Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

za 20 min pakuje graty do auta ... dzis nocka a potem trzy dni kiedy tylko sie da łowienia ... we wtorek pełna relacja a jak sie uda to foto-relacja :)

Pozdrawiam i zyczcie mi połamania kija :)

Gość VooDoo
Napisano

A ja mam pytanie.Czy leszcz już zaczął brać , czy dalej wyławia się tylko pojedyncze sztuki ?

Napisano

Ja dziś spining razem z kumplem 4h i nic kompletnie nic nawet jednego skubnięcia może się już trą :?:

Napisano

Dziś rano wypadzik na rybki. Tylko z jednym feederkiem bo nie chciałem brać dużo sprzętu. Zarzuciłem zestaw z białym robakiem na haczyku. Po pół godziny bez choćby drobnego puknięcia następuje branie, zacinam i od razu czuje mocny opór. Kilka minutek holu i w podbieraku ląduje lin. Żaden okaz, ma 35cm, ale za to jaka uciecha i ile zabawy :lol: . Później jeszcze tylko mały leszczyk i do domciu :wink:

Gość doles2
Napisano

wczoraj bylem na rybkach w moim ulubionym miejscu na pomosciku z bacikiem oraz moja specjalna mieszanka :D, zlowilem karpia 34cm, 2 leszcze o wymiarach 32 i 43 cm no i 11 wzdręg od 20 do 25 cm. Ogolem polow byl piekny :D:Ddzis znow na rybki w to samo miejsce z ta sama zaneta

Napisano

Dzisiaj od 11 do 15 przy przypływie. Ładna słoneczna pogoda lekki wiatr. Wynik: zero

Ale dzień udany - znowu pooddychałem moje miejskie płuca świerzym powiewem. Niestłychana mgła - jak rozejżeć się wokoło to piękna słoneczna pogoda - ale jak spojżeć na góry w zatoce, które zwykle są doskonale widoczne - to ledwie majaczyły ich kontury przez prześwietlaną słońcem mgłę (ostatnie zdjęcie) - pierwszy raz coś takiego widziałem :)

2ff9384cdd334c54m.jpgb66ca731129c63ccm.jpg

21a206215dbeb475m.jpg

W koło było nawet sporo miejscowych wędkarzy (nie polaków znaczy ;)) ale też nic nie połowili - dziwne bo po ostatnich sukcesach i tak pięknej pogodzie oczami wyobraźni widziałem że teraz to będę rybę za rybą ciągnął :lol: :lol:

Napisano

Dziś pierwszy raz w tym roku rzeka kilka płotek, jalcy i sporo uklei czyli jak na pierwszy raz ze spławikiem na rzece nieźle.

Napisano

Dzisiaj pierwszy w tym roku porządny wypad na ryby :razz: Warunki średnie (silny wiatr). Mimo tego było to kilka godzin spokojnego łowienia zakończone ochrzczeniem nowego sprzętu :cool::lol: Karpik miał 43 cm i wrócił w nagrodę do wody :wink::mrgreen:

karprontokax2.th.jpg

Napisano

witam..a ja dzisiaj na zalewie zemborzyckim..od 12 do 16 na dwa grunciki ale niestety moja luba nie bardzo rozumiala dlaczego sie bardziej interesuje wedkami a nie nią i musialem na niej skupic uwage..wiec niestety nie połowilem...w poniedzialek jade sam wiec bedzie przynajmniej wedkowanie..:))

Napisano

Tomek,

Piekny karpik, wyglada...moze to troche glupio bedzie brzmialo...swiezo ! Widzialem wiele karpi ktore wygladaly strasznie, a ten jest ladny, zgrabny, ladne ma "barwy".

Moim zdaniem udany wypadzik :)

Napisano

Faktycznie, ładnie ubarwiony ten Twój karpik, Tomku. Na te bawole rogi przydałyby się chyba jakieś wężyki, bo sprzęcicho ma bezpośredni styk z metalem, chyba, że to celowy zabieg i w razie czego ma pełnić funkcję piorunochronu :wink:

Napisano
moze to troche glupio bedzie brzmialo...swiezo

Bo świeżo z tesco do zdjęcia przywieziony :wink::lol: A poważnie to zbiornik ma świetny "mikroklimat" i karpiki są ładnie wybarwione i mają dobre przyrosty. Przy zarybieniu w kwietniu karpiczkiem 25-35 cm w sierpniu-wrześniu miały już z reguły 40-50 cm (wyłącznie na naturalnym żarciu :razz: ).

Na te bawole rogi przydałyby się chyba jakieś wężyki, bo sprzęcicho ma bezpośredni styk z metalem, chyba, że to celowy zabieg i w razie czego ma pełnić funkcję piorunochronu

Dobre :lol::lol: Odpowiedź jest prosta żadnej innej podpórki nie dało się wbić przy tej suszy (wałek usypany z łupku) a że mam zawsze troszkę złomu przy sobie to takie się mi nabiło :mrgreen: Mam nawet podpórki z podstawką kwadratową (na niewbijalne podłoże :mrgreen: , ale okazały się za krótkie przy tym silnym wietrze). Skutek jest taki, że na ryby idę jak Pudzian w spacerze farmera :mrgreen:

Cholera teraz każda fotka jest rozbierana na czynniki pierwsze :wink::lol::lol::lol:

Napisano
Witam karpik jak mażenie pike GRATULAC

Dzięki, Krzysztof. Też mi się podoba grubasek :cool: . Pozdrawiam

Napisano
tomek1, Polecam izolacjętermokurczliwą, zawsze między wędką a metalem będzie kawałek plastiku

Wiem Artech :wink: Jak pisałem wyżej sytuacja była wyjątkowa i zwykle te podpórki służą pod wędkę z korkową lub piankową rekojeścią.

Ale to miłe, że tak się martwicie o mój sprzęt :wink::lol:

Napisano

Dzisiaj pierwszy dzien na rybkach, niestety bez rybek. Za to mialem pare pukniec a to mi wystarcza. Przeszedlem sie po rzece, pomyslalem troche i odpoczalem. Wypad w zasadzie bez zadnego przygotowania i nie ma sie co dziwic ze pusto. Nastepnym razem bedzie lepiej.... :lol::cool:

Napisano

Dziś wrocilem z wypadku i mialem zdac obszerna relacje .... ale powiem tylko tyle ze ryby nie ma , wrocilem do domu wczesniej jak planowalem. Poniżej umieszcze linki z fotkami tego co złapałem z kumplem przez 3 dni na 3-4 wedki ... był: grunt, spin, spławik z pomostu i z łodzi. Necone i nie necone ... po prostu tu jeszcze woda jest za zimna ...

PS: złapano 4 sztuki z gatunku i wymiaru jak na zdjeciach ... prawda ze świetnie ??

PS2: Pogoda super a piwko chłodne :) bynajmniej sie opaliłem :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c96cbddf1ac1b403.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/299d7e6228a12a77.html

(na 2 fotce to kumpel ;P )

Napisano

kurcze sztuki takie jak i ja złapałem

Nawet ukleje z gruntu brały.

Tez mysle ze za zimna woda albo przez tą pełnie

Pzdr

Napisano

Wszyscy na rybach ,przed domem zawody to i ja postanowiłem na moment wyskoczyć żeby nauczyć pływać robaka :smile: Nad wodę wyszedłem ok 17 o 18 zlazłem bo zimny wschodni wiatr nie dawał mi wysiedzieć dłużej pomimo złapania 29 cm lina na pęczek czerwonych a podobno dzisiaj nic nie brało :lol:

Napisano

No u mnie 3 karpiki ale malutkie.

Ogólnie i tak słabo ale Dość wiatr ze wschodu to jeszcze pełnia.

Napisano
Dość wiatr ze wschodu to jeszcze pełnia.

no wieje ze wschodu, ale ta pełnia to nie pełnia :lol:

siedziałem od piątku, dziś rano ściągnąłem do domu i przyznam sie że jak na razie kicha :cry: nie licząc po sąsiedzku jednego karpika, jednej płoci i dwóch żyletek na tyle chłopa :mrgreen: ale w środę znowu atak, choć prognoza idzie w dół :cry: ale jadąc na rybki to zawsze jestem optymistycznie nastawiony :lol:

Napisano

Piękne śledzie :wink:

żeby to jeszcze śledzie były ... to bym sie ucieszył ;)

No ale szczerze mowiąc to nie narzekam ... nie wiem jak u was ale u mnie pogoda była świetna na siedzenie na łódce ...chociarz okraszenie wypadu jakąś przyzwoitą rybka było by miłym akcentem ... a te 4 ukleiki ... to chyba był taki primaaprilisowy żart natury. Szkoda ze mało śmieszny ... hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.