johny Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 I gdzie ten filmik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Gorzej byłoby go zaciąć taką delikatną wklejanką racja swoja shimano zamienilem na szupakowke do 10-40g do opadu używałem kija Colmic do 25g 2.7 póki 3 ktrotnie pękła teraz leży w grajdole znajde go to wpiszę konkretny model a póki co używam Super Fast 2.7 Dragona na opinie co do mojego łowienia nim gumami przyjdzie czas podobno ten Zander Dragon HD też jest niezły tak tylko słyszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek6112 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 proponuję objrzeć i wypróbować Cupido taurus cw.20-250. wymieniam szczytówki i łowienie 4g główką nie sprawa mi żadnego problemu.osobiście jestem z niej bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulkos Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 co do techniki polecam film "jig master" Pan pięknie pokazuje jak łowić z opadu na kilka sposobów, niestety tylko na gumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek6112 Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 jig master owszem ciekawy filmik ale jest robiony na szwedzkich łowiskach,typowa reklamówka.osobiście uważam że na naszych łowiskach technika jest w dużej mierze uzależniona od inwencji łowiącego.owszem z jig mastera można się czegoś dowiedzieć ale,zawsze trzeba brać poprawkę na często specyficzne warunki panujące na naszych łowiskach. pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulkos Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Pewnie że to reklamówka. Ale z tych wszystkich filmów które oglądałem to w tym było najwięcej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Hej! Odnośnie tej techniki jig`owania o której wspominał na początku wątku kol. Wobler to znalazłem filmik dobrze obrazujący o co chodzi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 dobry filmik sandacze lowie wlasnie w ten sposob choc czasme urozmaicam prace stukaniem o dno. ciagle stukanie o dno nie raz spowodowalo zbyt pozne zaciecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henas Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Chłopaki wielkie dzięki dzięki waszym wypowiedziom udało mi się wnieść wiele nowego w moim spiningowaniu na jeziorku które do tej pory nie darzyło mnie rybą godną siatki wczoraj wyhaczyłem szczupłego 80 cm (3,3 kg). Do tej pory tzw pstryknięcia traktowałem jako zabawę małych okonków a wczoraj jedno pstryknięcie mi uszło uwagi drugi rzut i nie dałem się zaskoczyć Jeszcze raz dzięki za wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Witam ! odkad zaczalem lowic na spining lowie tylko z opadu. Efekty sa niesamowite. W porownaniu do metody zwijanej podszarpywanej poprostu brak porownania. Nakreciłem krotki filmik jak lowie akurat na koguta. Juz w krotce tutaj wkleje jak go zmontuje. Henas widzisz jak spoznisz zaciecie to nic nie masz wiec badz czujny z kazdym poderwaniem przynety z dna. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 http://www.youtube.com/watch?v=2RYmO8gH-sk o to obiecany filmik tylko taki cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sito Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Filmik ciekawy.Gratuluje złowionych rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostek_88 Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 suhhar no pochwal się z czego wykonane twoje koguciki może jakieś zdjęcie z bliska ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 suhhar, Opad nie był przy dnie, tylko w pół wody? Czy to tak wycięte jest, że nie widać kiedy opada do dna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 suhhar, Opad nie był przy dnie, tylko w pół wody? Czy to tak wycięte jest, że nie widać kiedy opada do dna? nieraz na pisaczystym-mulistym dnie opad nastepuje powoli bo glowka kladzie sie na mule i jest ledwo zauwazalny moze dlatego tak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 na troche podmulonym dnie bicie guma o dno na sandacza czy okonia jest efektywniejsze gdyz unoszaca sie chmura bardzo interesuje te drapiezniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 na troche podmulonym dnie bicie guma o dno na sandacza czy okonia jest efektywniejsze gdyz unoszaca sie chmura bardzo interesuje te drapiezniki dobrze ze napisales troche podmulonym i kamienistym dnie to dobra miejscowka lecz calkiem muliste dno raczej nie jest wymazonym miejscem sandaczy chodz czasem i tam sie zdazy zlapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 SIemka panowie dokładnie tak jak piszecie dno nie bylo kamieniste a gliniaste czyli taka rozmoknieta glina pokrywa dno ale efekt chmury powstaje. Do tego trzeba wysoko podrywać bo woda metna nad dnem i ryba czasem stoi jakies 50 cm nad dnem. Koguta nie pokaze bo wstyd sie tym chwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 SIemka panowie dokładnie tak jak piszecie dno nie bylo kamieniste a gliniaste czyli taka rozmoknieta glina pokrywa dno ale efekt chmury powstaje. Do tego trzeba wysoko podrywać bo woda metna nad dnem i ryba czasem stoi jakies 50 cm nad dnem. Koguta nie pokaze bo wstyd sie tym chwalic z reguły to co nam sie niepodoba jest najbardziej lowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henas Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 suhhar wyobraż sobie jezioro szczupakowo linowe czyli niegłębokie (ok 3 m) mułu minimum 0,5 m do tego zarośnięte tam dostałem ostatnio szczupłego 80-kę a dzisiaj okonia 40-kę prowadząc przynętę niby w opadzie jednak bardziej ją podciągając(podciągany opad ) Jak byś tam prowadził kopyto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 suhhar wyobraż sobie jezioro szczupakowo linowe czyli niegłębokie (ok 3 m) mułu minimum 0,5 m do tego zarośnięte tam dostałem ostatnio szczupłego 80-kę a dzisiaj okonia 40-kę prowadząc przynętę niby w opadzie jednak bardziej ją podciągając(podciągany opad ) Jak byś tam prowadził kopyto ja bym zastosowal wolny opad czyli lekka glowka i jedno podbicie lub jak sie niesprawdzi podwojne podbicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henas Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 ja bym zastosowal wolny opad czyli lekka glowka i jedno podbicie lub jak sie niesprawdzi podwojne podbicie MARIUSZA dzięki za głos w sprawie próbowałem robić coś takiego i mimo cienkiej żyłki (0,16) nie udawało mi się utrzymać jej napiętej nie miałem kontaktu z przynętą tam jest naprawdę płytko i dużo mułu na innych jeziorach opad wychodzi mi całkiem pzyzwoicie tak mi się przynajmniej wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 ja bym zastosowal wolny opad czyli lekka glowka i jedno podbicie lub jak sie niesprawdzi podwojne podbicie MARIUSZA dzięki za głos w sprawie próbowałem robić coś takiego i mimo cienkiej żyłki (0,16) nie udawało mi się utrzymać jej napiętej nie miałem kontaktu z przynętą tam jest naprawdę płytko i dużo mułu na innych jeziorach opad wychodzi mi całkiem pzyzwoicie tak mi się przynajmniej wydaje hmm podczas podbicia musisz odrazu wybierac luz na zylce i patrzyc na linie wody i styk zylki nie na szczytowke ,wtedy zauwazysz nawet najdelikatniejsze branie do tego przydaly by ci sie okulary polaryzacyjne jezeli rzucasz dosc daleko jezeli blisko to zauwazysz bez nich jezeli jest duzo mułu to podbicia powinny byc szybsze niz zazwyczaj po opadniecu glowki odrazu kolejne podbicie zeby przyneta niewbijala sie za bardzo w muł a jezeli podbicie ci dalej nie bedzie wychodzic to sproboj podciaganie kija wysoko i wybieranie zylki po obnizaniu tez skuteczna metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 henas ja poprostu zmienił bym miejsce zawsze szukam twardego dnia najlepiej kamieni. Nigdy nie lowie w mule bo wiem ze drapiezniki nie lubia mulu. Chociaz podczas zerowania wplywaja wlasnie na tekie rejony muliste i widzisz jak ladnie trafiles. A z drapieznikiem jest tak ze nie ma na niego reguly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 lecz calkiem muliste dno raczej nie jest wymazonym miejscem sandaczy chodz czasem i tam sie zdazy zlapac czasami sandacze polujac zapuszczaja sie w takie miejsca bo jest wiecej ryb ale wtedy czesto zeruja w pol wody lub przy samej powierzchni skuteczniejsze wtedy sa blachy i woblery albo tez gumy na lekkiej glowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi