Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
popytaj też o łodzie jakie są możliwości wynajmu
Możliwoście pełne. Tylko moja wędka na łódkę ciągle w Polsce - przyjedzie w kwietniu.
jednak udało się wreszcie
Gratulacje artech - zazdroszczę jak nie wiem - ja wciąż czekam na swoją pierwszą w 2007
Napisano
Rekord to nie był, ale pstrąg to pstrąg
Niestety na rzeczce na której łowię rzadko zdarzają się większe, albo ja jeszcze ich łowić nie potrafię. Kolega w zeszłym sezonie dostał tam komplecik w tym czterdziestaka, ale najczęściej są to takie maluszki, dlatego w tym roku mam zamiar wybrać się nad górną Regę i na Drawę aby pobić swój rekord pstrąga, który teraz wynosi 31 cm :oops:
Napisano

Ale Wypas Zdjęcia :P

czym wy je panowie robicie?

jak cyfrówką pochwalcie się jeśli wiecie i powiedzcie za ile można kupic cos w miare... :oops:

Napisano

artech robił Sony Ericsson K510i a ja Sony Ericsson K750i poza tym artech maił zdjęcie z Olympus C760UZ a ja kilka zdjęć z HP Photosmart 435 którego kupiłem na allegro za 5 dych a używam go jak rękę mam uwalaną w zanęcie lub flakach rybki przynętowej i nie chcę obślimaczyć telefonu. A tak wogóle to polecam Ci PaNeK przeczytać http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=28402#28402 i dalej tu http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=28413#28413

Napisano

kurka to w telefonach chyba macie rozdzielczosci wieksze od 640 x 480? :P

a ten za 5 dych to nie cyfrówka?

A tak wogóle to polecam Ci PaNeK przeczytać ....

juz czytusiam :P

Napisano

a wracając do tematu

Sobota - wypad nad zb. Słup - nad wodą ok 7.30 do 11.00 (wygonił nas deszcz) - metoda 2x feeder (+ kumpel to samo)- efekt na dwóch ok 10 szt. płotka (i w tym, jeden mieszaniec leszcza z płocią) - rybki w rozmiarach od 15 do 32 cm - czyli niewielkie- szczególnie jak na Słup - ale zaczyna ruszać ta większa - po drugiej stronie padły 3 szt. pow 40 cm :roll: (wszystkie na białe robaki)

najlepsze brania - na białą pinke (nie mieliśmy białych robaków)

ochotka to przeważnie mniejsze rybki

wszystkie złowione ryby zostały - tradycyjnie ułaskawione

P.S. sezon 2007 uważam za rozpoczęty :mrgreen: i czekamy na cieplejsze i bardziej stabilne "ciśnieniowo" dni :mrgreen:

Napisano

W niedzielę postanowiłem otworzyć sezon i wyskoczyłem z kumplem wyskoczyliśmy na Ilankę poszukać pstrągów. Rzeczka niezwykle urokliwa, woda przezroczysta, stan średni, pełno stuprocentowych miejscówek. 9 godzin machania, podchodów, zaczajek i nic. Żadnego brania, żadnego wyjścia nawet. Rzeka sprawiała wrażenie martwej, nawet nic spod nóg nie uciekło. A ponoć parę lat temu potokowca, co prawda dość małego, było zatrzęsienie.

Spotkaliśmy miejscowego pstrągarza. Też nic nie miał i potwierdził nasze przeświadczenie o niemal totalnej bezrybności Ilanki na tym odcinku. Mówił, że przez cały zeszły sezon (a jest tam bardzo często) wyjął ledwo pięć pstrągów i wyjście na ryby traktuje bardziej jako spacer, niż łowinie. A z rybą jest tak źle, że miejscowi już nawet sznury przestali stawiać. Kolejna kiedyś rybna woda wyczesana do cna :twisted:

Jedyny - choć wielki- plus to cały dzień spędzony bardzo przyjemnie na łonie natury.

Napisano

Wypad w sobotę na Przeczyce z bocznym trokiem /nadal się szkole w tym temacie/

Efekt 2 zacięte szczupaczki jednego nawet widziałem :mrgreen: i wycholowany okonik kolega jeszcze dołowił raka i pogoda się SPAPRAŁA .

Pojechaliśmy jeszcze na rekonesans nad Pogorie IV piękna woda czysta i wielka tylko jeden zasadniczy problem BRAK dostępu do wody !!!!

Z jednej strony skarpa wysokości 10m prawie pionowo spada do wody inne miejsca jakie widzieliśmy są umocnione kamieniami czyli chyba będą wyłączone z wędkowania !!!!

Jeśli ktoś zna jakieś ciekawe podejście do wody proszę oinfo.

Napisano

Ja dziś od 9 do 14.30 probowalem złowić Karpia - no i na próbach się skończyło bo nie było ani jednego brania. Na ten akwen może jeszcze za wcześnie - ale spróbuje pod koniec tygodnia :)

Napisano

Korzystając z ładnej pogody postanowiłem rozpocząć z dniem dzisiejszym SEZON 2007.

Rybki nawet nie widziałem ale spodziewałem się tego . Bardziej liczyło się zobaczenie jak wygląda woda spotkanie znajomych itp.

Dwie godzinki pochodziłem ze spinningiem i urwałem jednego woblerka . Woda za wysoka o jakieś 30 cm i ciężko było podejść pod sam brzeg . Za wysoka na spinning ale w sam raz na przepływaneczkę i może jutro się skuszę , chociaż ryba absolutnie nie bierze .

Znajomi łowili na robaczka w miejscu gdzie przez cały rok ryba jest a na wiosnę chodzą piękne jazie i nic nie brało.

Pierwsza ryba sezonu dopiero przede mną .

Napisano

Dzisiaj ok. godzina nad Łyną z tym:

3d7b4bd25a49f91am.jpg

i z tym:

15fe6e9a7d23a9a5m.jpg

Efekt: jedno branie na groch i spóźnione zacięcie, ale najważniejsze, że ryby się już ruszyły. Trochę podsypałem dziś to pewnie jutro też skocze, jeśli tylko pogoda dopisze :cool:

Napisano
ale najważniejsze, że ryby się już ruszyły

Mam informacje, że wczoraj złowiono u nas parę karpików. Ja siedziałem do 20 bez brania. :sad: Ale było miło, pogoda fajna, oczy mi się zamykały :lol: Full relaks :cool:

Gość VooDoo
Napisano

Myslałem , że na tym pierwszym zdjęciu bez powiększenia, jest wieża z krzyżem ale troche sie pomyliłem.

Co do rozpoczęcia sezonu 2007 to hmm , złowiłem już jedną rybke (szczupak 15 cm),ale tak to w ogóle nic nie bierze.

Niby ryba o wiele wiele lepiej teraz bierze na małych 1-2 hektorowych stawach, na jeziorach straszna lipa, choć użytkownicy z innego forum wędkarskiego mówili , że w częstochowie na zbiorniku poraj , płoc tam szaleje,ale nie w wszystkich miejscach.

A wędkował już ktoś w tym roku w nocy :grin::?:

Napisano

w weekend wybralem sie na kanaly kurski i hycinski kolo m-cza i wplynely tam juz z zimniejszego jeziorka plotki,wzdegi i leszczyki i biora naprawde ladnie:)zachecony tym i ladna pogoda wczoraj postanowilem otworzyc sezon na kuligowskim jeziorze;efekt:na bata z kladki(biale,pszenica)pare plotek ok.15cm i podleszczakow,na feeder z czerwonym pare plotek.BUDZI SIE BIALA RYBA w jeziorze!

post-1728-14544971304316_thumb.jpg

Gość Pike
Napisano

No! Nie tyle dzić, co wczoraj, ale ułowiłem karpika - równiutkie 50cm, 2.6kg w mokrej siatce, więc pewnie ze dwa kilo miał - plus dwa linki, ale takie pomiędzy 25 a 30cm, więc ich nawet nie fotografowałem. Umieściłbym zdjęcie, jak w powyższych postach, ale nie wiem jak. Pozdrawiam

Napisano

chomik, mógł byś choć obrócić to zdjęcie bo jest 'dogórynogami' :lol::lol:

A tak swoją drogą co to za podleszczak? Czy to nie krąp?

Gość Pike
Napisano

Uda się? Nie udało... :wink:

PS

Kto mi podpowie, jak umieszcza się takie zdjęcie z rybką? Gdy próbuję "dodać załącznik", nie wychodzi mi.

Napisano

Pike,

musisz najpierw wrzucić zdjecie na serwer

np. imageshack, czy fotosik, czy też może być photobucket

potem kopiujesz link do zdjęcia i wstawiasz między znaczniki

i się pojawi :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.