adi1122spid Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 będzie mniej zamieszania zamieszania i tak jest mało... mysle ze dokładniejsze opisy beda ciekawsze --------------- A mam jeszcze jedno pytanie. Mozna zgłaszac kazdą rybe ktora sie złowi czy tylko od jakiejs długosci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 ale chodzi mi o formułę: np. metoda,sprzęt: spinning, daiwa powermesh a nie metoda:spinning pogoda: zróżnicowana z delikatną nutką wpływu klimatu podzwrotnikowego sprzęt: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 ok, juz rozumiem, moze byc... A jak ze zgłaszaniem tych ryb? wszystkie mozna zgłaszac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 A jak ze zgłaszaniem tych ryb? wszystkie mozna zgłaszac ?? raczej wymiarowe A dla tych bez wymiaru trzeba będzie coś ustalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 21 Lipca 2008 Autor Share Napisano 21 Lipca 2008 To czekamy na propozycje Ja proponuje wymiary jak najnizsze zeby zgłoszen było duuzo np. Karaś 25 cm. Płoć 20 cm. Ukleja 15 cm. Koluch 25cm. Wsio... to moje propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Co jest większym wyczynem- złowienie jedynego w życiu szczupaka na metr czy regularne łowienie medalowych płoci i karasi?Jak jednego w życiu no to faktycznie.... to dużo trudniejsze Zależy dla kogo – na pewno psychicznie trudniejsze; szczególnie dla nie-dziewczynek maniek to rozumie. chyba za dobrze Tomaszek nie znasz polskich realiówTo raczej nie ja nie znam tych realiów. Zauważyłem, że "bezrybność polskich wód" jest dla wielu doskonałą wymówką. Nadal pamiętam na tym forum pomysły wykluczania z konkursów ryb złowionych za granica z uwagi, to cytat "na dostępność ryby". Może cię to zdziwi DAWID ale w PL nadal regularnie poławiane są szczupaki w granicach 80 - 100cm. Wystarczy poczytać bardziej "sprofilowane" fora.To ma byc zabawaPozostaje pytanie czy bawimy się piłką szmacianką czy chcemy zrobić coś na poziomie. Różne są pojęcia zabawy, jeden rzyga przez okno inny bije rekordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Popieram tomaszka i uważam że ryby wystawiane do GPFH powinny być "nie przeciętne" ..czyli większe np.dolnym kryterium mógłby być "próg" medalowej ryby z WŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 czyli brązowy medal 1 punkt, srebrny 2 i złoty 3, troche lipa strasznie mało będzie ryb, no ale jak tak chce większość to niech tak będzie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 nie to dokładnie miałem na myśli... dolnym kryterium zgłoszenia ryby mógłby byćy próg uzyskania brązowego medalu WŚ... a punktacja byłaby związana z procentową "wartością" długości ryby w stsunku do rekordu (tak jak gdzies to pisał Tomek1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Tylko ile bedzie zgłoszen akich ryb ?? Mysle ze niewiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 dwa, trzy miesięcznie - strata czasu na organizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 strata czasu na organizację. Dokładnie... Ale jak chcecie... zrobić coś na poziomie A nie bawić się piłką szmacianką to prosze bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Temat ucichł... znow Musimy poprostu wszystko wspolnie przedyskutowac i to zorganizowac Proponuje jakąś ankiete Wystarczy zrobić "prog" długosci ryb. Wolicie tak... Amur 55 Boleń 45 Brzana 40 Cetra 35 Głowcica 80 Jaź 30 Karaś 25 Karp 55 Kleń 30 Leszcz 40 Lin 30 Lipień 35 Łosoś 50 Miętus 35 Okoń 25 Płoć 20 Pstrąg potokowy 45 Pstrąg tęczowy 50 Sandacz 55 Sum 70 Szczupak 55 Świnka 35 Tołpyga 70 Troć jeziorowa 60 Troć wedrowna 45 Ukleja 15 Węgorz 55 Wzdręga 20 Czy tak... Amur 70 Boleń 60 Brzana 55 Cetra 45 Głowcica 95 Jaź 40 Karaś 30 Karp 70 Kleń 40 Leszcz 50 Lin 40 Lipień 45 Łosoś 60 Miętus 45 Okoń 35 Płoć 30 Pstrąg potokowy 60 Pstrąg tęczowy 60 Sandacz 65 Sum 85 Szczupak 70 Świnka 45 Tołpyga 90 Troć jeziorowa 70 Troć wedrowna 60 Ukleja 20 Węgorz 65 Wzdręga 30 ??? A moze jeszcze nizej lub jeszcze wyzej ?? zapraszam do dyskusji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Pstrąg potokowy 45 W porównaniu do okonia 25 to trochę za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 musimy sie zastanowic napewno jesli chodzi o pierwsza wersje bedzie wiecej zgłoszeń, wiecej fotek, wiec ja jestem za pierwszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Ja raczej tez jestem za pierwszą wersią bo co do moich zbiorników wodnych to ta druga wersja to jakas bajka nie do zrealizowania Aczkolwiek to mozna by było jeszcze ciut poobnizac niektóre gatunki ale to juz do przedyskutowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 W porównaniu do okonia 25 to trochę za dużo Dla tego postanowiłem ze najlepiej bedzie przedyskutowac to z Wami, więc ile proponujecie ?? Aczkolwiek to mozna by było jeszcze ciut poobnizac niektóre gatunki ale to juz do przedyskutowania. Powiedz o ktore Ci chodzi i bedziemy obnizac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 ja to juz czekam z utęskniniem na to Grand prix będzie fajnie kolorowo, bedzie duzo rybek, ogólnie spox kiedy ma to się zacząć czy to takie gadanie jest aby, adi1122spid zrób ankiete na temat którą kto wersje wybier i niech to się zacznie bo sezon przeleci i lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 ja to juz czekam z utęskniniem na to Grand prix będzie fajnie kolorowo Dopóki nie pojawi się wartościowa nagroda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Dopóki nie pojawi się wartościowa nagroda Zastanawiałem sie nad tym, ale jesli juz, to jakis drobiazg, pomyslimy --- Ja tez jestem za ta pierwsza wersją "progów". Wiec mysle ze mozna zaczynac. Ewentualne poprawki bedzie mozna zrobic w trakcie i niech to się zacznie bo sezon przeleci i lipa To zacznie sie sezon podlodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Bez kasy tj. znaczących nagród nic nie zdziałacie. Pies z kulawą noga tu nic nie zgłosi bo niby po co? Dla sławy? Mamy temat jak było na rybach i tam już zgłaszacie swoje wyniki. Bawcie się w pomysły jak to zrobić a i tak temat niedługo padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Pies z kulawą noga tu nic nie zgłosi bo niby po co? dla własnej satysfakcji, nagrody są niepotrzebne Bawcie się w pomysły jak to zrobić a i tak temat niedługo padnie Nie bądź takim pesymistą, parę osób jest zainteresowanych. Mamy temat jak było na rybach i tam już zgłaszacie swoje wyniki. Jak na razie od twojego wyczynu z 1 maja ( "szalonego" szczupaka 52cm ) do tej pory nic nie umieściłeś w podawanym przez ciebie temacie (poza gratulacjami )... więc daruj sobie komentarze i nie psuj ludziom zabawy w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Faktycznie na początek możnaby obniżyć kryterium coby było więcej zgłoszeń, fotek i zabawy. Słuchajcie a może by ustalić dolny pułap na np 60% rekordu krajowego. A coby propagować wypuszczanie ryb punktować + 20%. czyli np: Łowiąc bolka 70cm ----> dostaję 70/99*100=70,7 = 71pktów a za wypuszczenie premię 20% czyli 0,2*71=14,2=14pktów w sumie na konto wpada 85 pktów.... no a co do zasad: fotki obowiązkowe (coby było kolorowo)...w miarki nie ma się co bawić wg mnie... trzeba sobie na wzajem ufać no i z jednego wypadu można umieścić max 3 ryby...(omijamy punktowanie 50 płotek;) ) co wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Supersobi no fajnie to wygląda... powinno być ok Dla tego postanowiłem ze najlepiej bedzie przedyskutowac to z Wami, więc ile proponujecie?? Potok - 35cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Proponowałbym założenie tematu do wstawiania fotki rybki i wyliczenia punktów.... pomińmy gratulacje coby były same rybki A w drugim temacie jakiś uprawniony forumowicz by aktualizował tabelę uczestników grand prix z sumą punktów... Dodatkowo jeszcze jeden temat do "lużnych konwersacji apropos Grand Prix, gratulacji i wymiany poglądów" jeżeli ktoś chciałby się dopisać do grand prix mogłby to zrobić w każdym momencie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi