tomik Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisano 4 Kwietnia 2007 Dobre fotografie są najlepszą pamiątką z wypraw wędkarskich , ale wiele osób ma kłopoty ze zrobieniem interesujących zdjęć... Wracamy do głównego wątku tematu.
maniek Napisano 11 Czerwca 2007 Autor Napisano 11 Czerwca 2007 Wracamy do głównego wątku tematu.No to ja zapoczątkuje odnowienie tematu.
Brylu Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 taka jak podał ESSOX drażniła mnie całą nocke jak na karpia siedziałem rechotała i rechotała,jakby chciała powiedzieć''i tak nic nie złapiesz jedź do domu''
andi64 Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 ostatnio ten ptaszek umilał mi pobyt nad wodą choć do dziś nie jestem pewien jak ten jegomość się zwie
maniek Napisano 12 Czerwca 2007 Autor Napisano 12 Czerwca 2007 jakby chciała powiedzieć''i tak nic nie złapiesz jedź do domu''Brylu a skąd wiesz moze chciała powiedziec "daaajjjj miiii buuuuuzzzzziiii.
Brylu Napisano 12 Czerwca 2007 Napisano 12 Czerwca 2007 hehehehe no wiesz może,tylko byłbym za tym pierwszym bo i tak nic nie złapałem więc miała racje
stu6-60 Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 Wszedlem w temat wierzac ze znajde foty z wedkarskich przygod, urokliwe miejsca i moze porady dala nowicjuszy(takich jak ja). Niestety, oprocz tego znalazlem tez "polskie piekielko" . Chcialem uzyskac pare wskazowek w temacie ABC fotografii (nie tylko wedkarskiej), ale pewnie to nie miejsce na proste pytania. Pozdro-Radek.
tomii Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 Wszedlem w temat wierzac ze znajde foty z wedkarskich przygod, urokliwe miejsca i moze porady dala nowicjuszy(takich jak ja) Wszedłes chyba na ostatnią stronę tematu a nie w temat. Poczytaj ten temat od początku, a później przejdź do "Galeria zdjęć użytkowników forum" i też poczytaj od początku. Jeżeli informacje zamieszczone w tych tematach nie dadzą odpowiedzi na proste pytania to chętnie i w miarę możliwości postaram się pomóc odpowiadając na Twoje pytania - jeżeli takowe zostaną postawione bo jak na razie nie dostrzegam pytania w Twoim poście. Miłej lektury.
maniek Napisano 26 Czerwca 2007 Autor Napisano 26 Czerwca 2007 Niestety, oprocz tego znalazlem tez "polskie piekielko"Sorki ale nie zawsze się wyrabiamy z usuwaniem zbędnych postów na nie temat ,ale zrób tak jak radzi Tomii.
Gość bogdan39 Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 Andi piekne zdjecie. No moze konkursik na najpiekniejsza fotografie przyrodnicza.
andi64 Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 Andi piekne zdjecie. no, kurna nie po to tyle latałem za tym pióroczłapem jak widać żaden z userów nie zauważył żyłki zamiłowania doi fotografii z mojej strony Nooo, Boigdan to zawsze trzyma kciuk na przycisku
maryaChi Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 Andi bardzo fajne zdjęcie. Jak na widokowke - lekko obiektyw w lewo i jest. Ale co do samego ujęcia zwierzaka - perfekt. Pewnie jakis wydawca kolejnego przewodnikach po ptakach wodnych chetnie kupilby takie cos Chcialbym kiedys takie machac. Pozdro.
andi64 Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 ekko obiektyw w lewo i jest Aaaa, kapuję o co chodzi tzn. wykadrować? dzięki za wskazówki, myślę że następnym razem wyjdzie kurna, złap i kliknij, oto jest pytanie
dudi Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 jak widać żaden z userów nie zauważył żyłki zamiłowania doi fotografii z mojej strony witaj w klubie
Docent Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 ekko obiektyw w lewo i jest Aaaa, kapuję o co chodzi tzn. wykadrować? dzięki za wskazówki, myślę że następnym razem wyjdzie kurna, złap i kliknij, oto jest pytanie NICZEGO NIE KADRUJ ... jedna z podstawowych zasad fotografi obiektów ( tu ptaka ) które moga ie poruszac lub sie poruszają to to ze obiekt fotografowany musi mieć przestrzeń w która moze sie poruszac ... gdybyś zrobił fotke centralnie straciła by wiele na uroku
andi64 Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 witaj w klubie dzięki oby to tylko na powitaniach się skończyło
tomek1 Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 Andi fotki super Tylko jedna prośba- wklejaj je w większej rozdzielczości (np. 1024x768). Aparat masz pierwsza klasa, szkoda tego nie wykorzystać
andi64 Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 gdybyś zrobił fotke centralnie straciła by wiele na uroku Ooooo, dzięki Docent, człowiek uczy się całe życie, a i tak głupim umiera
andi64 Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 Andi fotki super Tylko jedna prośba- wklejaj je w większej rozdzielczości (np. 1024x768). Aparat masz pierwsza klasa, szkoda tego nie wykorzystać po prostu, nie chwaląc się amator jestem tomek1, poczytam na ten temat i się dostosunkuję
tomek1 Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 się dostosunkuję Chodzi tylko o rozdzielczość, reszta dla mnie bomba
andi64 Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 reszta dla mnie bomba i o to chodzi samemu mi się chce śmiać, jak to czytam
stu6-60 Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 No coz ,tomii twoja bufonada upewnila mnie ze to nie miejsce na proste pytania. A z pewnoscia nie do ciebie. Szkoda. Pozdro-Radek.
maryaChi Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 ekko obiektyw w lewo i jest Aaaa, kapuję o co chodzi tzn. wykadrować? dzięki za wskazówki, myślę że następnym razem wyjdzie kurna, złap i kliknij, oto jest pytanie Na zdjeciu mamy wrazenie ze ptaszek ma lekko uciety ogon. Chodzi o kadrowanie przy fotografowaniu, czyli taki obrazek, w którym żaden element naszego obiektu zainteresowania nie zostaje pominięty. Nie jest latwo zrobic dobre zdjecie szczegolnie na zoomie, ale to jest wlasnie duża część sztuki. Druga część (duzo trudniejsza) to moment, ktory akurat w twoim zdjęciu jest dobrany niemal (dla mnie całkowicie) idealnie - i dzięki temu ta fotka ma taką siłę - przykuwa wzrok i śmierdzi profesjonalizmem Zawsze jesli ma się mozliwosc warto zrobic pare fotek w krotkich odstępach czasu, z ktorych potem wybierze sie ta najladniejsza, najlepiej wykadrowana, z najlepszym ujęciem.
artech Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Stu6-60, Tomii życzliwie doradza Tobie przeczytanie całego wątku a następnie zadawanie pytań jeżeli nie znajdziesz na nie odpowiedzi, a Ty niepotrzebnie go atakujesz Ktoś Ci na odcisk nadepnął?? Szef Cię wk.....?? Czy co? Bo nie rozumiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.