Skocz do zawartości
Dragon

Fotografia wędkarska

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dobre fotografie są najlepszą pamiątką z wypraw wędkarskich , ale wiele osób ma kłopoty ze zrobieniem interesujących zdjęć...

Wracamy do głównego wątku tematu.

• 2 months later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 392
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

taka jak podał ESSOX drażniła mnie całą nocke jak na karpia siedziałem rechotała i rechotała,jakby chciała powiedzieć''i tak nic nie złapiesz jedź do domu''

Napisano

ostatnio ten ptaszek umilał mi pobyt nad wodą :grin:

choć do dziś nie jestem pewien jak ten jegomość się zwie :oops:

f046bee2ddd251d8med.jpg

Napisano
jakby chciała powiedzieć''i tak nic nie złapiesz jedź do domu''
Brylu a skąd wiesz moze chciała powiedziec "daaajjjj miiii buuuuuzzzzziiii. :mrgreen::mrgreen:
Napisano

hehehehe no wiesz może,tylko byłbym za tym pierwszym bo i tak nic nie złapałem więc miała racje ;)

• 2 weeks later...
Napisano

Wszedlem w temat wierzac ze znajde foty z wedkarskich przygod, urokliwe miejsca i moze porady dala nowicjuszy(takich jak ja). Niestety, oprocz tego znalazlem tez "polskie piekielko" :sad: . Chcialem uzyskac pare wskazowek w temacie ABC fotografii (nie tylko wedkarskiej), ale pewnie to nie miejsce na proste pytania. Pozdro-Radek.

Napisano
Wszedlem w temat wierzac ze znajde foty z wedkarskich przygod, urokliwe miejsca i moze porady dala nowicjuszy(takich jak ja)

Wszedłes chyba na ostatnią stronę tematu a nie w temat.

Poczytaj ten temat od początku, a później przejdź do "Galeria zdjęć użytkowników forum" i też poczytaj od początku.

Jeżeli informacje zamieszczone w tych tematach nie dadzą odpowiedzi

na proste pytania

to chętnie i w miarę możliwości postaram się pomóc odpowiadając na Twoje pytania - jeżeli takowe zostaną postawione bo jak na razie nie dostrzegam pytania w Twoim poście. :wink:

Miłej lektury.

Napisano
Niestety, oprocz tego znalazlem tez "polskie piekielko"
Sorki ale nie zawsze się wyrabiamy z usuwaniem zbędnych postów na nie temat ,ale zrób tak jak radzi Tomii.
Gość bogdan39
Napisano

Andi piekne zdjecie.

No moze konkursik na najpiekniejsza fotografie przyrodnicza.

Napisano
Andi piekne zdjecie.

no, kurna nie po to tyle latałem za tym pióroczłapem :mrgreen::grin:

jak widać żaden z userów nie zauważył żyłki zamiłowania doi fotografii z mojej strony :mrgreen::grin:

Nooo, Boigdan to zawsze trzyma kciuk na przycisku :mrgreen::lol::lol::lol:

Napisano

Andi bardzo fajne zdjęcie. Jak na widokowke - lekko obiektyw w lewo i jest. Ale co do samego ujęcia zwierzaka - perfekt. Pewnie jakis wydawca kolejnego przewodnikach po ptakach wodnych chetnie kupilby takie cos :) Chcialbym kiedys takie machac.

Pozdro.

Napisano
ekko obiektyw w lewo i jest

Aaaa, kapuję o co chodzi :grin: tzn. wykadrować? :grin:

dzięki za wskazówki, myślę że następnym razem wyjdzie :grin:

kurna, złap i kliknij, oto jest pytanie :mrgreen::grin::grin::grin:

Napisano
jak widać żaden z userów nie zauważył żyłki zamiłowania doi fotografii z mojej strony :mrgreen::grin:

witaj w klubie :)

Napisano

NICZEGO NIE KADRUJ ... jedna z podstawowych zasad fotografi obiektów ( tu ptaka ) które moga ie poruszac lub sie poruszają to to ze obiekt fotografowany musi mieć przestrzeń w która moze sie poruszac ... gdybyś zrobił fotke centralnie straciła by wiele na uroku :)

Napisano

Andi fotki super :razz: Tylko jedna prośba- wklejaj je w większej rozdzielczości (np. 1024x768). Aparat masz pierwsza klasa, szkoda tego nie wykorzystać :wink:

Napisano
gdybyś zrobił fotke centralnie straciła by wiele na uroku

Ooooo, dzięki Docent, człowiek uczy się całe życie, a i tak głupim umiera :mrgreen::grin::grin::grin:

Napisano
Andi fotki super :razz: Tylko jedna prośba- wklejaj je w większej rozdzielczości (np. 1024x768). Aparat masz pierwsza klasa, szkoda tego nie wykorzystać

po prostu, nie chwaląc się amator jestem :mrgreen::lol:

tomek1, poczytam na ten temat i się dostosunkuję :mrgreen::lol:

Napisano

No coz ,tomii twoja bufonada upewnila mnie ze to nie miejsce na proste pytania. A z pewnoscia nie do ciebie. Szkoda. Pozdro-Radek.

Napisano

Na zdjeciu mamy wrazenie ze ptaszek ma lekko uciety ogon. Chodzi o kadrowanie przy fotografowaniu, czyli taki obrazek, w którym żaden element naszego obiektu zainteresowania nie zostaje pominięty. Nie jest latwo zrobic dobre zdjecie szczegolnie na zoomie, ale to jest wlasnie duża część sztuki. Druga część (duzo trudniejsza) to moment, ktory akurat w twoim zdjęciu jest dobrany niemal (dla mnie całkowicie) idealnie - i dzięki temu ta fotka ma taką siłę - przykuwa wzrok i śmierdzi profesjonalizmem :)

Zawsze jesli ma się mozliwosc warto zrobic pare fotek w krotkich odstępach czasu, z ktorych potem wybierze sie ta najladniejsza, najlepiej wykadrowana, z najlepszym ujęciem.

Napisano

Stu6-60, Tomii życzliwie doradza Tobie przeczytanie całego wątku a następnie zadawanie pytań jeżeli nie znajdziesz na nie odpowiedzi, a Ty niepotrzebnie go atakujesz :???: Ktoś Ci na odcisk nadepnął?? Szef Cię wk.....?? Czy co? Bo nie rozumiem :???:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.