Skocz do zawartości
Dragon

Zbiornik - Doły potorfowe w Borowcu - Okręg Radomski

michal15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Może któryś z forumowiczów zna ten zbiornik ( znajduję sie w Dolinie Rzeki Zwolenki ) koło Przyłęka.

Głównie interesuję mnie głębokość łowiska oraz rybostan.

Za wszelkie odpowiedzi z góry bardzo dziękuje.

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

witam, jesli ktos bardziej szczegolowo nie przedstawi ci tego lowiska to moze moje informacje sie przydadza, lowisko plytkie, duzo malej i sredniej ryby, plocie, karasie, liny, sporo okonia, sumika karlowatego, duzo miejsca do wedkowania, czeste kontrole strazy rybackiej, dominujaca metoda drgajaca szczytowka i lekki splawik, jesli nie ma kapiących sie to jest dosc spokojnie, lowisko zawsze oblegane przez wedkarzy, pozdro

• 10 months later...
Napisano

Witam ! w łowisku tym jest ładny karp i amur trafic mozna dwu cyfrowe okazy szczupaka ktorego jest sporo , lin , karas i węgorz - osobiscie się nie spotkałem ale troszkę się slyszy , widziałem też jak podchodzily sumy ale niewielkich rozmiarów 70-80cm co oczywiscie nie wyklucza istnienia okazów ;-) Łowisko szczególnie polecane wiosną kiedy jest mniejsza roślinność najlepiej trzymać się teori im bliżej lata tym ryba dalej , polecam kolowrotek typu long cast , i kijek jakis 3.90 ze 3lbs w sezonie letnim pozadnie zamachnac i czekac , na wiosne blizej brzegu ale tez nie przesadzac sprawdzona przynęta na amury mirabelka jednak nie podzialala tak jak kulka truskawkowa ;-) Pozdrawiam i Połamania kija oby nie na kolanie :lol:

• 5 months later...
Napisano

Może napisze ktoś coś więcej na temat tego zbiornika. Mam zamiar pojechac tam za Karpiem i amurem z kulkami. Czy ma to sens ?

Jak wygląda populacja tych ryb w tym miejscu?

• 8 months later...
Napisano

odnowię temat. Gdzie najlepiej ustawiac sie wiosną w poszukiwaniu karpia i amura? Zestawy wywozić czy wyrzucać z brzegu?

Czy Karp i Amur tam wystepuje w dużej liczbie czy raczej to przypadek? Jak i czym nęcić i na co łowić kulki a może kuku ? Jakie smaki owoce czy smrody ? Możę jakies fotki zbiornika i rybek tam złowionych ?

Stawiać zestawy bliżej środka czy raczej szukac miejsc blikso rosliności lub zawsze przeciwny brzeg ?

Pozdrawiam

Pawel

• 2 weeks later...
Napisano

Mam zamiar w tym sezonie spedzić kilka nocek za karpiem i amurem. Prosze o podanie najlepszych miejsc. Czy ktoś z was sprawdzał dno? Gdzie można znaleźć kawałek twardego podłoża?

Jak najlepiej tam dojechać? Radom - Zwoleń, Tyminica- Chotcza - Borowiec czy Radom - Zwoleń - Andrzejów - Borowiec ?

Jest szansa dojechac do samej wody? Napewno dojadę od Gniazdkowa do ogrodzenia przy drodze a jak wygląda sytucja po drugiej stronie ?

• 4 months later...
Napisano

Byłem wczoraj calutki dzień ze znajomymi. Po Wielkiej Wodzie nie ma śladu. Znajomi zabrali mnie tam pierwszy raz. Bardzo urokliwe miejsce. Ogromne ilości sumika karłowatego (6 wędek i ok 15 kg sumika), leszcza i suma (dwa ok 50 i 30cm-do wody niech tatusia sprowadzą). Wszystkie brania na czerwonego robaka wszystko inne (kuku, biały....) ani dygnięcia. Na żywca nic może to taki dzień? Piękne karpie pokazywały boki i tak jak ja odpoczywały.

Czy może znasz tą wodę? Mógłbyś polecić jakieś przynęty, zanęty? Bardzo mi się tam podoba ze względu na spokój jaki tam panuje.

Napisano

Czyli jest jak myslałem. Warto jechać na karpie ! To chyba bedzie miejsce zasiadki 20 - 22. 08

Czy karpiował ktoś kiedys na tym zbiorniku ?

Napisano

bylem ostatnio tam noc i caly dzien okolo 5 kg sumikow 2 mniejsze japonce i jeden 1kg na czerwone braly najlepiej ale i na biale kuku i groch rowniez i dotgo kolega 2 sumy takie po 35cm wlasnie po duzej wodize ani sladu

Napisano

nie zaobserwowalem zadnych splawow tez bede chcial tam za karpiem zapolowac przy najblizszym wypadzie wsiadam w ponton i szukam jakiegos miejsca do necenia

• 5 months later...
Napisano

Odnawiam temat. Szukam łowisk na karpiki. Czy na Dołach w Borowcu mieliście jakieś wyniki ostatnio?? Może jakaś zasiadka doszła do skutku i udało Wam się poganiać za miśkami??

Jestem z Radomia i próbuję znaleźć w okolicy jakiś zbiornik z karpikami, na razie idzie mi bardzo słabo, więc proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.