Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam .

Firma Zebco jest jedną z najlepszych firm na świecie ,ich produkty są wysokiej jakości niestety dość trudno je kupić,oczywiście mowa o sklepach stacjonarnych,bo w internecie jest tego dość sporo.Posiadam 2 karpiówki Zebco"topic"już kilkanaście lat i nadal świetnie sobie radzą.Posiadam również kołowrotek z wolnym biegiem z tej firmy i chociaż nie jest to "karpiowa"maszyna i w dodatku jest to raczej z tańszych model , radzi sobie na karpiówkach (i nie tylko)znakomicie.

Także gorąco polecam tą firmę.

Napisano

Witam!Tak sie sklada,ze obecnie mieszkam w U.K i ta firma jest dostepna na rynku w wiekszosci sklepow i nie ma problemu by kupic jej sprzet :smile: Poczekam jeszcze na kilka opini i moze udam sie na zakupy!Dzieki za porade :!:

• 5 months later...
  • 3 months later...
Napisano

Do ds-fan , witam ,widzę że korzystasz z "ZEBCO" jeśli możesz to nakieruj mnie i wytłumacz do czego się nadają:

1. BROWNING SYNTEC LIGHT BOAT 3300 - 3,30m,2części, 100/200g,carbon

2. ZEBCO TROPHY Carp 2,75 - c.w. 2,75Lbs, dł-3,60m,3części

Wędziska nabyłem od kolegi który pracował czasowo we Francji ale dokładnego ich zastosowania nie potrafił określić.Grzegorz :?:

Napisano

Cześć.Wedka 1 wydaje mi sie że może to być albo jakaś sumówka albo surfcasting.Natomiast 2 wędka to typowa karpiówka.

Napisano

Cześć, giepol, na moje oko :wink: wydaje mi się że pierwsza wędka jest do połowu z łodzi w morzu na lżejsze pilkery itp, prawdopodobnie mogła by też się nadawać do ciężkiego trolingowania.

Ale do ciężkiego gruntu na duuuże ryby może też się sprawdzi, tylko nie wiem jak będzie z długością rzutu, przy tej długości i małych, pewnie gęsto rozmieszczonych przelotkach.

O surfcastingu masz tutaj http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=975

2 wędka tak jak napisał ds-fan, to karpiowka, w sam raz na grunt nie tylko na karpie :wink: na pewno bardziej "uniwersalna" gruntowka niż wędka 1.

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki chłopaki, nr.1 jest na grunt-ciężarki 25-35g lub koszyczek- nie miałem problemów z długimi rzutami,raczej bałem się o szczytówkę czy wytrzyma ciężar przy rzutach. Natomiast nr.2 jestna karpie z kulą wodną(nie chcą "cholery" brać normalnie na spławik),ładnie pracuje,akcja od połowy kija -tak zauważyłem gdy miałem prosiaczka 3,5kg ,tylko dolnik wydawałmi się za długi. Poza tym o'key.

Napisano

no jak pierwsza ma cw. do 200g to bym sie raczej o szczytowke nie obawial, 2 to jest GRUNTOWKA i lowienie nia na splawik ryb spokojnego zeru to czysty masochizm.

• 3 years later...
Gość czarnodusznik
Napisano

Wędki Zebco słabe a kołowrotki marne jeżeli chodzi o karpiowe.

Ten sam producent i za niewielkie pieniądze Smart Carp seria Quantuma.

Unikać radze Cool Carp Zebco to po prostu małe pieniądze ale wykonanie jak Jaxon.