maniek Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Brakowało mi tego tematu ,w dziale regionalnym,myśle że nie długo się zapełni ofertami wspólnego wędkowania.Co prawda wybieram się jutro na nocke ,ale nie wiem czy ktoś byłby chętny ,jest parszywy dojazd ,nawet rowerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 28 Lipca 2007 Autor Share Napisano 28 Lipca 2007 co do metody to glownie grunt..zywiec lub martwa rybka..ze sprzetu mam ze soba jak na razie tylko feeder 4,2 o cw 50-150gr..pozostaje tez kwestia oplat bo mam z legitymacje z okregu lubelskiego o ten nie ma porozumienia z wroclawskim.Sprzęt ok,na da się ,co do oplat proponuje odwiedzić PZW na ul.Kazimierza.kolo Odra ,ale musisz posiadać kartoteke,dobrze by bylo abyś zainwestował w rower ,jak narazie najlepszy środek komunikacj na Odrzaniskie miejscówki ,prawdopodobnie na jesień przeniose się nieco bliżej więc jak będziesz gotowy daj znać to oprowadze cię i podpowiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszWrock Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 witam moze jestem tu nowy ale mozna by bylo zorganizowac niedlugo jakis wypadzik nad wode spining najmilej widziany wczesnie rano gdzies nad wode piszcie propozycje terminu i miejsca a napewno uda sie cos wymyslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Mariusz Wrock- już z grubsza jest ustalony termin jesiennego spotkania w rejonie ujścia Baryczy na zalewie Ryczeń będzie to kontynuacja wcześniejszych spotkań grupy dolnośląskiej naszego forum jesteś mile widziany, poza tym nic nie stoi na przeszkodzie żeby się umawiać na rybki właśnie w tym miejscu, pisz gdzie będziesz o której a może ktoś do ciebie dołączy, albo konkrety jestem tu i tu i zapraszam na wspólne wędkowanie i myślę że na pewno znajdzie się ktoś do wspólnego wędkowania, lub chciałbym się z kimś zabrać na rybki, myślę że nie zostaniesz sam. Roman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 A tak wracając to popełniłem gafę powinienem na dobry początek powitać Cię w gronie forumowiczów,myślę że mi to potraktujesz ulgowo,tak więc jesteś wśród swoich i życzę ci wielu owocnych dyskusji na interesujące cię tematy i nie tylko, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam_Max Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam Jest ktoś może z okolic Strzelina. Często tam bywam u teściowej, nawet w ten weekend będę chętnie bym się umówił na rybki. Może ktoś zdradzić gdzie tam warto pojechać. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Adam_Max niedaleko Strzelina masz piękny zbiornik zaporowy Mietków nie wiem jaką metodę preferujesz ale możesz łowić z brzegu leszcze i karpie których jest sporo, jest trzy wypożyczalnie łodzi i możesz pospiningować, z sandaczem jest nie najlepiej ale jak trafisz na dzień to takich do 55cm można połowić są ładne garbusy. Jest ogromna ilość tołpygi białej, ale nie ma wieści o systematycznym łowieniu a raczej o podhaczaniu olbrzymów. Możesz też wybrać się na Bystrzycę gdzie połowisz iładne płocie leszczyki i okonie a i sandacz też się lubi wybrać w górę rzeki. Jeśli będziesz miał jakieś pytanka to zapraszam Roman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 Adam_Max niedaleko Strzelina masz piękny zbiornik zaporowy Mietków Albo w przeciwną stronę: Topola, Kozielno, Jezioro Otmuchowskie lub Jezioro Nyskie Odległość praktycznie podobna ok. 40 parę km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valder Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam po dluzszej nieobecnosci! Ostatnio musialem stac sie "zagranicznym dorobkiewiczem" i nie bylo mnie przez jakis czas. Ale po powrocie widze ze na forum robi sie coraz ciekawiej - kurcze jakies zloty spotkania no i wiecej ciekawych postow. Do tej pory bylem raczej czytelnikiem, obserwatorem, uczniem na tym forum no ale czas najwyzszy rozszerzyc horyzonty, w zwiazku czym wyrazam chec dolaczenia do Waszej grupy, ze tak powiem grupy "wspolnego wedkowania" Jesli dobrze gdzies wyczytalem planujecie spotkanie na zalewie w Ryczeniu. Mieszkam niedaleko wiec chetnie do Was dolacze Prosze tylko o blizsze informacje. Ze swojej strony moge zasugerowac spotkanie przy ujsciu Baryczy do Odry. Jest to bardzo ciekawe lowisko czesto oblegane przez miejscowych wedkarzy jak i przyjezdnych - spotkalem ludzi z Jawora, Wroclawia wiec potrafi obdarzyc niezla rybka. Sam takze udalo mi sie polapac leszcze, klenie przy opaskach i szczupaki. W miare mozliwosci umieszcze zdjecia z lowiska, jest naprawde pieknie i ciekawie polecam. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Jesienne spotkanie na Ryczeniu jeszcze szczegółowo nie jest dopracowane wszystko jak na razie jest w fazie planów sygnał do spotkania ma dać kol Kisux jak zielsko trochę się przerzedzi, na pewno będzie info co i kiedy się spotkamy.To fajnie że masz chęć się włączyć będzie nas więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek^wro Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Przez wiele lat juz lowie, ale ostatnio zaczynam sie bawic w spinningowanie To moje dokonania z ostatniej soboty. W niedziele rowniez bylem z kumplem. Tym razem chlapnal mi tylko bolen kolo przynety, zas kolega go chwycil. 43 cm. Oczywiscie wypuszczony do Odry. Lowilismy zaraz pod mostem kolejowym, niedaleko milenijnego, rzucalismy tam w kamienie zaraz przy fundamentach mostu, skad wychodza kolumny. Generalnie tam chwycil zebaty(31cm) i bolki mocno sie rzucaly. Okon i Byczek zlapane w jednym miejscu. Okon o dziwo jak bawilem sie woblerem swiezo wyjetym z opakowania zaraz przy brzegu, "plywajac nia to w prawo to w lewo". Byczek zaczepiony z opadu za brzuch. Mooooocno walczyl, naprawde sadzilem ze cos wiekszego mam na holu. Jakby ktos mial ochote, wybieram sie z kumplem w nastepna sobote. Oczywiscie spin i tylko spin. Moj tele i cala reszta kijkow poszla w odstawke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 W piątek wybieram się nad Odre, okolice rakowa, ew. wyżej lub niżej , jeśli jest ktoś chętny zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Jesienne spotkanie na Ryczeniu jeszcze szczegółowo nie jest dopracowane wszystko jak na razie jest w fazie planów sygnał do spotkania ma dać kol Kisux jak zielsko trochę się przerzedzi, na pewno będzie info co i kiedy się spotkamy.To fajnie że masz chęć się włączyć będzie nas więcej Witam - co do spotkania to jak najbardziej aktualne - może nawet jutro pojadę na Ryczeń na mały zwiad - głównie zobaczyć co i jak - tj. jaki stan wody i czy już można spokojnie spinować - ale wyjazd stoi pod znakiem zapytania bo na rano zapowiadają ciągły deszcz (a ICM METEO raczej się nie myli ) Pozdrawiam kisux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Jak ktoś z forumowiczów się wybiera na rybki na Odre np. to z miłą chęcią się przyłącze. Bo aż wstyd że mieszkam już tu kilka lat a dla mnie Odra to wciąz wielka tajemnica Metoda i czas prawie że dowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valder Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 To zalezy w jaki rejon ja np czesto bywam w okolicach Głogowa i Głobic a to troche daleko od Wrocka no ale jest tutaj paru innych kolegów z tego miasta wiec moze cos z tego bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 7 Września 2007 Autor Share Napisano 7 Września 2007 Odrą idzie wysoka fala ,więc z wędkowaniem będzie krucho,ja odpuszcze sobie przynajmniej na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 No fakt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Dzisiaj zrobiliśmy mały rekonesans za zbiorniku w Ryczeniu - i generalnie zawód - stan wody niski - zielska mase - brzegi zarosły ostro i jak wcześniej można było spokojnie pospinować to teraz pojedyncze miejscówki w trzcinach co 100 - 150 metrów (a dojścia pozarastane trawą na ponad metr) - wyniki także bardzo słabe jeden szczypły glucik jakieś 30 cm - no i co nas zastanowiło ludzi "0" - a zawsze było trochę i przyjezdnych i "tubylców" - zastanawiamy się czy to nie za wcześnie a nawet czy jest sens tam jechać - może wybierzemy jakiś inny akwen - może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł ??? Prężyce, Mietków może rzeczka jakaś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 A może zbiornik Czernicki ?? W tamtym roku Leszczy się ołowiłem - no i drapieżnika (szczupak, okoń). Dziś był kolega i na czerwone złowili dużo byczków :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 całkiem niezły pomysł- jest gdzie powędkować stacjonarnie i ze spiningiem można poszaleć bliziutko jest Odra gdzie też są dobre miejscówki tak że jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Już jest nas dwóch czekamy na reszty propozycje ..... Lubin będzie szczęśliwy bo feeder to tam broń nr 1 A ja tam ze spinem bez wyciągniętej ryby też nie wracałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Już jest nas dwóch czekamy na reszty propozycje .....Lubin będzie szczęśliwy bo feeder to tam broń nr 1 A ja tam ze spinem bez wyciągniętej ryby też nie wracałem. no jutro z Tomii obgadamy tylko dajcie jakąś mapke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Proponuje http://mapa.targeo.pl/ trasa nr 455 kierunek Jelcz Laskowice - jak znajdziesz Wrocław na mapis przybliż i szukaj trasy 455 na wschód od wrocławia. Albo wzdłuż odry : Są 2 zbiorniki po "drodze" bajkał i czernicki jak by były trudności to jakiegoś screena zamieszcze - a jeśli będzie chodziło o dojazd - to ja mieszkam przy trasie nr 5 kier. Poznań więc jakby doszło do wyjazdu to byśmy się umówili gdzieś po drodze i dojechalibyśmy razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 oki -jesteśmy ZA ale najlepiej pasuje nam termin 23 września (niedziela) - lub 29-30 (ale Tomii nie ma jeszcze na ten weekend terminarza meczy - więc może się okazać że coś wypadnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 U mnie 23 wypada jesteśmy z klubem na Turawie 22-23 wrześeń po za tym terminem do 7 października jestem do dyspozycji,7 mam ostatnie zawody koła i potem też jestem do dyspozycji, a jak tam z resztą wrocławiaków i okolic, wypowiadajcie się, Maniek a jak Ty to widzisz jak zapadnie termin to oferuję transport nie zmotoryzowanym a chętnym do udziału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi