psioter5 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 No dobrze rozumiem i przepraszam za zamieszanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekzabrze Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Jakie dodatki dodajecie do zanęty ss Gros Gardon albo Gardons? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Ja zwykle mieszam pół na pół Grosa ze zwykłym i dodaję epiceine. Na razie bałbym się ryzykować popsucie zanęty jakimiś dodatkami czy to pracującymi czy zapachowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekzabrze Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Czyli mieszasz sensasa np.z lorpio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Czyli mieszasz sensasa np.z lorpio? Niektórzy mieszają, ja tego jeszcze nigdy nie robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekzabrze Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Dzienki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Czy was uczyli ortografii w szkole? zanenta dzienki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Czy was uczyli ortografii w szkole? Cytaty pochodzą od jednego użytkownika a używasz liczby mnogiej "was" ...? bartekzabrze "no kill" pisze się przez dwa "l" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekzabrze Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi coś powiedzieć o zanęcie Dragona?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddd Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Dragon to wg mnie bardzo dobre zanęty Sam je stosuje i polecam Dzieki zanecie dragon magnum ploc w tym roku zdobylem 1 miejsce w zawodach Jeszcze raz goraco polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekzabrze Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Dzienki.A jakieś dodatki dodawałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 bartekzabrze, proszę pisz poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatikB87 Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 coco belge powoduje lepsze trawienie... nie bede powtarzał tego co zostało napisane... mozesz spróbować zastąpić je następującymi składnikami - odchody gołębie, brasine brune gotowane mielone konopie (tzw mleczko konopne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxiu Napisano 25 Lutego 2010 Share Napisano 25 Lutego 2010 Jestem laikiem w tematach zawodniczych ale tak się zastanawiałem kiedyś: jeżeli zawody trwają te 3h to czy coco belge w ogóle zdąży "przyspieszyć trawienie" u ryb które weszły w zanęte na początku i się najadły, tak żeby wróciły albo żerowały dalej ? Nie wiem jak szybka jest przemiana materii ryb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 mozna dodac dopalacza Mosella AMIROM . Jest o trzech smakach,smietankowy,owocowy i rybny. 1lyzka stolowa na 1kg zanety. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grud84 Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Maxiu wg mnie jest sens i to jak najbardziej! Jeśli masz coco to przyśpieszasz trawienie, co powoduje że te ryby jednak tak szybko się nie najedzą. Jeśli masz leszcze w zanęcie to przy dozwolonych ilościach zanęt i robactwa nie ma raczej opcji żeby się przejadły;) Z resztą przy zanętach leszczowych i płociowych coco belge w małych ilościach nie powinno zaszkodzić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryda69 Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 spotkałem się wiele razy z faktem, iż coco belge szkodzi rybom. Kilka razy przekonałem się na własnej skórze, często patrzę na błędy innych. Ja oczywiście nie twierdzę, że zawsze tak jest, ale to specyficzny dodatek, którym łatwo popsuć mieszankę. Dawkując go trzeba być bardzo świadomym jego działania. I powiem, że dodanie kilku procent w stosunku do objętości zanęty często jest dużym błędem. Dlaczego? wszyscy wiemy, że nadmiar coco płoszy ryby i jest duuu...dodając go skąd niby wiemy, jaką ilość tego specyfiku w zanęcie zawarł producent??? jeśli on zawarł np. 3 %, my dorzucimy od siebie też kilka, to często mamy jednym dodatkiem zanętę, z którą już wiele nie zdziałamy. A czy nie lepiej byłoby dodać ziemię/ glinę w odpowiedniej, właściwej proporcji, i nie martwić się tym, że ryba się przeje? Czy nie lepiej rozsądnie dawkować ilość spożywki, robactwa wrucanego do wody?? Moim zdaniem to o wiele ważniejsze, niż tego typu dodatki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix1996 Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Witam Postanowiłem odnowić temat Mam 14 lat. Jeżdże na zawody do Gierałtowic (koło PZW "KOMES" Bielsko Biała) Dzisiaj byłem na moich drugich zawodach łowie metodą odległościową Chce poprosić o rady bo moje wyniki są dość słabe Tydzień temu 2 karpie 11 karasi (2 tury po 3 h) 5100g miejsce 9 na 13 Dziś 6 karasi 1 lin 2300g (2 tury po 3 h) miejsce 13 na 13 Jest to staw głębokość od 40cm do 2,5m mętna woda widać 10 cm z gory ryby ukleja płoć leczcz lin karp karaś amur sandacz szczupak sum węgorz może jeszcze inne nastawiam się głównie na karpia karasie amury prosze o pomoc co założyć na chaczyk i jaką zanęte używać dużo wędkarzy eksperymentuje mieszając zanenty może znacie jakiś skuteczny "przepis" żyłka 0,23 przypon 0,18 chce wydać do 40 zł Zapoznaj się z regulaminem i strukturą forum i postaraj się wiecej nie zakładać tematów tego typu w dziale sprzętowym! - Unises Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi82 Napisano 27 Czerwca 2010 Share Napisano 27 Czerwca 2010 Moim zdaniem łowisz zdecydowanie za grubo. Główna 0.18 przypon 0.16 powinno wystarczyć jak już się na takie ryby nastawiasz, jaki stosujesz hak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix1996 Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 FIRMA AKURA rozmiar 10 - 3 białe robaki lub 5 kolorowych pinek lub 2 kukurydze i inne kanapki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 może inni nie nastawiają się na grubą rybę tylko łowią średnią i to w dodatku batem dlatego zostajesz w tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix1996 Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Konrad Nie chodzi mi o to by wygrywać ale o to by coś złowić żeby nie być w tyłach może i masz racje mam bata ale 5 m jest on za krótki a nowy to dopiero w przyszłym sezonie... właśnie dla tego prosze o rady a nie na czym mam łowić-łowię metodą odległościową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Ja dałbym ćwiartkę joka w ziemi bełchatowskiej lub glinie rozpraszającej jeśli nie ma tam mułu, to Cię wyniesie koło 15zł, do tego jakąś zawodniczą zanętę na karpia[MVDE, Sensas lub innych firm], kukurydzę, grube białe barwione. Tj 40zł, tylko starczy na jedną turę, jak chcesz taniej to weź tańszą zanętę, np. w opakowaniach 2 czy 2,5kg. Posłuchaj kolegi, łowisz za grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi82 Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 z haków polecam owner. pamiętaj o żyłce tonącej. w metodzie odlegóściowej najważniejsza jest celność rzutów i nęcenia. na jakiej odległości łowisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix1996 Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 ok 30 m- 15m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.