tomek1 Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 Pamiętaj że Miron ma z tego co pamiętam 18 lat. W tym wieku zdolność kredytowa jest raczej nikła
Tomaszek Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 Pamiętaj że Miron ma z tego co pamiętam 18 lat. W tym wieku zdolność kredytowa jest raczej nikła No ta. Ale tego to ja już nie moge wiedzieć... No to miron, z tego co wkleił tomek1 bierz żółtego ogórka I co to postulatu "żeby nikt nie chciał go ukraść" pamiętaj że nie wiem jak 126p ale polonezy kradną - i to podobno "bardzo".
miron Napisano 19 Sierpnia 2006 Autor Napisano 19 Sierpnia 2006 Pamiętaj że Miron ma z tego co pamiętam 18 lat. W tym wieku zdolność kredytowa jest raczej nikła ciekawa teoria tylko ja nigdy nie mówiłem ile mam lat
tomek1 Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 A tu na przykład. Dla mnie ten adres maila jest jasny interesują mnie tereny z dala od ludzi , dzikie , zarośniete , trudnodostępne z powalonymi drzewami ... mniam możecie pisać na maila miron17_89@o2.pl lub na prywatną wiadomość ---- to nie prawda , że cała Polska musi od razu wiedzieć -- bez obaw nie zabieram ryb z łowiska , nie zabijam , nie śmiecę , rzadko odwiedzam wodę niestety I LUBIĘ ŁOWIĆ O ŚWICIE - TAAAAK !!! Kojarzył mi się też post w temacie predstaw się, ale teraz go nie znalazłem
tanto Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=121139254 ooooo wlasnie o takiego mi chodzilo,niedrogi i w dodatku diesel
tomik Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 Jeździłem kiedyś przez jakiś czas taką cytryną z dislem, spisywał się dzielnie, ale serwis i części są drogie.
damien Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 do to moj skurczybyk nie ma to jak na ryby golfikiem... jeszcze nie zdazylo mi sie zebym sie gdzies zawiesil, czy cos urwal. silnik 1.8 90 km na gazie (spala jakies 8-9 litrow na 100 km) nic dodac nic ujac tylko psiknac gazu i na ryby http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0ca43ceb86e2c5fd.html
artech Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 Marzenie to byłaby jak dla mnie Toyota Land Crousier I nic więcej nie byłoby mi potrzebne, ale koniecznie poprzedni model nie ten najnowszy, bo mnie osobiście ten ostani jakoś się niepodoba
artech Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 Silnik w tych Omegach to słynny TDS od BMW więc nie ma z nim problemów Akurat jest odwrotnie, ten silnik BMW kupiło od Opla
artech Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 http://moto.allegro.pl/sh...?item=121139254 ooooo wlasnie o takiego mi chodzilo,niedrogi i w dodatku diesel Za darmo bym tego nie chciał
Tomaszek Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 Silnik w tych Omegach to słynny TDS od BMW więc nie ma z nim problemów Akurat jest odwrotnie, ten silnik BMW kupiło od Opla Tego nie wiem - dziwne by to było - jak już to kupili silnik od GM (bo opel to tylko marka auta i żadnych silników nie produkuje ) Ale starając się to ustalić poczytałem fora dyskusyjne BMW i wychodzi jedno że silniki TD i TDS cieszą się złą opinią. Najczęstrze przywary to pękające głowice i problemy z pompą. Poza Omegami i BMW te silniki również pracują w Roverach w tym w Range-u i Land-dzie.
artech Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 ja poruszam się osiemnastoletnią Toyotą Corollą 1,8 d, chociaż Toyka jest już pełnoletnia spisuje się calkiem nieźle, na teren niestety trochę za niska ale daję radę. Narazie niestety niestać mne na zmianę auta ale jeżeli będę zmieniał to albo kupię kolejną Toyotę albo Audi inne marki raczej nie wchodzą w grę.
miron Napisano 20 Sierpnia 2006 Autor Napisano 20 Sierpnia 2006 a co myślicie o Golfach ale takich do 5 tyś złotych (słyszałem że się nie psują...ale czy to prawda) i jeszcze jedno :jak już pisałem potrzebne by było miejsce w samochodzie na sprzęt i żeby czasem przekimać(nawet 2 osoby)
Tomaszek Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 Samochód za 5 patyków jest zazwyczaj w takim wieku że będzie się psuł. Nie ma siły - popatrz na dostępność części i ogólne koszty eksploatacji i napraw bo z samochodem to na zakupie wydatki się nie kończą - oj nie... Przelicz też sobie lie musisz dać za ubezpieczenie poszczególnych marek, zakładając że zamierzasz opłacić AC co w sytuacjach gdy auto ma zostawać samo w jakiś krzaczorach jest zalecene.
tomek1 Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 AC na golfa za 5 tysięcy (rocznik około 90)?? Z tego co wiem to 10 lat jest granicą AC, ale masz rację auto to skarbonka: ubezpieczenie, przegląd, części, paliwo jest na co wydawać. Miron jak to z tym twoim wiekiem bo przemilczałeś sprawę
miron Napisano 20 Sierpnia 2006 Autor Napisano 20 Sierpnia 2006 damien, czy to golf 1 , 2 czy 3 ? i ile za niego dałeś ? i czy się często psuje? Może kiedyś się ujawnię
tomek1 Napisano 21 Sierpnia 2006 Napisano 21 Sierpnia 2006 Dwójka- przecież jest zdjęcie. Może kiedyś się ujawnię Cosik mnie tu ściemniasz. Czyli jednak dobrze kojarzyłem
artech Napisano 21 Sierpnia 2006 Napisano 21 Sierpnia 2006 Tego nie wiem - dziwne by to było - jak już to kupili silnik od GM (bo opel to tylko marka auta i żadnych silników nie produkuje ) Tomaszek masz rację, oczywiście że od GM, chodziło mi o to że najpierw ten silnik napędzał ople a później BMW.
artech Napisano 21 Sierpnia 2006 Napisano 21 Sierpnia 2006 Samochód za 5 patyków jest zazwyczaj w takim wieku że będzie się psuł. Nie ma siły - popatrz na dostępność części i ogólne koszty eksploatacji i napraw bo z samochodem to na zakupie wydatki się nie kończą - oj nie... Zgadzam się w 100% Nie masz kłopotów - kup se samochód a napewno będziesz je miał Jak chcesz samochód do którego części nie są za drogie to nie kupuj japończyków
miron Napisano 21 Sierpnia 2006 Autor Napisano 21 Sierpnia 2006 dzięki za rady chyba rzeczywiście nie będę się śpieszył
damien Napisano 21 Sierpnia 2006 Napisano 21 Sierpnia 2006 damien, czy to golf 1 , 2 czy 3 ? i ile za niego dałeś ? i czy się często psuje? pewnie ze 2!! nie psuje sie!! ja za niego dalem okolo 4 tys + oplty + gaz. jeszcze ze 2 miechy temy temu byl do sprzedania za 6 tys ale sie rozmyslilem. ogolnie VWeje sa bardzo dobrymi samochodami... jesli chcesz to odzwiedz forum tam napewno cos ci doradza! pozdro
dudi Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 Miron ja polecam ci golfy. Wiadomo stare to bedzie sie psuł, Ale cześci są tanie naprawde, a jak masz gdzie to mozesz sam koło niego pogrzebać. Ja miałem MKII teraz MKIII i staram sie wszystko sam robic. A na ryby biore i tak czesto auto staruszka na polowania MERCEDES BENZ 250GD mod. 460 - 4x4 pełne blokady. zero elektroniki - błoto, śnieg, góry - nie stanowia dla niego problemu. Ale jak bedzie mnie stać to sobie zapodam cos specjalnie na ryby bo moj golf od krzaczków sie troszku już porysował :/ - chyba bym kupił VW T4 syncro
dudi Napisano 22 Sierpnia 2006 Napisano 22 Sierpnia 2006 Aha jakby kogos interesował jakis G- model To mam ślicznego 230 GE z 1989r do opulenia - bardzooo zadbany.
shogun_zag Napisano 27 Sierpnia 2006 Napisano 27 Sierpnia 2006 Ale starając się to ustalić poczytałem fora dyskusyjne BMW i wychodzi jedno że silniki TD i TDS cieszą się złą opinią. Najczęstrze przywary to pękające głowice i problemy z pompą. Dziwne rzeczy piszesz. Ja nie czytałem a miałem 525 w 2,5l w TDS-ie i nic podobnego nie zaobserwowałem. Sprzedałem ja przy przelocie 425 tys. i wszystko było OK. Moi znajomi, którzy wręcz tyrali TDS-ami tez nic podobnego nie stwiedzili. Wracajac do sprawy, miałem dawno, dawno temu prawdziwy wedkarski samochód. Przysosowany był wyłacznie do rybek, ze spankiem, bagaznikiem na łódkę, kuchenke, stolik i takie tam samoróbki. A wszystko to znajdowało sie w Wartburgu kombi z silnikiem z Golfa 1,3 l. Zaleta jego był potężny bagażnik, jak ze potrzebny w naszej profesji. Potem w podobny sposób zaadoptowałem VW Transportera. To dopiero była wygoda I własnie tego ostatniego goraco polecam
tomik Napisano 27 Sierpnia 2006 Napisano 27 Sierpnia 2006 Moim zdaniem najlepszy samochód wędkarza to samochód... służbowy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.