seba02121 Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Witam.Jak w temacie...co ze zbiornikiem Jeziorsko?Na tym forum nie znalazłem ani słowa na jego temat.Czyżby tam nikt nie łowił Kiedyś,jakieś dziesięć lat wstecz,wyciągałem tam Karpie od 3 do 8 KG!A wiem,że pływają tam osobniki po wyżej"DYCHY" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Byłem w tym roku na warcie zaraz za zbiornikiem bardzo rybne miejsce, natomiast o samym zbiorniku niewiele wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 W ubiegłym roku kilka karpi wyciągnąłem we wsi Brzeg i Zaspy Miłkowskie. W tym roku jeszcze nie byłem na Jeziorsku, ale na pewno się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Byłem na Jeziorsku w niedzielę. Wędkowałem na Skarpie w Siedlątkowie. Ale tak zupełnie rekreacyjnie-grill i te sprawy... Zarzuciłem dwie gruntówki ze sprężyną ale bez efektów. Pod wieczór jakieś 100-150 metrów od brzegu zaczęło spławiać sie stado karpi, albo amurów- bankowo dwucyfrówki... Niestety nie byłem w stanie tak daleko dorzucić moimi gruntówkami... Skończyło się na karkówce z grilla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Byłem w sobote za tama na Jeziorsku i postanowiłem wpaść tez na Jeziorsko.Nawet wędki nie roskladalem , za duzo wody jak narazie. Orjętuje sie któs czy mozna łowić z łódki ??Czy są jakieś dodatkowe opłaty itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 Jeśli sie nie mylę to wszystko jest opisane w"Rejestrze Połowów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Jak by było w rejestrze to bym sie nie pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 28 Czerwca 2008 Share Napisano 28 Czerwca 2008 Witam. Ja mam do zb. Jeziorsko ok 5km, ale szczerze mówiąc to może z dwa razy w życiu byłem tam na rybach. Jakoś mnie tam nie ciągnie! A i z tego co znajomi mówią to żadko kiedy coś większego wpadnie! Pozdrawiam Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cortez Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Ja mam działkę w Brzegu nad Jeziorskiem Ale niestety nie mogę tam zbyt często łowić Jeżdżę tam prawie od urodzenia i wiem ze kiedyś było tu więcej wędkarzy A teraz to trudno coś większego złowić (Ale ryby napewno są bo widać jak wieczorem się spławiają) Chodziarz ja właśnie wróciłem i nawet coś udało mi się złowić 3 karpie największy maiła 3,5kg (nie mogłam wyciągnąć większych bo miałem żyłkę 0,14)trochę leszczy takich do 30cm i sporo okoni bo jest tam taka miejscówka gdzie zawsze jest ich sporo A nawet nieraz trafi sie szupak albo boleń Wiec nie jest tak tragicznie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Jak wygląda sytuacja na Jeziorsku? Łowił ktoś z kolegów już w tym roku? Chodzi mi głównie o poziom wody, ewentualnie w których rejonach można już liczyc na leszcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figos Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Jak wygląda sytuacja na Jeziorsku? Łowił ktoś z kolegów już w tym roku? Chodzi mi głównie o poziom wody, ewentualnie w których rejonach można już liczyc na leszcza... Byłem tydzień temu w sobote na warcie i przejeżdżając przez jeziorsko widzialem ze woda jeszcze jest wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Witam, Mam pytanie odnośnie Jeziorska w którym miejscu na jeziorku najlepiej zasiąść na karpia. Chodzi mi o lipiec sierpień. Ja myślałem, że może w Siedlątkowie koło kościoła bo kiedyś rozmawiałem z jednym z wędkarzy, że ładne sztuki tam wyciągali. Czy będzie to dobre miejsce?? I czy można tam wywozić zestawy, czy trzeba z brzegu? Pozdrawiam Karpiarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek69 Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Jeżeli chodzi o lipiec, to lepiej na przeciwna stronę Siedlątkowa się kieruj. Najlepiej w okolice ośrodka Rafa. Co do Siedlątkowa, to różnie bywa z braniami. Jednego roku już pod koniec lipca innym razem dopiero koniec sierpnia lub wrzesień. Zależy jak szybko wodę spuszczają. Dodatkowy minus to to, że trzeba się wstrzelić w brania. W zeszłym roku brały ładne karpie, leszcze i bąki jedynie kilka dni pod koniec sierpnia. Później cisza i zero brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo347 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Był ktoś nad zbiornikiem bierze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidinho Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Ja mam pytanie czy ktoś z was łowi na Jeziorsku w okolicach wsi Brodnia na tym łuku. Czy warto tam pojechać, bo słyszałem, że podobno chodzą tam ładne karpie? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat6665 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 A o jakim największym karpiu słyszeliście na jeziorsku? Czy moga byc tam karpie 20-tki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafibmw Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Mam pytanie odnośnie Jeziorska w którym miejscu na jeziorku najlepiej zasiąść na karpia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafibmw Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Czy nikt nie łowi na jeziorsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Sam się zdziwiłem, kiedy ostatnio usłyszałem, że ktoś wyciągnął tam suma ~30kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Konanik tam takie sumy sie trafiaja. Wiem, ze w okolicach miasta Warty na rzece kiedys tez sumy łowili, a teraz? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Chyba w niedługim czasie się wybiorę na karpiki Może coś popuka Ostatnio łowię na "Próbie" i czasami na zbiorniku koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Jezeli chodzi o Jeziorsko to wczoraj znajomy mi pisal, ze wszystko ustało. Powoli zaczely ruszczac sie baki i karpie, lecz teraz podobno nic. Martwa woda, ale ile w tym prawdy to nie wiem, trzeba samemu sprawdzic. Wiec konanik jak przetestujesz zbiornik zdaj tutaj relacje jak z rybami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Elektrochemik, widzę, że mieszkasz w Warcie, więc do zbiornika masz trochę bliżej Zobaczę, jeśli wybrałbym się, to na pewno to opiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafibmw Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 To swietnie ze coś się zaczyna dziać na tym Jeziorsku I ja też czekam na ta dobra wiadomość kiedy bedzie można tam połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 A moze w niedalekiej przyszlosci wedkowanie userow z lodzkiego na Jeziorsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi