wedkarzyk Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Mam zamiar kupic wedke karpiowa firmy Zebko.Prosze o rade,czy warto kupowac sprzet tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Witam . Firma Zebco jest jedną z najlepszych firm na świecie ,ich produkty są wysokiej jakości niestety dość trudno je kupić,oczywiście mowa o sklepach stacjonarnych,bo w internecie jest tego dość sporo.Posiadam 2 karpiówki Zebco"topic"już kilkanaście lat i nadal świetnie sobie radzą.Posiadam również kołowrotek z wolnym biegiem z tej firmy i chociaż nie jest to "karpiowa"maszyna i w dodatku jest to raczej z tańszych model , radzi sobie na karpiówkach (i nie tylko)znakomicie. Także gorąco polecam tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarzyk Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 Witam!Tak sie sklada,ze obecnie mieszkam w U.K i ta firma jest dostepna na rynku w wiekszosci sklepow i nie ma problemu by kupic jej sprzet Poczekam jeszcze na kilka opini i moze udam sie na zakupy!Dzieki za porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szalony_kat Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Nie zastanawiaj sie tylko kupuj.Sprzet z tej firmy to najwyższa półka !Zebco, Rhino, Browning i Berkley to wg. mnie najlepszy sprzet. Wyciagniesz tym wszystko !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giepol Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Do ds-fan , witam ,widzę że korzystasz z "ZEBCO" jeśli możesz to nakieruj mnie i wytłumacz do czego się nadają: 1. BROWNING SYNTEC LIGHT BOAT 3300 - 3,30m,2części, 100/200g,carbon 2. ZEBCO TROPHY Carp 2,75 - c.w. 2,75Lbs, dł-3,60m,3części Wędziska nabyłem od kolegi który pracował czasowo we Francji ale dokładnego ich zastosowania nie potrafił określić.Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Cześć.Wedka 1 wydaje mi sie że może to być albo jakaś sumówka albo surfcasting.Natomiast 2 wędka to typowa karpiówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giepol Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Witam, 1 ma małe przelotki od początku i przeznaczyłem ją na grunt, napisz co to jest ten surfcasting? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 surfcasting morskie łowienie z plaży, troche przykrotkie jak na surfcasting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Cześć, giepol, na moje oko wydaje mi się że pierwsza wędka jest do połowu z łodzi w morzu na lżejsze pilkery itp, prawdopodobnie mogła by też się nadawać do ciężkiego trolingowania. Ale do ciężkiego gruntu na duuuże ryby może też się sprawdzi, tylko nie wiem jak będzie z długością rzutu, przy tej długości i małych, pewnie gęsto rozmieszczonych przelotkach. O surfcastingu masz tutaj http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=975 2 wędka tak jak napisał ds-fan, to karpiowka, w sam raz na grunt nie tylko na karpie na pewno bardziej "uniwersalna" gruntowka niż wędka 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giepol Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Dzięki chłopaki, nr.1 jest na grunt-ciężarki 25-35g lub koszyczek- nie miałem problemów z długimi rzutami,raczej bałem się o szczytówkę czy wytrzyma ciężar przy rzutach. Natomiast nr.2 jestna karpie z kulą wodną(nie chcą "cholery" brać normalnie na spławik),ładnie pracuje,akcja od połowy kija -tak zauważyłem gdy miałem prosiaczka 3,5kg ,tylko dolnik wydawałmi się za długi. Poza tym o'key. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 no jak pierwsza ma cw. do 200g to bym sie raczej o szczytowke nie obawial, 2 to jest GRUNTOWKA i lowienie nia na splawik ryb spokojnego zeru to czysty masochizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czarnodusznik Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Wędki Zebco słabe a kołowrotki marne jeżeli chodzi o karpiowe. Ten sam producent i za niewielkie pieniądze Smart Carp seria Quantuma. Unikać radze Cool Carp Zebco to po prostu małe pieniądze ale wykonanie jak Jaxon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi