Gość Bartosz Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Zbierają samochody najlepiej stare i oryginalne, kolekcjonują diamenty itp. Lub Kobiety Sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Szczerze mówiąc nie znam kobiety, która nie potrafiłaby "zagospodarować" każdej kwoty Z tym nigdy nie maja problemu a co najwazniejsze ... głowa ich przy tym nie boli Święte słowa A tak poza tym to jaką lunetę kupujesz bo myślę że będzie to coś do karabinka. Jeśli się mylę to chyba w gwiazdy nie patrzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 20 Lipca 2006 Autor Share Napisano 20 Lipca 2006 Keri, zgadłeś ... lupka celownicza do karabinka i raczej za słaba do ogladania gwiazd, bo ma zoom w zakresie 6-24x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartosz Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Z tego co pamiętam Shogun, to zamierzałeś wystrugać sobie bardzo ciekawą korbę. I jak? Jeśli zrobiłeś to wrzuć jakieś fotki z opisem. U mnie pneumatyka też ma swoje niewielkie miejsce w życiu, ale w zupełnie amatorskim łowieniu. Mam karabinek Lider 12, lunete miałem Tasco ale to tak, jakby do ciężkiego gruntu założyć kołowrotek podlodowy za 20zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 20 Lipca 2006 Autor Share Napisano 20 Lipca 2006 Nie jest to to, o co mi chodziło, ale robiłem to pierwszy raz i zimą zamierzam wydłubac coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartosz Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 O rany!!! Ale cudo! Nie no chłopie, wygląda świetnie! A nie myślałeś żeby Zrobić coś takiego w ciemniejszych kolorach? Dąb np.? Co to za karabinek bo w tej formie trudno poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 20 Lipca 2006 Autor Share Napisano 20 Lipca 2006 To jest właśnie dąb Celowo zostawiłem go w oryginale, bez ciemnienia ... podoba mi sie a i tak z czasem przyciemnieje. A karabinek to D 54 AK albo jak kto woli RWS 54 AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartosz Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Widzę Shogun, że mimo iż dzieli nas prawie 20 lat to mamy trochę wspólnego! Pneumatyką interesuję się stosunkowo od niedawna, będzie jakieś 1,5 roku, ale niestety finanse nie pozwalają mi na kilka hobby równocześnie! Niedawno kupiłem Lidera 12, który jak sam pewnie wiesz nie jest sprzętem najwyższych lotów, ale od czegoś trzeba zacząć, nie? Częściowo interesuje mnie jeszcze myśliwstwo (za sprawą mojego przyszłego teścia), ale już teraz wiem, że nie będę miał siły, czasu i pieniędzy na godzenie kilku przyjemności. Kolejne moje zainteresowanie to bębny. Niestety, wczoraj odjechały do Inowrocławia. Powód? Po rozpadzie kapelki rok zastoju, brak perspektyw na dalsze granie, brak technicznych możliwości trzymania sprzętu i gry (mieszkam w bloku niestety). Efekt? Decyzja o sprzedarzy! Ale niech służy nowemu właścicelowi! Następna sprawa, też już zamknięta, to karate tradycyjne. Ano zaczęły się studia, więcej wydatków itp. Obecnie trenuję sam dla siebie, dla utrzymania jakiejś tam kondycji. No i wreszcie? Wędkarstwo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 21 Lipca 2006 Share Napisano 21 Lipca 2006 a jak już o forsie na temat hobby-wiesz ile kosztuje h&k psg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturDr Napisano 21 Lipca 2006 Share Napisano 21 Lipca 2006 Mnie interesuje modelarstwo, zbieram znaczki, windserfing, wspinaczka, speleologia, jeżdżę często na rowerze, biegam, narciarstwo no i wędkarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 21 Lipca 2006 Autor Share Napisano 21 Lipca 2006 Bez optyki ok. 9 tys. USD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 21 Lipca 2006 Share Napisano 21 Lipca 2006 a z optyką ? W zalezności od optyki .. sama optyka to koszt od 1 tys. do ok. 3,5 tys USD a czasem więcej, czyli łącznie musisz mieś od ok. 10 do ok. 12,5 tys. USD, czyli ... równowartość średniej-nizszej klasy samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 23 Lipca 2006 Share Napisano 23 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 24 Lipca 2006 Autor Share Napisano 24 Lipca 2006 Co się Andi tak dziwisz To jest karabinek dobrej klasy, ale jeszcze nie najwyższej. Za ten ostatni musiałbyś dać ok. 2,5x więcej, czyli wchodzimy w eS-kalsę Dla ciekawych dodam, że sama lufa, którą się wymienia co ok. 10 tys. strzałów (lub mniej, w zależności od stosowanej amunicji - ładunku prochowego i jego rodzaju) to koszt ok. 1-3 tys. USD A lufa lufie nie równa Z jednej będziesz się mieścił w 10 cm na 300 m a z innej w okrąg 50 cm nie trafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 no dziwię się, te kwoty bardzo drogie hobby, mój mieszek tego by nie wytrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 24 Lipca 2006 Autor Share Napisano 24 Lipca 2006 A mój nawet się do tego nie przymierzał. Ale musze coś pomysleć. Może kupię naszego rodzimego wymiatacza ... WKW 12,7 mm z Tarnowa, pojadę na Błędów i postrzelam do starych wiaderek ustawionych na dystansie 2 km Jak się bawić to na całego Sami zobaczcie, Polak potrafi http://www.obr.tarnow.pl/pl/bronstrzelecka.html P.s. Oczywiście żartowałem, bo co ja biedny bym z taką luśnią wiszącą w szafie na gwoździu robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 ja chyba zostane przy rybkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 24 Lipca 2006 Autor Share Napisano 24 Lipca 2006 A ja nie moge miec rybek, bo mi koty wyżerają Nawet mucha sie nie utrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 Zawsze mozna kupic sobie jakiegos "malutkiego pieska" i wtedy bedziesz mogl chodowac i rybki i psy!! Tylko z kotow bedzie trzeba zrezygnowac Ja osobiscie mam 2 psy. A teraz przymiezam sie jeszcze na jednego, bo jeden jest juz niestety na wykonczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 Piotr może niewiesz że kotki się karmi Znajomy mi kiedyś opowiadał jak córce 5lat zafundowali małego kotka ,curunia oczywiście wniebowzięta ,ale po całodziennej zabawie była tak padnięta że oświadczyła mamie że idzie spać tylko nie może kotka wyłączyć bo nie wie gdzie są baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 24 Lipca 2006 Autor Share Napisano 24 Lipca 2006 Maniuś, wiem, że się karmi, że sie nie pierze w pralce, nie wykręca, nie wiruje i nie suszy w mikrofali Wiem, że to niedorzecznie zabrzmi, ale ten kudłaty sześciokilowiec, to kot na psy i moi sąsiedzi doskonale o tym wiedzą, bo nie na jednym "psie na koty" jeździł wierzchem Jeśli kretyńscy właściciele swych piesków nie maja ambicji, by ich pupil pogonił kota, to wszystko OK, nawet z nijaką Sabą dobermanką sie zaprzyjaźnił i czasami śpia razem Ilez to razy słychać ... kota, kota, a pies wierny swemy głupiemu panu gna za kotem aż dym leci. I po co to wszystko, trafi na lenia, któremu jakoś nie będzie chciało sie uciekać i zrobi mu krzywdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 Piotr wiem że koty to straszne indywidualiści ,sam miałem takiego co rybki łowił i nie raz pod dzwiami rano linek leżał lub karpik,natomiast myszki się brzydził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 24 Lipca 2006 Autor Share Napisano 24 Lipca 2006 Mój złowił karkarpia z wanny przed Wigilią. Rano wstaję, a na przedpokoju leży dzwonek z 2 kg karpika a obok niego smacznie śpiące oba obrzarte kotki Sandaczy na wycieraczke jeszcze nie przynoszą i w tym temacie bede musiał nad nimi jeszcze popracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 Piotr może niewiesz że kotki się karmi Znajomy mi kiedyś opowiadał jak córce 5lat zafundowali małego kotka ,curunia oczywiście wniebowzięta ,ale po całodziennej zabawie była tak padnięta że oświadczyła mamie że idzie spać tylko nie może kotka wyłączyć bo nie wie gdzie są baterie mania dobre, a ile śmiechu mi dostarczyłeś, tylko możesz się domyślać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 czyli wchodzimy w eS-kalsę Przesadziłeś. $12,5 tys x 2.5 = $31,25 tys x 3,2 = PLN 100 000 => toż to nawet dobrego avensisa nie kupisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi