popek1990 Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 a ja dzisiaj nastawilem sie na lina łowilem przez 1.5h na czerwone robaki ( rosowki tej nocy niestety nie wyszły ) no i bardzo skromnie dzisiaj i małe zaskoczenie okoń 24cm no ale lepsze to jak nic
tomek1 Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 A ja dzisiaj- pierwszy wyjazd na ryby z moją maleńką córeczką (i to bez mamy ) Była nadspodziewanie spokojna i nawet pozwoliła mi trochę porzucać . Mama troszkę odpoczęła a Agatka przeszła chrzest bojowy (choć nieświadomie )
jmk81 Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Noc środa-czwartek. Wybrałem się z bratem na ryby nad rzekę Kamienną: 6 leszczy 40-50cm i 5 jazi 30-40cm. jak na tą rzekę to naprawdę dobry wynik
Mateusz Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Wybrałem się dzisiaj o 4 rano na rybki trochę porzucać i złowiłem sandacza 50cm na woblera
bool Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Wczoraj wróciłem z Narwii okolice wpadu rzeki Orzyc(niestety tam gdzie zamierzałem jechać było zajęte wiec musialem znaleźć inne miejsce)nocka ze środy na czwartek plus cały czwartek wypad chyba najgorszy w tym roku(w nocy żadnego brania oprócz jednego krąpia)brania były między 10-13 patelnia że nawet w cienu nie dało się siedzieć - wyniki nic specjalnego 3 leszki największy 43 cm krąp i jedna płotka.Dodam że łapaliśmy z gruntu ustawionych było 6 gruntówek a brania były tylko na 2(próbowaliśmy wszystkich przynęt które mieliśmy począwszy od pszenicy,kukurydzy,grochu,pinki,kłudek(czy jakoś tak:)) skonczywszy na białych)brania tylko na waniliową kuku i białe(oczywiscie nie kanapki tylko osobno).Co ciekawe zakładając na haczyk więcej białych niż 3 nie było nawet puknięć.Ogólnie lipa.Aha zdjeć nie posiadam bo akurat padł mi telefon a aparatu nie wziąłem.Pzdr
ogro Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 A ja byłem dzis na nocce na wyrobiskach we Wróblowej i wyniki całkiem, całkiem na łowisku byłem około godziny 21:00 i miałem 2 brania, z których wyjąłem 2 karpiki po około 34 cm. potem cisza... koło 1 mam branie i wyciągam karpika na 32 cm. potem znowu długo cisza i około godziny 5 mam branie i wyjmuje 35 cm leszcza. O godzinie 6 mam bardzo wolne branie... gdy rybka ruszyła z wolnego biega szpuli zaciołem, i opór był potężny po około 4 minutowym holu na brzeg w podbieraku "wyszedł" karpik Mierzenie, i miarka pokazuje 55 cm... Kilka fotek, i sruu do wody P.S. wszystkie rybki złowiłem na 3 ziarna kukurydzy na włosie
Patryk Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 ogro gratulacje, fajny ten cyprinus U mnie niestety nic, ale dzisiaj wieczorkiem planuje wszystko nadrobić
stocha Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Dzis rano ok godz. 3.30 wybralem sie nad pobliski staw.A oto efekty: Lin 36cm i 38cm.Przyneta byly 4 biale robaki na haku nr.10(no i odpowiednia zaneta )
Tomaszek Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Jakie prosiaczki Długością nie powalają ale takich tłuściutkich linów to jeszcze nie łowiłem - gratulacje.
Filippos Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Gratulacje stocha! Faktycznie grubasy , a długośc też zacna Lin jest jednak moją rybką nr.1 for ever. Ja jutro planuję całodniową wyprawę nad Zalew Zegrzyński. Cel wyprawy - leszcz. Przygotowania w fazie końcowej Zdam relację jak wrócę.
Tomaszek Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Ja jutro planuję całodniową wyprawę nad Zalew Zegrzyński. Cel wyprawy - leszcz. Przygotowania w fazie końcowej Zdam relację jak wrócę Giv'em hell Filippos
stocha Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Dzieki,dzieki. Lin jest jednak moją rybką nr.1 for ever. W 100% sie z toba zgadzam Filippos Te rybki naprawde sa piekne i mysle ze wymagaja wielu godzin obserwacji (No ja juz tak od 12lat )
Gość DareczeK Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Stocha gratuluję ! o której godzinie miałeś brania ?
stocha Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 No wlasnie odziwo dosyc pozno moze dlatego ze pierwszy dzien necenia w nowym miejscu.Najlepsze brania byly od godz. 6.00-7.30 pozniej slonce,skwar i o 8.00 do domku.W zasadzie nigdy dluzej nie lowie jak do 8.00 a wstawanie przed switem jest moim zdaniem konieczne
Filippos Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Giv'em hell Filippos I will Tomaszek W zasadzie nigdy dluzej nie lowie jak do 8.00 a wstawanie przed switem jest moim zdaniem konieczne No tu bym się stocha nie zgodził. Liny bywają nieobliczalne. W zeszłym roku moje największe linowanie wyglądało tak, że na łowisku byłem od 4 rano, a połowiłem między 10, a 12
keri Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 stocha, liny piękności Moze i ja wybiorę sie w najbliższym czasie na lina.
david2 Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Dzis wybrałem sie o 7 na Dunajec koło Tarnowa .Łowiłem na spławik i feeder ,przyneta to białe robaki i czerwone ,zaneta traper rzeka .Efekt to 30 uklejek do 20 cm i 1 okoń z 25 cm .Nic wiekszego sie nie trafilo .
Brylu Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 i właśnie kolega zgrał mi zdjęcia z nocki którą już opisywałem (Sroda/czwartek) oto focie przypominam mniejszy 59cm i 4kg,a większy 78cm i 10kg oby dwa na kule proteinową. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d34a737996ec0b65.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae2686b1ae3260f7.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/99e85e703f9f257d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/013be07873bef3c2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1385cedceb5fddb8.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/060abb44f5fc2606.html i to na tyle...
Łukasz Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Brylu ładne sztuki, moje gratulacje, mam nadzieję że wkrótce i ja połowie podobne cyprinusy
tomek1 Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 większy 78cm i 10kg oby dwa na kule proteinową Brawo Piekny karp
wedkarzyk Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Gratuluje Brulu wspanialych polowow :smile:Bo ja bylem na nocce z srody na czwartek i udalo sie zlapac tylko sumika okolo 40 cm :sad:Oczywiscie zostal poinformowany,ze ma przyslac tate 1Lipca i wrocil do wody
Akino Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Ja dzisiaj cztery godzinki relaksu nad wodą. Brzuch i nos "zjarane" przez słońce !!! Połów średni. Na kukurydzę dwa brania i dwa pudła. Biały robak: 1 płotka 2 krąpie 5 karasi
Brylu Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 jak myślicie podac tego mojego karpia na rekordy na czerwiec?? PS: dzięki za gratulacje
Roland Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Brzuch i nos "zjarane" przez słońce A ja cale plecy Wczoraj caly dzien na jeziorku, a dopiero jak sie spalilem wpadlem na pomysl zeby zalozyc koszulke Teraz tylko smarują mi plecki jakąś smietaną czy czyms podobnym, nic tak dobrze nie działa. Jesli chodzi o ryby to bez rewelacji. Narazie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.