jeden szczupaczek dokładne 46cm

5b1a43ab9c14e639m.jpg

Napisano

Ja dziś własnie wróciłem z ryb. Byłem koło na Narwii, koło śluzy z Siemianówką.... kompletme zero! :sad: NIc nie brało, ani na feedera, na boczny trok, spining, przepływankę. Kompletnie nic!

Gość wobler129
Napisano

MagnuM to na ile wędek łowiłeś? :roll:

Napisano
na Narwii, koło śluzy z Siemianówką.... kompletme zero!
To, po co tak daleko jeździsz. Na łowiskach tuz przy naszym mieście okonie ładnie skubią.
Napisano

Witam a u mnie dzisiaj na odrze było kilka bran i dwie plotki nawet nie mierzyłem, ale pod wieczór jak się zwijałem do domu było piękne branie oczywiście na spławik pięknie wyłożyło spławik na wodę (chyba lin? ) zacięcie i……. Nie mogłem ryby oderwać od dna wałczyłem chyba z 5 minut i rybka wypluła haczyk wiec nie wiem, co to mogło być i jak duże a łapałem na czerwonego robaka.

Napisano
nie jestem z Narwią wokół nas obeznany
Jak Bóg da i partia pomoże to w przyszłym sezonie coś tam może razem "zwiedzimy"
Napisano

byłem wczoraj od 13.00 do 16.00 w porcie nad Odrą w Cigacicach ,pogoda dopisała wynik 1 szczupak około 55 cm tradycyjnie na biało czarnego rippera ,tylko spin :wink:

Napisano

Od trzech dni niestety bez efektów. Dzisiaj pierwszy raz w tym roku miałem siwe wędki na fajrant. Robi się ciekawie. :cool:

Napisano

wiesławek, szczupak pięlny! :grin: A ja tak z ciekawości zapytam, ile cm mial szczupak? :lol:

Stawiam na....hmmm....75 cm :grin:

Napisano

Chyba więcej jak 60 to nie miał, co? :cool: Sądząc po stosunku wielkości przynęty do rybki, wobler około 12-13 cm, to nawet mógł mieć około 50.

Napisano

Wobler to salmo 9cm a szczupak miał około 40centymetrów dokładnie go nie mierzyłem bo po odchaczeniu zaraz wrócił do wody :grinjtw4aagjz0hqk87v.pngten miał właśnie ponad 70cm

Gość wobler129
Napisano
Stawiam na....hmmm....75 cm

:shock:

Dziś byłem na teście własnych woblerków nad wodą. Załóżyłem przy okazji malutkiego 3cm. rippera koloru brącowego. Efekt - jeden okoń 20cm. :oops:

Wobler to salmo 9cm

Już myśłem, że do mnie piszesz :lol: bo przeważnie do mnie piszą Wobler :wink::wink::wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.